Naslovnica / NOVICE / Kamnik še naprej ostaja »Prostovoljstvu prijazno mesto«

Kamnik še naprej ostaja »Prostovoljstvu prijazno mesto«

Občina Kamnik je včeraj na gradu Negova v Gornji Radgoni že drugo leto zapored prijela priznanje »Prostovoljstvu prijazno mesto«.

V Gornji Radgoni je včeraj, v organizaciji Slovenske filantropije in članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij, potekala slavnostna podelitev priznanj »Prostovoljstvu prijazno mesto«, med 17. slovenskimi občinami, ki so prejele omenjeno priznanje, pa je že drugo leto zapored tudi Občina Kamnik.

V obrazložitvi priznanja Občini Kamnik, ki ga je v imenu občine prevzel župan Marjan Šarec, je navedeno: »Občina Kamnik prejme naziv »Prostovoljstvu prijazno mesto« za nov dnevni center za mlajše invalidne osebe, za vzpostavitev Večgeneracijskega centra Kamnik, ki povezuje več generacij v skupnosti, za delovanje Dnevnega centra za osebe s težavami v duševnem zdravju Štacjon, za programe za aktivacijo starejših in prostovoljsko pomoč zanje, za uspešne programe na medgeneracijskem področju in za podporo filma z medgeneracijsko tematiko, ki je nastal v okviru Zavoda Oreli.«

Foto: Občina Kamnik