Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Obnova kavarne Veronika se utegne še bolj zavleči

Obnova kavarne Veronika se utegne še bolj zavleči

Danes je v prostorih občinske stavbe potekalo odpiranje ponudb za obnovo kavarne Veronika, vendar zbiranje ponudb ni bilo uspešno, saj je najnižja podana ponudba za 76.000 evrov višja od 200.000 evrov, kot ima Občina Kamnik predvidenih za obnovo kavarne.

Občina Kamnik je za prenovo kavarne, ki je zaprta že od konca lanskega leta, v proračunu namenila 200.000 evrov, kar naj bi po ocenah občine moralo zadoščati za obnovo notranjosti in fasade. Precej visok znesek je, še posebej zaradi tega, ker je bila kavarna Veronika prenovljena že pred manj kot desetimi leti, med občani vzbudil precej vprašanj in ugibanj, ali morda znesek namenjen za prenovo morda le ni previsok.

Kot je soditi iz informacije, ki jo je na družabnem omrežju objavil župan Marjan Šarec, pa je, vsaj po mnenju dveh izvajalcev, ki sta oddala svoji ponudbi, znesek še precej prenizek, saj naj bi najnižja oddana ponudba znašala 276.000 evrov, kar je občutno več, kot je za obnovo osrednje mestne kavarne pripravljena odšteti Občina Kamnik.

Župan je današnje odpiranje ponudb komentiral z besedami:

»Danes je bilo odpiranje ponudb za obnovo kavarne Veronika. V proračunu imamo 200.000 evrov za obnovo notranjosti in fasade, kar so nekateri komentirali kot noro. No, naj povem, da sta prispeli dve (2) ponudbi, od tega je bila najnižja 276.000 evrov! Tako seveda z obnovo ne moremo pričeti, ker se mi zdi to nenormalno visok znesek (toliko niti nimamo v proračunu), hkrati pa se sprašujem, kako, da sta prispeli samo dve ponudbi. Očitno ni toliko sposobnih izvajalcev v Kamniku, kot se rado govori, ki bi želeli delati, a “ne dobijo dela”. Najnižjo ponudbo je sicer predložilo kamniško podjetje, druga ponudba je bila od drugod. Skratka, ponovi vajo, oziroma več sreče prihodnjič.«

Iskanje ponudnika v prvem krogu tako ni uspelo, kar najbrž pomeni, da se utegne obnova in ponovno odprtje kavarne še dodatno zavleči, razen morda v primeru, če se na Občini Kamnik odločijo, da se predvidena prenovitvena dela opravi po posameznih sklopih.