Naslovnica / Črna kronika / Gasilske intervencije se kar vrstijo

Gasilske intervencije se kar vrstijo

Kljub praznično obarvanemu tednu so gasilci, reševalci in policisti v minulih dneh zabeležili vrsto intervencij, saj so pomagali pri nesreči osebnega vozila in traktorju, pogasili požar v naravi in stanovanjski hiši, na pomoč priskočili tudi nenadoma obolelem pohodniku, ki pa mu žal ni bilo mogoče več pomagati, posredovali pa so tudi zaradi onesnaženja potoka.

Ogenj ob gozdu pri vasi Potok

 V petek, 26. 4. 2024, nekaj po 20. uri so bili gasilci obveščeni, da gori ob gozdu v naselju Potok. Na kraj so odhiteli gasilci PGD Srednja vas in Kamnik, ki so na kraju ugotovili, da gre sicer za kurjenje pod nadzorom, vendar je večji ogenj, na površini kakih 12 m2, že ogrožal bližnji gozd.

Gasilci so požar pogasili, požarišče prekopali in pregledali okolico, na kraju pa so bili prisotni tudi policisti.

Vir fotografij: PGD Kamnik in PGD Srednja vas

Trk traktorja in osebnega vozila pri Žejah

V soboto, 27. 4. 2024, ob osmi zjutraj so bile urgentne službe obveščene, da je na glavni cesti Moste – Žeje v občini Komenda, prišlo do trčenja med traktorjem in osebnim vozilom, pri čemer se je poškodovala ena oseba.

Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Moste, ki so protipožarno in protinaletno zavarovali prizorišče, usmerjali promet in nudili pomoč vlečni službi. Poškodovano osebo so pregledali in oskrbeli reševalci NMP Kamnik ter odredili nadaljnjo diagnostiko v UKC Ljubljana.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je nesreči botrovala prekratka varnostna razdalja, zaradi česar je voznik osebnega vozila trčil v zadnji del traktorske prikolice. Zoper povzročitelja nesreče sledi prekrškovni postopek.

Požar stanovanjske hiše v Šmarci

V soboto popoldan, ob 18.07, pa so bili gasilci obveščeni o požaru v kleti stanovanjskega objekta na Kamniški cesti v Šmarci. Na prizorišču so posredovali gasilci PGD Šmarca in PGD Kamnik, ki so zavarovali območje in zaprli cesto ter lokalizirali ter pogasili požar.

Stanovalci so se iz gorečega stanovanja uspeli rešiti sami, so pa gasilci poskrbeli za evakuacijo papige, nato pa iz hiše oz. stanovanja odstranili zgorele predmete in temeljito prezračili zadimljene prostore ter zaprli ventil vodovodne cevi, ki je počila med požarom.

Zaradi gašenja požara je bila glavna cesta prek Šmarce kako uro zaprta za ves promet, vzroke požara pa bodo poskusili odkriti policisti.

Okvara javljalnika ogljikovega monoksida

Po razmeroma mirni nedelji, so se gasilski poznivniki znova oglasili v ponedeljek, 29. 4. 2024, ko so bili, okoli 11.45, gasilci PGD Kamnik obveščeni, da se je sprožil javljalnik za ogljikov monoksid v stanovanju na Duplici. Gasilci PGD Kamnik so prizorišče zavarovali, nato pa z eksplozimetrom pregledali stanovanje. Nevarnih plinov niso zaznali, so pa zamenjali baterije v detektorju, ki je sprožil alarm.

Pomoč pohodniku

Prav tako v ponedeljek, 29. 4. 2024, nekaj po 13. uri, je v bližini Špitaliča nenadno obolel pohodnik. Prvo pomoč so mu nudili ekipa Nujne medicinske pomoči Kamnik ter prvi posredovalci AED PGD Špitalič, ki pa mu žal niso mogli več pomagati. Naknadno so bili aktivirani še gasilci PGD Kamnik in PGD Špitalič, ki so pomagali pri prenosu pokojnika po strmem terenu do vozila pogrebne službe.

Onesnaženje potoka Rožiščica

Na teren pa so se morali gasilci podati tudi danes, v torek, 30. 4. 2024, saj so bili nekaj po 15. uri obveščeni o onesnaženju potoka Rožiščica pri Podhruški. Voda omenjenega potoka je bila namreč obarvana belo, zato so gasilci izvedli meritve, ki pa niso pokazale kakih posebnosti oz. prisotnosti morebitnih nevarnih snovi v vodi. Vseeno je tistega, ki je potok onesnažil z neznano snovjo, lahko vseeno vsaj malo sram.

 

Poskrbite za svojo varnost in previdno pri kurjenju kresov

Pred nami sta dva praznična dneva, ki ju bo marsikdo izkoristil za podaljšan vikend oz. praznični dopust. Če se odpravljate na pot, vozite (ali hodite) previdno in strpno, obilo previdnosti pa ne bo odveč niti pri morebitnem kurjenju prvomajskih kresov. Naj bodo praznični dnevi lepi in mirni za vse, tudi za gasilce, reševalce in policiste.

 

2024-04-30

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Piškotki, ki so namenjeni anonimnemu spremljanju obiskanosti in delovanja naše strani.

Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Piškotki namenjeni prikazovanju oglasov naših zunanjih oglaševalskih partnerjev.

Google Adwords
Uporabljamo Adwords za beleženje konverzij preko google oglaševanja.

Google Tag Manager
Piškotki namenjeni spremljanju in analizi prometa na spletni strani.

Facebook Pixel
Facebookovi piškotki so potrebni za sledenje povezavam v družabnih medijih in prikaz vtičnikov z vsebinami (fotografije, videi, prenosi v živo...).  
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr
  • c_user
  • datr

Google Adsense
Uporabljamo Google AdSense za prikaz spletnega oglaševanja na naši spletni strani.
  • _tlc
  • _tli
  • _tlp
  • _tlv
  • DSID
  • id
  • IDE

Save
Shrani nastavitve
Exit mobile version
X