Naslovnica / Pavliha / Kamniške cin-cin protestnice so spopadle s policisti

Kamniške cin-cin protestnice so spopadle s policisti

Nekdaj povsem mirni in nenasilni petkovi kamniški cin-cin protesti so se nocoj sprevrgli v nepopisen spopad med protestnicami in policisti, v katerem nobena izmed strani ni izbirala sredstev.

Danes zvečer, ko je v zvoniku frančiškanskega samostana odbilo 19. uro, so se, kot vsak petek zadnjega pol leta, na kamniškem Glavnem trgu znova zbrali cin-cin protestniki oziroma, bolje in natančneje rečeno, protestnice, ki so, pod vtisom sinočnjega dogajanja v Ljubljani, bojevito vzklikale različna protivladna gesla, kot na primer: »Ko je na oblasti Janša, denarnica se nam le tanjša!«, »Hojs odpri čim prej gostilne, do svojih mož smo že nasilne!«, »Ni za drva, ni za plin, še položnice ukin Kacin!«. Ko pa so začele vzklikati še: »Raje bi imele Tita, kot pa tega, ki le tvita!«, pa so izza ovinka, kjer se nahaja kamniška policijska postaja, pridrveli polno opremljeni in, spričo ostrega mraza, v tople zimske plašče skrbno zaviti policisti.

Ker kamniška policijska postaja nič več ne premore konjušnice, na Glavnem trgu ni bilo opaziti morebitne konjenice, ki je bila pred leti ukinjena, ker so se stari meščani pritoževali zaradi številnih konjskih fig, je pa, za bolj srhljiv učinek, policiste spremljala ena izmed redkih mestnih potepuških mačk, ki ima to srečo, da še ni srečala ljubitelja živali, ki bi jo strpal v horjulske zapore, policisti pa jo, v času nočnih dežurstev, hranijo s pasjo radostjo, zaradi česar je še posebej bojevita.

Ko se je kordon treh kamniških policistov začel taktično približevati dvakrat večji množici protestnic, so jih, mlajše in ne tako vešče kuhanja, jele obmetavale z jušnimi kockami brez konzervansov in ojačevalcev okusa, medtem ko so starejše med njimi za orožje izbrale nevarnejše veganske ter brezglutenske kokosove kocke iz lokalnih sestavin preverjenega ekološkega porekla, ki pa so bile dodobra namočene v rum, kar je dve tretjini policijskega kordona domala nemudoma spravilo na kolena, medtem ko je spretnejši oz. bojevitejši med njimi, najbrž gre za specialca, navkljub nadeti maski, nevarne projektile prestrezal kar z usti.

Policisti, ki so se ustrašili za svoje zdravje (sladkorna bolezen, holesterol…) in posledično tudi življenja, so se na napad bliskovito odzvali z brizgi iz vodnih pištol, ki so jih poprej skrbno napolnili z mlačno vodo.

Po nekajminutnem spopadu, ki mu ni bilo videti ne konca, ne zmagovalca, pa je spopad nepričakovano dobil povsem nove razsežnosti.

Pred noge policistov se je namreč prikotalila rubikova kocka, ki je padla iz rok enemu izmed mestnih firbcev, ki se je, v želji, da bi česa ne zamudil, preveč nagibal skozi strešno okno, kar je policiste za trenutek zmedlo, če ne že povsem prestrašilo, vendar so se hitro zbrali in na nezaslišan napad na njihovo avtoriteto, odgovorili z organiziranim protinapadom, med katerim so v gručo, varnostno razdaljo upoštevajočih protestnic, zalučali nekaj prgišč nasekljane šalotke, saj se jim je, kot je na novinarski konferenci kasneje pojasnil vodja intervencije, uporaba ptujskega luka vendarle zdela pretiran ukrep.

Uporaba nasekljane šalotke je večino protestnic, razen starejših izkušenih (razočaranih) gospodinj, ki so na tokratni protest prišle oborožene tudi z vlažnimi viledami, vsaj za nekaj trenutkov onesposobil, kar so policisti izkoristili, da so jih polovico prijeli ter začeli vklepati v lisice, nato pa od dejanja kaj hitro odstopili, saj so jih protestnice začele strastno obsipavati s poljubi, zato so raje izvlekli, ne pendreke, da ne bo pomote, ampak beležke in hiteli zapisovati njihove telefonske številke, kajti noč je bila še mlada, dežurstva tekom policijske ure pa se nepopisno vlečejo.

Nasilni kamniški protesti so se zavlekli vse do 20:50, nakar so se protestnice in policisti, v naglici ter želji, da bi ne kršili zapovedi policijske ure, brez hojskodakanja in medsebojnega hojskanja, med prepevanjem “Mi se imamo radi, kakor oni v vladi…” in (nedovoljenim) objemanjem, prisrčno voščili še na svidenje v prihodnjem petku ter se, brez žrtev in poškodb, mirno razšli vsak na svojo stran.

 

2020-11-06

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Piškotki, ki so namenjeni anonimnemu spremljanju obiskanosti in delovanja naše strani.

Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Piškotki namenjeni prikazovanju oglasov naših zunanjih oglaševalskih partnerjev.

Google Adwords
Uporabljamo Adwords za beleženje konverzij preko google oglaševanja.

Google Tag Manager
Piškotki namenjeni spremljanju in analizi prometa na spletni strani.

Facebook Pixel
Facebookovi piškotki so potrebni za sledenje povezavam v družabnih medijih in prikaz vtičnikov z vsebinami (fotografije, videi, prenosi v živo...).  
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr
  • c_user
  • datr

Google Adsense
Uporabljamo Google AdSense za prikaz spletnega oglaševanja na naši spletni strani.
  • _tlc
  • _tli
  • _tlp
  • _tlv
  • DSID
  • id
  • IDE

Save
Shrani nastavitve
Exit mobile version
X