Naslovnica / ŠPORT / Kamniški kolesarji na domačem terenu osvojili šest naslovov državnih prvakov

Kamniški kolesarji na domačem terenu osvojili šest naslovov državnih prvakov

Na državnem prvenstvu gorskih kolesarjev v olimpijskem krosu, ki ga je v Kamniku gostil Calcit Bike Team, sta naslova državnih prvakov v članski konkurenci osvojila Tanja Žakelj in Luka Mezgec. Organizator 18. Kamniškega krosa je prišel do šestih majic državnega prvaka, to so osvojili Žan Pahor med dečki do 11 let, Hana Kranjec Žagar med deklicami do 11 let, Jaka Starman v kategoriji do 15 let, Nika Dečman prav tako v U15, med amaterji Mohor Vrhovnik, med veterankami Mira Kranjec Žagar.

Ob 10. uri so se na start na Glavnem trgu v Kamniku postavili dečki do 15 let. Zmage se je veselil Jaka Starman, njegov klubski kolega Matic Kranjec Žagar je bil tretji. Istočasno so se na progo podale še deklice do 15 let, Nika Dečman pa je bila v obračunu za prvo mesto boljša od Calcitovke Ane Janežič. V kategoriji do devet let so kamniški tekmovalci osvojili dve drugi mesti po zaslugi Žana Lopatiča in Mete Janežič. Povsem v barvah Calcita je bil zmagovalni oder med dečki do 11 let, prvi je bil Žan Pahor, drugi Jan Boltar, tretji pa Ambrož Vovk. Med deklicami do 11 let je bila najboljša Hana Kranjec Žagar. Naslov prvaka med amaterji je osvojil Mohor Vrhovnik, med veterankami Mira Kranjec Žagar, Uroš Mikelj je bil drugi med veterani 1, Jure Kukovič med veterani 2, Bojan Kemprl je dirko med veterani 3 končal na tretjem mestu.

Vrhunec dneva je bil ob 14. uri. Takrat so se na startno črto postavili moški in ženske v elite kategoriji, mlajši člani in mladinke ter mladinci. Na startu je bil tudi odlični slovenski cestni kolesar Luka Mezgec, nekdanji gorski kolesar, ki zadnja leta blesti v dresu Giant-Alpecina. Čeprav je dirko vzel za trening pred nadaljevanjem sezone, pri Mezgecu tega ni bilo videti. Hitro je bil na prvem mestu, nekaj časa mu je sledil le Gregor Krajnc, ki pa je v nadaljevanju popustil. Krajnc je odrezalo, kot radi rečejo kolesarji, in po lestvici je drsel navzdol. Nekoliko zadržano je začel lanski prvak Boštjan Hribovšek, ki je v drugi polovici dirke našel ritem in se na koncu prebil do končnega tretjega mesta, sicer pa drugega v elite kategoriji. Mezgec ga je na koncu premagal za 27 sekund, pred njim je sicer končal Gregor Dimic, ki je oblekel majico državnega prvaka do 23 let. S tretjim mestom se je izkazal Luka Tavčar, ki je za zmagovalcem zaostal dve minuti in 36 sekund. Krajnc je bil na koncu tretji med mlajšimi člani, po dirki pa je le zmajeval z glavo, saj ni vedel, kaj natanko ga je uničilo. Veliko smole je imel Peter Zupančič, ki je že po nekaj metrih strgal verigo in sanj o visoki uvrstitvi je bilo konec. Nekaj časa je še vztrajal, dirke pa ni končal.

»Fajn je bilo presedlati na gorsko kolo. Dirko sem vzel za dober trening. Imel sem krče, bilo je težko. Vesel sem zmage na domačem dvorišču. Nisem šel na polno zaradi cestne sezone, to mi je kruh, nisem se smel polomiti. Nisem pa več tako mehek, kot sem bil,« je dejal Mezgec, ki ima iz let 2007, 2008 in 2009 tri naslove slovenskega prvaka do 23 let.

»Kaj naj rečem … Tak je bil rezultat. Prvi krog sem se uštel, ko sem šel za Mezgecom. Grega je šel prehitro naprej. Nisem več priklopil. V četrtem krogu sem prišel v ritem in začel loviti. Ampak premalo sem dal od sebe. Na koncu sem imel moči še za kakšen krog ali pa slab krog. Zakalkuliral sem se. Vedel sem, da je Luka močnejši. Je par rangov višje od nas, zasluženo je zmagal. Grega je prvi krog navil do konca. Na prvem spustu sem se skoraj razletel, odpelo se mi je pedalo. Bil sem šokiran. Šel sem svoj tempo zaradi vročine. Fantje so kar leteli so mimo mene, Tavčar, Dimic … Rekel sem si, da moram ‘zalaufati’. Dirka tu je napeta od začetka do konca. Ne prideš k sebi. Ne smeš pretiravati. Dimic me je res presenetil. Rekel sem si, da ne bom šel z njim. Čeprav sem mu na koncu bil blizu,« je razmišljal Hribovšek.

Na startu ženske dirke so bile tri. Blaža Klemenčič, lanska prvakinja, je začela odlično, takoj prišla na prvo mesto, naredila razliko do Tanje Žakelj in izgledalo je, da bo Klemenčičeva osvojila četrti zaporedni naslov slovenske prvakinje. Vendar je nato padla in v bolečinah prišla do cilja na drugem mestu. Tina Perše je bila na koncu tretja. Med mladinkami je tretje mesto osvojila Eva Jagodič, tik za njo sta končali Tamara Sitar in Katja Kranjec.

»Dirka je bila ‘ta prava’. Danes sem imela taktiko. Zadnja tri državna prvenstva sem plačala davek. Blaže je dirkala tako, da je iskala moje šibke točke. Danes jo je našla, ko je skočila s starta. Moja taktika je bila, da jo imam v vidnem polju, če bi jo izgubila bi mi padla motivacija. Pri kapelici, na dolgem klancu, sem jo zmeraj videla. Ujela sem jo na dolgem spustu, res sem bila hitra. Ob prvi možnosti sem šla mimo nje, v petem krogu,« je razložila Žakljeva.

 


Čestitke Kolesarskemu klubi Calcit za organizacijo lepe in dobro organizirane prireditve, ki je dodobra popestrila nedeljski utrip mesta.

2015-07-12

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Piškotki, ki so namenjeni anonimnemu spremljanju obiskanosti in delovanja naše strani.

Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Piškotki namenjeni prikazovanju oglasov naših zunanjih oglaševalskih partnerjev.

Google Adwords
Uporabljamo Adwords za beleženje konverzij preko google oglaševanja.

Google Tag Manager
Piškotki namenjeni spremljanju in analizi prometa na spletni strani.

Facebook Pixel
Facebookovi piškotki so potrebni za sledenje povezavam v družabnih medijih in prikaz vtičnikov z vsebinami (fotografije, videi, prenosi v živo...).  
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr
  • c_user
  • datr

Google Adsense
Uporabljamo Google AdSense za prikaz spletnega oglaševanja na naši spletni strani.
  • _tlc
  • _tli
  • _tlp
  • _tlv
  • DSID
  • id
  • IDE

Save
Shrani nastavitve
Exit mobile version
X