Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Kamniški Mojster Jaka žaga kar prek spleta
Bogdan Poljanšek - Mojster Jaka

Kamniški Mojster Jaka žaga kar prek spleta

V Kamniku, kjer dostikrat jamramo nad ponudbo trgovin in storitev, je človek vsake toliko časa presenečen nad tem, da ponudba pravzaprav sploh ni slaba, le zanjo velikokrat sploh ne vemo. Malo zaradi lenobe, malo pa zaradi poplave vsakovrstnih oglasnih letakov, s katerimi nas zalagajo poštarji, zaradi česar dobimo včasih občutek, da se nekatere stvari dobi samo v Ljubljani. Pa sploh ni res.

Eno izmed takšnih luštnih kamniških presenečenj je zagotovo tudi trgovina Mojster Jaka v kamniškem Svetilniku. Mizarji in domači mojstri, ki se sami lotevajo različnih mizarskih podvigov, jo sicer poznajo precej dobro, ampak takšni, ki na vsake svete kvatre potrebujemo zgolj kak vijak, tečaj, ali polico, pa se v svoji nevednosti, povsem brez potrebe, še vedno vozimo v razne ljubljanske bau-bave, čeprav bi najbrž večino izmed stvari, ki jih iščemo, dobili kar v Kamniku. In to celo ceneje.

Žaganje prek spleta

Ste morda vedeli, da lahko police, kuhinjski pult, ali kak podoben izdelek, naročite kar prek spleta? Kamniški Mojster Jaka vam na svoji spletni strani ponuja prav to. Ne le, da lahko naročite poljubno dimenzijo izdelka, na njihovi spletni strani se lahko poigrate z izbiro različnih materialov od iverala, kuhinjskih pultov ter lesomala, za nameček, pa lahko izbirate še med najrazličnejšimi vzorci, barvami obrobami oz. karkoli pač sodi zraven. Najbolj imenitno pri vsem skupaj je, da se že ob vnosu dimenzij in izbiri materiala ali barve, takoj naredi tudi izračun, ki pokaže, koliko vas bo vse skupaj stalo.

Za ogled praktične aplikacije, ki omogoča enostavno spletno naročanje, kliknite na sliko.

Vnesti je potrebno zgolj natančne dimenzije v milimetrih in oddati naročilo ter, čez kak dan ali dva, naročeno prevzeti v trgovini, če pa se nočete zafrkavati s prevozom, pa si lahko naročite tudi dostavo na dom. Preprosto kot pasulj.

Še posebej dobrodošlo je, da vam ni potrebno naročiti za pol tovornjaka robe, saj je dovolj že naročilo, katerega vrednost presega 10 €, za nameček pa se lahko z Mojstrom Jako dogovorite tudi za montažo ali vgradnjo naročenega.

»Štokrle«

Najbrž je odveč dodati, da je spletno odkritje, že iz samega firbca, narekovalo takojšen obisk trgovine Mojster Jaka v Svetilniku, ki v primerjavi z raznimi bau-bavi sicer ni prav velika, je pa presenetljivo založena, saj je v njej moč najti od najrazličnejših vijakov, ročnega orodja, lepil, tesnilnih pen, ključavnic in podobnih drobnarij, do kuhinjskih elementov, talnih oblog, letev, regalov…

Za dobro mero in novo luštno presenečenje je v trgovini poskrbel »štokrle«. Saj še veste kaj je to, kajne? To je tisti praktični, strašno hvaležen stolček brez naslonjala, kakršnega je bilo nekdaj moč najti v vsakem domu, ki ima univerzalen namen, bodisi za menjavo žarnice, bodisi kot univerzalna delovna ali odlagalna površina, največkrat pa kot sedišče za mojstra v umazanih hlačah. Težava tega stola je le v tem, da ga, kot priročno in lično stojalo, pogrnjenega s kakim ličnim prtičkom, prevečkrat zasede kako (nebodigatreba) cvetlično korito. Rože ljubeče gospodinje si nekako kar ne morejo zapomniti, da je »štokrle« pravzaprav orodje, ampak zdaj, ko veste kje se jih lahko dobi, tudi v različnih dimenzijah, najbrž ne bo več zadrege.

Regali, konzole in ekspresne kuhinje

Ker pa odlagalnih površin ni nikoli dovolj, še posebej ne ob morebitnem napadu spomladanskega pospravljalnega zagona, pozornost v trgovini Mojster Jaka vzbudi tudi ličen in praktičen sistem regalov in polic, ki so trenutno v akciji.

Na cene tovrstnih izdelkov se sicer ne spoznamo, ampak sodeč po tem, da je že v času našega kratkega obiska nove lastnike dobilo kar nekaj kompletov, mora biti cena najbrž res ugodna.

Kdo je Mojster Jaka

Za pultom trgovine Mojster Jaka bi, vsaj zaradi imena, pričakovali starega brkatega mojstra, zato je človek ob prvem obisku kar nekoliko presenečen, ko ga ob vstopu pozdravi prijazna prodajalka. To morebiti utegne nekoliko mačistično nastrojenim domačim mojstrom privzdigniti obrvi, »češ, kaj pa baba lahko ve o tišlariji in tehničnih zadevah«, ampak nejevera se, ob poznavalski in ustrežljivi postrežbi prodajalke, ki zna za nameček postreči s še kako koristno informacijo ali nasvetom, hitro sprevrže v začudenje, če ne že kar tiho občudovanje.

No, v trgovini je precejkrat prisoten tudi »Mojster Jaka«, ki pravzaprav sploh ni Jaka, ampak Bogdan Poljanšek, ki pa so ga, zaradi posrečenega imena njegove trgovine, njegove stranke že zdavnaj prekrstile.

Mojster Jaka je v resnici Bogdan Poljanšek

Povedal nam je, da je možnost razreza materialov in spletnega naročila le-tega, v njihovi ponudbi že kar nekaj časa, da pa so storitev s prenovo spletne strani, predvsem pa z nabavo novega CNC stroja, ki ga je nabavil pred nedavnim, še poenostavili, posodobili in izboljšali.

Na vprašanje o tem, če so med njegovimi kupci v glavnem Kamničani, pa se je samo zasmejal ter dejal, da so kupci od blizu in daleč, saj so ugotovili, da se naročilo in izrez materiala v trgovini Mojster Jaka izplača, četudi je treba ponj v Kamnik. Je pa morda res, da Kamničani to možnost morda še premalo poznajo.

»Moja kuhinja ekspres«

Glede tega kako se spopada s konkurenco »velikih«, pa je Bogdan dejal, da predvsem s prilagodljivostjo in pestro ponudbo izdelkov, ki tudi domačim mojstrom pomagajo, da lahko marsikaj, kar bi morali sicer kupiti, z nekaj malega truda, predvsem pa neprimerno ceneje, naredijo tudi sami.

Za primer je navedel enostaven sistem sestavljivih kuhinj, ki skorajda spominja na sestavljanje lego kock. Z njegovo pomočjo si lahko domala vsak, ki zna sukati izvijač, sestavi in naredi novo kuhinjo ki ne bo nič slabša od kupljene, celo prilagojena bo na vašo željo.

Za lažjo predstavo prilagamo še kratek video.

Skratka, v Kamniku imamo nadvse praktično in dobro založeno trgovino, ki ponuja tudi številne uporabne storitve, zato smo se Mojstrom Jako, oz. Bogdanom Poljanškom dogovorili, da bo za naš portal občasno pripravil tudi kak praktičen nasvet, ki utegne vsem domačim mojstrom dati kako idejo, olajšati delo, predvsem pa prihraniti kak evro. Priporočamo!

Več o trgovini Mojster Jaka, ki se nahaja v kamniškem Svetilniku, najdete na spletni strani http://mojster-jaka.net

2015-03-20

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Piškotki, ki so namenjeni anonimnemu spremljanju obiskanosti in delovanja naše strani.

Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Piškotki namenjeni prikazovanju oglasov naših zunanjih oglaševalskih partnerjev.

Google Adwords
Uporabljamo Adwords za beleženje konverzij preko google oglaševanja.

Google Tag Manager
Piškotki namenjeni spremljanju in analizi prometa na spletni strani.

Facebook Pixel
Facebookovi piškotki so potrebni za sledenje povezavam v družabnih medijih in prikaz vtičnikov z vsebinami (fotografije, videi, prenosi v živo...).  
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr
  • c_user
  • datr

Google Adsense
Uporabljamo Google AdSense za prikaz spletnega oglaševanja na naši spletni strani.
  • _tlc
  • _tli
  • _tlp
  • _tlv
  • DSID
  • id
  • IDE

Save
Shrani nastavitve
Exit mobile version
X