Naslovnica / ŠPORT / Kamniški odbojkarji so premagali Triglav in se uvrstili v finale

Kamniški odbojkarji so premagali Triglav in se uvrstili v finale

Odbojkarji Calcit Volleyballa so v tretji, odločilni polfinalni tekmi končnice 1. DOL za moške pred svojimi navijači s 3:0 (14, 22, 18) premagali kranjski Triglav in se z 2:1 v zmagah še tretjič zaporedoma uvrstili v veliki finale. V njem bodo spet igrali z aktualnim državnim prvakom ACH Voleyjem, ki so ga premagali v finalu pokala Slovenije. Prva tekma bo na sporedu v četrtek, 13. aprila, ob 18. uri, v ljubljanski dvorani Tivoli.

Calcit Volleyball – Triglav Kranj 3:0 (14, 22, 18)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 500, sodnika: Skudnik (Mežica), Valentar (Prevalje).

Calcit Volleyball: Štalekar 7, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 11, Ratek, Okroglič, Vidmar, Pereira 17, Brulec 3, Lakner, Kotnik 8, Štembergar Zupan 6, Videčnik, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

Triglav Kranj: Toman – libero, Lužovec, Tučen 1, Bregant 10, Planinc 7, Beravs 4, Bežek, Mali, Jenko, M. Kök 15, A. Kök, Rezar 1. Trener: Sašo Rop.

Pred tednom dni so se v kamniški športni dvorani zmage veselili odbojkarji Triglava, ki so bili na drugi polfinalni tekmi končnice državnega prvenstva v prvem nizu že na pragu zmage, saj so vodili s 24:20. Toda Kamničani se v že skorajda izgubljenem položaju niso predali, rešili so štiri zaključne žoge, nato še peto, sami so izkoristili prvo, zmaga v uvodnem nizu pa jim je dala dodatnega elana, tako da je do odločitve o drugem finalistu letošnjega državnega prvenstva prišlo v Kamniku. Tako kot v sredo v Kranju, so se zmage veselili aktualni slovenskih pokalni zmagovalci, ki nasprotnikom tudi tokrat niso oddali niti niza.

Prvi niz so bolj mirno začeli domači odbojkarji, ki so do prvega tehničnega odmora naredili le eno lastno napako, gostje kar pet, in po bloku Saše Štalekarja nanj odšli s prednostjo štirih točk. Tudi v nadaljevanju niza je bila pobuda na strani Kamničanov, ki so z asom Maxsona Pereire ob drugem tehničnem odmoru vodili že s šestimi točkami prednosti. Kranjčani so se po vrnitvi na igrišče že sprijaznili s tem, da jim v prvem nizu ne bo uspelo presenetiti varovancev Gašperja Ribiča. Niz je z dvema zaporednima napadoma končal Pereira.

Tudi v drugem nizu so bili ob prvem tehničnem odmoru v prednosti Kamničani, vendar le s točko razlike, potem ko je bil v napadu uspešen Žan Novljan. Z blokom Štalekarja so svoje vodstvo povišali na tri točke (14:11), vendar se Kranjčani niso predali, saj so z asom Jana Planinca izid na 15. točki izenačili. Domači trener Gašper Ribič se je še pred drugim tehničnim odmorom odločil, da k sebi pokliče svoje varovance, kar se mu je obrestovalo, kajti Planinc je svoj tretji zaporedni servis poslal v avt. Domačini so po napaki Žana Beravsa na podaji še enkrat prišli do treh točk prednosti (21:18), to prednost pa so ohranili do konca niza, ki se je končal z novo lastno napako kranjskih odbojkarjev. Že devetnajsto na tekmi, tokrat Uroša Tučna na servisu.

Kamničani so bolje začeli tudi tretji niz, tako da je po zaostanku treh točk (2:5) gostujoči trener Sašo Rop vzel že prvi polminutni odmor, ki je njegovim varovancem koristila, saj so zaustavili nalet domače ekipe in z asom Beravsa izid na deseti točki izenačili. Za polminutni odmor se je zato odločil Ribič, po njej pa so Kamničani s točko Pereire gostom spet pobegnili na plus tri (15:12), po bloku Štalekarja, ki je zaustavil Planinca, pa je bilo že 16:12 za Calcit Volleyball. Z novim blokom Štalekarja so bili domači odbojkarji že na pragu uvrstitve v veliki finale, saj so gostom pobegnili za pet točk (19:14). Visoke prednosti Kamničani, na krilih svojih glavnih navijačev, niso več zapravili, še več, Domen Kotnik in Pereira sta jim priborila kar osem zaključnih žog za tretjo zaporedno uvrstitev v finale končnice državnega prvenstva. Drugo je izkoristil najbolj učinkovit igralec tekme, Pereira.

Kamničani bodo še tretjič zaporedoma igrali v finalu državnega prvenstva, spet pa bo njihov nasprotnik aktualni državni prvak ACH Volley, medtem ko bodo Kranjčani v tekmi za tretje mesto v soboto, 15. aprila, igrali s Hočami. Prva finalna tekma bo na sporedu v četrtek, 13. aprila, ob 18. uri.

Izjavi po tekmi:

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: »Kranjčani so bili bolj nervozni od nas. Začeli smo dobro, z dobro igro pa smo nadaljevali do konca tekme. V napadu smo bili zelo razpoloženi, naredili smo malo lastnih napak, v obrambi pa smo rešili nekaj neverjetnih žog, kar nas je pripeljalo do zmage. Mislim, da smo v tej seriji polfinala odigrali svojo najboljšo tekmo, na koncu moram biti zadovoljen, da so fantje prikazali svojo najboljšo igro, se srčno borili, tako da bomo zdaj lahko v miru krenili v finale. Vsekakor v finalne obračune ne bomo krenili z belo zastavo.«

Sašo Rop, trener Triglav Kranja: “Prvi niz smo res odigrali brezglavo, vendar smo v nadaljevanju skušali biti v igri, kar nam je v drugem nizu in večji del tretjega niza tudi uspelo. Vendar boljšega Calcita kot je bil danes, v zadnjih treh sezonah še nisem videl, preprosto, danes proti njemu nismo imeli prav nobenih možnosti za uspeh. Nismo bili dovolj agresivni, dovolj prodorni, medtem ko je imel nasprotnik več kot 60-odstotno uspešnost v napadu, kar pomeni, da smo jih slabo zaustavljali. Kakovost je bila danes res na njihovi strani. Vprašanje je, kako bi se polfinalna serija odvijala, če bi v sredo dobili prvi nizu v Kranju, a zdaj je, kar je.«

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec

2017-04-08

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Piškotki, ki so namenjeni anonimnemu spremljanju obiskanosti in delovanja naše strani.

Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Piškotki namenjeni prikazovanju oglasov naših zunanjih oglaševalskih partnerjev.

Google Adwords
Uporabljamo Adwords za beleženje konverzij preko google oglaševanja.

Google Tag Manager
Piškotki namenjeni spremljanju in analizi prometa na spletni strani.

Facebook Pixel
Facebookovi piškotki so potrebni za sledenje povezavam v družabnih medijih in prikaz vtičnikov z vsebinami (fotografije, videi, prenosi v živo...).  
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr
  • c_user
  • datr

Google Adsense
Uporabljamo Google AdSense za prikaz spletnega oglaševanja na naši spletni strani.
  • _tlc
  • _tli
  • _tlp
  • _tlv
  • DSID
  • id
  • IDE

Save
Shrani nastavitve
Exit mobile version
X