Naslovnica / Dogodek / Odprtje razstave Bruta Carniollusa: Kratki stik

Odprtje razstave Bruta Carniollusa: Kratki stik

April 2019

čet18apr19:0020:00Odprtje razstave Bruta Carniollusa: Kratki stik19:00 - 20:00 Galerija Pogled, Glavni trg 2, Kamnik Organizator: Medobčinski muzej Kamnik Vrsta prireditve:Razstava

Čas

(četrtek) 19:00 - 20:00

Lokacija

Galerija Pogled

Glavni trg 2, Kamnik

Podrobnosti

Brut Carniollus je vizualni umetnik in fotograf. Njegovo delo temelji na digitalnem kolažu in digitalni grafiki, pri čemer njegova dela praviloma izhajajo iz fotografskega zapisa in se kot razstavni eksponat materializirajo v obliki digitalnega UV-tiska.

Iz zapisa kustosinje Saše Bučan: “Zasebno mitologijo izgubljenega, utopičnega sveta, brez kaplje življenja, ki je na mestu kot prostor zaradi prostora, kot da ga je ustvarila in nad njim deluje neka nevidna sila, Brut Carniollus nadaljuje oziroma vzporedno gradi s ciklom obrazov. Kakor da postavlja življenje, ki je obraz posameznika, obraz ulice, zabrisana identiteta, v jukstapozicijo z varljivimi mesti, ki obstajajo ali pa tudi ne, ki tako kot neimenljivi znanci iz novega avtorjevega cikla del ostajajo zabrisani. Obrazi se nam prikazujejo v profilu, polprofilu, en face − takrat se srečamo s posameznikom iz oči v oči, že zaradi razsežnosti posameznega obraza. Portret en face nas vodi naprej, skozi sebe v mesto neznank, da skušamo skozenj razbrati, kaj je še tam zadaj, kaj nam bo ostalo skrito, kaj še bi morali opaziti. Ponekod »za-podoba« izgine in ostanejo le še linije − kratke, ostre, kot rezi v meso. Včasih se obraz upira v nas iz grobe površine zidu, ki ga zaznamujejo črke, simboli, napisani ali vrezani v njegovo esenco. Ob teh v nas zazrtih portretih so tukaj še drugi, ki se z odmaknjenimi pogledi obračajo stran, vsi pa so postavljeni v osrednjo os in v ozadju se repetitivno javljajo izpraznjena velemesta….”

Vabljeni.

Organizator

Medobčinski muzej Kamnik