Naslovnica / Dogodek / TRISTAN HONSINGER SOLO in projekcija filma Going to the Vertical

TRISTAN HONSINGER SOLO in projekcija filma Going to the Vertical

gonzo tristan

Gonzo Tech pripravlja, predstavlja in proslavlja:

TRISTAN HONSINGER SOLO (čelo in karakter) !!!
Uvod – projekcija filma Going to the Vertical !!!

21. november, PETEK, ob 21.00 !!!

vstopnina 3 €

Tristan Honsinger je poseben lik. Predvsem je to človek, ki – kot se reče – ne jebe žive sile. Je to človek brez naroda, žanra in pristana; leta 1969 je odšel na potep in se potem izgubil v najbolj žlahtnem smislu. A vseeno je Tristan tudi eden najbolj cenjenih čelistov v polju free jazza in svobodno improvizirane glasbe, katere navidezne robove redno prestopa z elementi klasične glasbe, nemega filma, teatra in iskreno otroške norčavosti

Na svoji več kot pol stoletja dolgi glasbeni poti je pustil pomemben pečat v zasedbah Cecila Taylorja, Dereka Baileyja, Alexandra Von Schlippenbacha in v slovitem ICP Orchestra, in za počez še pri stotniji drugih muzičistov, ki so imeli to srečo, da so ga srečali med njegovimi vandranji. V MC Kotlovnica prihaja solo, le na violončelu, vokalu in lastni prezenci.

GONZO TECH je kamniški tandem, ki snema filme in počne norčije. Leta 2013 je v Cerknem posnel in v sledečih divjih nočeh zmontiral film GOING TO THE VERTICAL. Tristan Honsinger je njuna ustvarjalna muza in v tem filmu tudi osrednji modrec. Film je dolg borih 16 minut in je na Festivalu neodvisnega filma bil deležen velikodušne, a uničujoče kritike. Predvajan bo pred začetkom koncerta in na velikem platnu. Med samim koncertom bodo za gibljivo, ostro, psihedelično in nenavadno spremljavo skrbeli videast MATIC STERLE, plesalka ANA SCHNABL, dva projektorja ter flaša ognjene vode. Pa še kaj.

– Tristan v gozdu med britjem:
https://www.youtube.com/watch?v=5RXBwPVURZs

– Tristan v Nickelsdorfu:
https://www.youtube.com/watch?v=Ez0yeM79ZWQ

– Going to the Vertical:
https://www.youtube.com/watch?v=YpPdiaI6E3w