Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Brez počitka v nov delovni teden, v katerem sta bili odprti še dve novi gradbišči

Komunalni vestnik: Brez počitka v nov delovni teden, v katerem sta bili odprti še dve novi gradbišči

 V preteklem tednu smo se v Komunalnem podjetju Kamnik v pretežni meri posvečali reševanju snežnih zagat, v tem tednu pa smo nadaljevali z aktivnostmi na gradbiščih v Srednji vasi, v Snoviku, na Sadnikarjevi ulici in na Markovem, kjer se, spričo razmočenega zemljišča, še vedno soočamo s težkimi delovnimi pogoji. Odprti sta bili tudi novi gradbišči v Studencih in Ekslerjevi ulici, seveda pa nismo pozabili na vsa redna vzdrževalna dela.

Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik

Vremensko turoben teden ni mogel biti izgovor za počitek. Takoj, ko so se snežne razmere umirile, smo pohiteli z nadaljevanjem začasno zaustavljenih del na obstoječih gradbiščih, hkrati pa pričeli tudi z deli na dveh novih lokacijah, in sicer na Ekslerjevi ulici, kjer poteka izgradnja plinovoda, ter v vasi Studenca, v kateri smo se lotili izgradnje novega vodovoda.

 

V sklopu rednega vzdrževanja smo se posvetili lokalnim cestam in javnim potem. Uredili smo makadamski cesti v Črni in v Lanišah,  pokrpali udarne jame na asfaltni cesti v Palovčah, za učinkovito odvodnjavanje meteornih voda, pa je bilo potrebno očistiti kanale na relaciji Rova – Kolovec in na cesti v Spodnjih Palovčah, precej odvečnega materiala pa se je nabralo tudi v muldah ob cesti Brezje – Gozd in cesti proti sv. Primožu.

 

Na Vavpetičevi ulici in na tržnici je bilo poskrbljeno za zamenjavo dotrajanih litoželeznih mrež.

Snega v tem tednu sicer ni bilo, je pa bilo kljub vsemu potrebno poskrbeti za posipanje izpostavljenih delov oz. odsekov cest ter drugih javnih površin. Na Ljubljanski cesti in v Sidolu je bilo, ob pričakovanju novih snežnih padavin, postavljenih še nekaj dodatnih snežnih kolov, ki bodo olajšali izvajanje zimske službe, v Trebelnem pri Palovčah pa je bil izveden posek grmičevja.

 

Posvetili smo se tudi prometni signalizaciji – popravili smo nekaj prometnih znakov (med drugim na glavni avtobusni postaji) in popravili podrte prometne smernike v Podgorju.

 

V jesenskih in zimskih mesecih oz. v obdobju velike količine padavin so aktivnosti vzdrževanja meteorne kanalizacije neizbežne. Bili smo na Ljubljanski cesti, na Steletovi ulici in na Kovinarski cesti, kjer smo skrbno očistili vtoke. Nič manj delovni nismo bili v Gabrovnici, kjer smo očistili propuste in  meteorne jaške.

Vodovodna ekipa je, kot običajno, skrbela za vzdrževanje objektov (čiščenje vodohranov, menjava zasunov…), izvajala kontrolo nad delovanjem in iskala okvare na sistemih, čistila črpališča, vzorčila vodo ter izvajala popis zunanjih vodomerov. Vzdrževalci kanalizacije so bdeli nad brezhibnim delovanjem črpališč, čistili kanalizacijo in črpališča (Šmartno, Loke v Tuhinju, Podhruška, Volčji Potok idr.). Čistili so peskolove (Groharjeva ulica, Novi trg, Šolska ulica idr.), razbremenilnike, usedalnike ter poskrbela za izpraznjenje ČN Črna in večih greznic (Soteska, Goič. Zagorica, Golice idr.). Poleg izpraznjenja občinskih košev za smeti in pasje iztrebke, je uredila vse potrebno za obratovanje tržnega prostora.

OBRATOVANJE TRŽNICE V PRAZNIČNEM ČASU

Zaradi datumskega pokrivanja praznikov s termini obratovanja tržnice, se konec meseca obeta sprememba obratovalnega časa  tržnega prostora.

Vse zainteresirane kupce obveščamo, da bo kamniška tržnica dne 26. 12. 2020 (Dan samostojnosti in enotnosti) in 1. 1. 2021 (Novo leto) zaprta za obiskovalce.
Namesto navedenih dni bo obratovala dva četrka zaporedoma, in sicer  v četrtek, 24. 12. 2020 (namesto 26. 12. 2020) in v četrtek,  31. 12. 2020 (namesto 1. 1. 2021). Odpiralni čas ostaja nespremenjen (od 7. – 13. ure).

Novi gradbišči na Ekslerjevi ulici in v Studencih

Ponovno smo se vrnili v Studenca, kjer je bila nedavno tega obvnovljena cesta, zdaj pa bo za izgradnjo novega vodovoda (okoli 200 m) potrebno poseči globoko v breg in prečkati gozdni predel.

 

Na Ekslerjevi ulici smo štartali z igradnjo plinovoda. Okoli 80 m plinovoda je že odkljukanega – ustavila nas je železniška proga, saj bo pred nadaljnjim polaganjem potrebno izvesti ustrezen podboj pod tračnicami.

Med Lokami in Snovikom bodo kmalu zasvetile luči

V Snoviku teče sklepna faza del. V tekočem tednu je bilo na območju proti termam postavljenih 26 kandelabrov za novo javno razsvetljavo. Po izvedenih delih je bilo treba asfaltirati še nastale prekope in urediti bankine.

V Srednji vasi nastaja nov hodnik za pešce

Kot smo že napovedali, smo v tekočem tednu večji del  pozornost namenili izvedbi okoli 360 m dolgega hodniku za pešce. Od konca meseca  novembra  je ekipa delala na izgradnji meteorne kanalizacije, optike in javne raszvetljave. Z omenjenimi deli je že končala, zdaj pa je na vrsti pločnik. Do konca tedna je že postavila robnike in pričela s polaganjem kock. Če bo šlo vse po planu, bodo dela v Srednji vasi sklenjena še v letošnjem letu.

Kranjski rak, Sadnikarjeva in Markovo

Z deli na usadu na Kranjskem Raku smo sicer po večini že zaključili. Izpolnitev zadnje naloge – ureditev bankin – nam je preprečil sneg, z deli pa bo tako potrebno počakati vsaj do prve otoplitve.

 

Prebijanje skozi težke pogoje dela narekujejo razmere v Markovem, kjer nastaja nova fekalna kanalizacija. Nedavni sneg je pogoje še poslabšal. Ekipo do izpolnitve cilja čaka še več kot 300 m del v strmini.

V roku tedna dni bodo zaključena dela na Sadnikarjevi ulici – tlačnemu preizkusu in priklopu plinovoda sledita še zasutje  in polaganje kock v tem delu ulice.

Delovni načrti za prihodnji teden (od 7. 12. 2020 do 13. 12. 2020)

VZDRŽEVANJE LOKALNIH CEST IN JAVNIH POTI

  • Ureditev makadamskih cest: Stolnik
  • Krpanje udarnih jam na makadamskih cestah: Tunjiška Mlaka, Bistriška cesta, Mlinarska ulica
  • Krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah: Mekinje – Godič
  • Upravljan je in nadzor cest: pregled cest

ZIMSKA SLUŽBA

  • Posipanje in pluženje

PROMETNA SIGNALIZACIJA

  • Montaža prometnih ogledal: Livarska ulica, Šmartno, Zgornje Stranje
  • Postavitev prometnih znakov: Vremšakova ulica, Pot iz vasi, Stegne, Drnovškova pot

ČIŠČENJE JAVNIH POVRŠIN

  • Praznjenje košev za smeti in pasje iztrebke, odvoz in deponiranje odpadkov

VZDRŽEVANJE METEORNE KANALIZACIJE

  • Čiščenje vtokov: Novi trg
  • Izdelava meteorne kanalizacije: Špitalič

TRŽNICA

  • Priprava in čiščenje tržnega prostora

 

KOPKOV LIKOVNI NATEČAJ JE ZAKLJUČEN

6. decembra se je zaključil KOPKOV LIKOVNI NATEČAJ – KAMNIK 2021. Ker nam je letošnje projektne načrte prekrižal zahrbtni virus, smo se sodelovanja s šolami lotili nekoliko drugače. Počaščeni in navdušeni smo, da smo z natečajem vzbudili zanimanje več otrok, ki z nastalimi deli dokazujejo, da je med mladimi kamničani ustvarjalnost še kako živa.

Med prejetimi likovnimi izdelki smo izbrali dve, ki sta po našem mnenju, najboljši možen odraz Kamnika v prihodnjem letu. Zmagovalni deli v popolnosti odgovarjata naslovu razpisanega natečaja. Obe, izrazno močni likovni delia, vsak na svoj način, predstavljata Kamnik in mogočo usodo njegovih ljudi v prihodnjem letu.

1. mesto v skupini udeležencev do 10 let je zasedlo likovno delo Svita Kesiča Dimica, učenca 3. razreda OŠ Marije Vere.

Svit Kesič Dimic, 3. razred OŠ Marije Vere

1. mesto v skupini udeležencev nad 10 let, pa je je zasedla risba Žive Žagar, učenke 8. razreda OŠ Marije Vere.

Živa Žagar 8. r. OŠ Marije Vere

Obema zmagovalcema, kot tudi ostalim udeležencem, iskreno čestitamo in se zahvaljujemo za sodelovanje.

 

Obe zmagovalni sliki bosta za zdaj izobešeni na posebnem mestu v prostorih Komunalnega podjetja Kamnik d.o.o., ko pa bodo razmere dopuščale, pa bosta deli, skupaj z ostalimi prispelimi izdelki, razstavljeni tudi v Keršmančevem parku.

 

2020-12-12

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Piškotki, ki so namenjeni anonimnemu spremljanju obiskanosti in delovanja naše strani.

Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Piškotki namenjeni prikazovanju oglasov naših zunanjih oglaševalskih partnerjev.

Google Adwords
Uporabljamo Adwords za beleženje konverzij preko google oglaševanja.

Google Tag Manager
Piškotki namenjeni spremljanju in analizi prometa na spletni strani.

Facebook Pixel
Facebookovi piškotki so potrebni za sledenje povezavam v družabnih medijih in prikaz vtičnikov z vsebinami (fotografije, videi, prenosi v živo...).  
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr
  • c_user
  • datr

Google Adsense
Uporabljamo Google AdSense za prikaz spletnega oglaševanja na naši spletni strani.
  • _tlc
  • _tli
  • _tlp
  • _tlv
  • DSID
  • id
  • IDE

Save
Shrani nastavitve
Exit mobile version
X