Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Veliko narejenega in nov asfalt v Šmartnem ter na Samostanski ulici

Komunalni vestnik: Veliko narejenega in nov asfalt v Šmartnem ter na Samostanski ulici

Z julijem so prišli vroči dnevi za naše gradbene delovne ekipe, ki iz tedna v teden skrbijo, da se letošnji projekti odvijajo skladno z načrti. Ne samo gradbene ekipe – tudi vzdrževalci težijo k temu, da postorijo vse tisto, kar morajo za kakovostno bivanje vseh nas in da se morebitne težave, vezane na občinsko infrastrukturo, rešujejo kar se da hitro in tekoče ter po vnaprej določenih prioritetah.

Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik

SAMOSTANSKA ULICA – NOVOST V CENTRU MESTA

Ustavimo se v centru mesta, natančneje na Samostanski ulici, kjer se je v preteklem tednu začela in tudi zaključila sanacija dela asfaltne ceste, skupaj z izvedbo asfaltne klančine, ki je dopolnila novi videz Frančiškanskega trga. Dela, z izjemo montaže ograje, ki še pride na vrsto, so tam zaključena.

NOVA FEKALNA IN DEL METEORNE KANALIZACIJE V ŠMARTNEM

Že dlje časa poročamo o izvedbi fekalne kanalizacije v Šmartnem. Tudi ta projekt je bil sklenjen v tem tednu – z napovedano izvedbo meteorne kanalizacije (okoli 20 m), z izgradnjo podpornega zidu iz kamnite zložbe in zaključnim asfaltiranjem vaške ceste, ki je tamkajšnjim prebivalcem že dolgo povzročala nemajhne težave.

ODVODNJAVANJE NA ŽALAH

V sklopu vzdrževanja meteorne kanalizacije je bilo poskrbljeno za ureditev odvodnjavanja na Žalah. Izvedbi prepusta preko ceste je sledila izvedba mulde ter nato izkop za izvedbo hudourniških kanalet v dolžini 20 m (na plazovitem delu območja). Dela na tem območju so bila zaključena že v torek.

ZAUSTAVLJANJE VODE NA CESTI TUNJICE – ZADNJI VRH

Zaradi izpostavljenosti vdorom vode izpod hriba, je bilo na območju ceste Tunjice – Zadnji Vrh poskrbljeno za izvedbo drenaže ob cesti, v skupni dolžini okoli 20 m.

SANIRANJE POŠKOD CESTE V GOLICAH

Zaradi nedavnega močnega naliva, ki je povzročil tudi nekaj škode,  je bil urejen poškodovani makadamski odsek javne poti na Golicah. Poleg ureditve ceste in bankin, sta se na območju sočasno izvedla še košnja in obžaganje vej, ki so že posegale v cestno telo.

UREJANJE ZELENIC IN ŽAGANJE DREVJA STA STALNA POLETNA PRAKSA

Strojno se je tokrat kosilo v območju Potoka do Zgornjega Motnika (na lokalnih cestah in javnih poteh). Kosile so se tudi javne površine v Keršmančevem parku, v Šmarci, na Žalah, na Šolski ulici in na Duplici.  Zaradi slabe vidljivosti pa je bilo obsekano tudi drevje okrog prometnih znakov na Ljubljanski cesti, Žebljarski in Usnjarski cesti.

KRIŽIŠČE IN PLOČNIK V STAHOVICI – V PRIČAKOVANJU VELIKEGA PROJEKTA

Težko pričakovan pričetek projekta – sanacijo križišča v Stahovici smo že napovedali. Od naslednjega tedna naprej se, zaradi preureditve trikrakega križišča in obnove ceste v smeri Črnivca, pričakuje nekoliko oviran promet. Izgradnja bo potekala v več fazah.  Gradbiščni kontejner je že postavljen, uvedba v delo sledi. S sanacijo križišča se želi doseči predvsem večjo varnost na prometno obremenjenem območju; projekt med drugim načrtuje rešitev prometnih poti za pešce (izvedba pločnika), semaforizacijo križišča, dograditev javne razsvetljave in sanacijo ceste v dolžini okoli 400 m. V sklopu sanacije bodo tekla tudi telekomunikacijska dela in dela dograditve  kanalizacije.

VZDRŽEVANJE CEST

Na sončno soboto preteklega vikenda smo v sklopu vzdrževanja zabeležili dela na cesti na Menini in na Kranjskem raku. Sanirane so bile poškodbe cest, urejene so bile bankine. Kjer je bilo potrebno, so se zaradi odvodnjavanja očistili jarki in kanali.

Urejanje makadamskih cest smo potegnili tudi v novi teden, ko so se ekipe posvetile vzdrževanju ceste na relaciji Špitalič – Bela.  Od tega tedna dalje so urejene vse poti v Kamniški Bistrici, kar je odlična informacija predvsem za vse ljubitelje pohodništva.

Delalo se je v Zgornjem Tuhinju, kjer je bilo potrebno krpanje asfalta. Sanirane so bile poškodbe asfaltnega vozišča na cesti Mekinje – Godič. V sredini tedna so bile pokrpane udarne jame na cesti Snovik – Bela Peč, konec tedna pa na Rudniku, na Ljubljanski cesti pri Mercatorju in Neveljski poti.

 

Očiščen je bil pesek z vozišča v Godiču in na relaciji Podhruška – Znojile. Urejalo (plevel) in čistilo se je za robniki na Mlakarjevi in Ljubljanski cesti in na Duplici pri obrtni coni.

OPTIKA IN PREKOPI – ZNANA PRAKSA LETOŠNJEGA LETA

Nadaljevalo se je z izvedbo optične kanalizacije in priključkov – ekipa se je tokrat nahajala na Mengeški poti, Rudniški cesti in Šipkovi ulici v Kamniku. Z asfaltiranjem prekopov so se ekipe mudile na Rudniški ulici, Črnivški ulici, Mlakarjevi in Prvomajski ulici.

 

OKVARA NA LIVARSKI

Nekaj več pozornosti je bila v tem tednu deležna tudi vodovodna ekipa, in sicer zaradi nepredvidene okvare na vodovodnem sistemu Iverje, ki je povzročila, da so bili prebivalci Livarske in Zikove ulice nekaj časa prikrajšani za nemoteno oskrbo s pitno vodo, ampak okvara je bila v ponedeljek sanirana, zato se nadejamo, da bo zdaj vsaj nekaj časa mir.

 

V tem tednu je bila, razen navedenega, opravljena še vrsta drugih manjših del, zato lahko najbrž povsem brez zadrege rečemo, da je za nami uspešen in produktiven delovni teden, prepričani pa smo, da bo prav takšen tudi prihodnji.

Komunalno podjetje Kamnik

2020-07-11

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Piškotki, ki so namenjeni anonimnemu spremljanju obiskanosti in delovanja naše strani.

Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Piškotki namenjeni prikazovanju oglasov naših zunanjih oglaševalskih partnerjev.

Google Adwords
Uporabljamo Adwords za beleženje konverzij preko google oglaševanja.

Google Tag Manager
Piškotki namenjeni spremljanju in analizi prometa na spletni strani.

Facebook Pixel
Facebookovi piškotki so potrebni za sledenje povezavam v družabnih medijih in prikaz vtičnikov z vsebinami (fotografije, videi, prenosi v živo...).  
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr
  • c_user
  • datr

Google Adsense
Uporabljamo Google AdSense za prikaz spletnega oglaševanja na naši spletni strani.
  • _tlc
  • _tli
  • _tlp
  • _tlv
  • DSID
  • id
  • IDE

Save
Shrani nastavitve
Exit mobile version
X