Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Viden napredek na gradbiščih in pričetek izgradnje nove javne razsvetljave med Potokom in Snovikom

Komunalni vestnik: Viden napredek na gradbiščih in pričetek izgradnje nove javne razsvetljave med Potokom in Snovikom

Iztekajoči se teden si bomo bržkone zapomnili predvsem po meglenih jutrih, ki pa nas vseeno niso ustavila pri izvajanju številnih in različnih načrtovanih del, tako da je delovni teden, ki ga je zaznamoval viden napredek na vseh gradbiščih, minil kot bi trenil.

Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik

Tudi v tem tednu smo opravljali preglede občinskih cest in javnih poti ter beležili mesta in lokacije, ki so potrebni ureditve, naši vzdrževalci pa so že v začetku tedna poskrbeli za odpravo več nevšečnosti.

Med drugim so se zadrževali na Starem gradu, kjer so očistili mulde in cesto, ki je, zaradi nanosa listja in drugega materiala, postala nevarna za promet, obenem pa očistili še vtoke, ki poskrbijo za odtekanje meteornih voda. Enakih posegov so bile v tem tednu deležne tudi ceste v Vasenem in na Veliki Lašni, medtem ko je bilo na Beli, Veliki Lašni in Godiču poskrbljeno za čiščenje muld.

 

Ker promet ovira tudi razraslo vejevje, je bilo poskrbljeno tudi za obsekovanje ob cesti med Hruševko in Ravnami ter v Prapročah, tako da so omenjene ceste znova pregledne in varne, nekaj podobnega dela pa je bilo opravljeno tudi v samem mestu, kjer je bilo potrebno obstriči grmovje, ki je zakrivalo prometne znake.

 

Nasploh je s prometnimi znaki domala vsak teden precej dela, saj so, iz nam neznanega vzroka, nemalokrat tudi tarča vandalizma. V tem tednu smo popravili prometne znake na Kovinarski cesti in na Jeranovem, na različnih mestih pa je bilo nameščenih tudi nekaj novih.

 

Minil je še en teden predpriprav na zimsko službo. V sklepni fazi priprav so se polnile deponije – v tem tednu na Pšajnovici, v Gozdu in na Poljani, postavljali znaki na Krivčevem,  na vozila pa montirali posipalci, ki so prišli prav že v četrtek, ko je bilo, zaradi nevarnosti poledice, izvedeno že prvo posipanje ceste v Podstudencu.

Ekipa kanalizacije je v tem tednu poskrbela za očiščenje črpališč širom občine, očiščenje in pregled meteorne kanalizacije in odtočnih jaškov v Podgorju, na Hribu in še kje, v vaseh in zaselkih, kjer še ni urejena kanalizacija je bilo izpraznjenih več greznic, kot običajno, pa je bilo poskrbljeno še za redno izpraznjenje košev za smeti in pasje iztrebke, pometanje avtobusnih postajališč, ureditev tržnega prostora ter druga vzdrževalna dela.

Naši vzdrževalci, ki so zadolženi za nemoteno oskrbo s pitno vodo, so izvajali kontrolo vodovodnih sistemov ter poskrbeli za očiščenje vodovodnih objektov in njihove okolice v Kamniku, na Vranji Peči in v Kališah, zamenjali tlačna stikala in akumulatorje, preverili delovanje hidrantov, v Kamniku in Godiču servisirali reducirne ventile, izvedli nekaj vodovodnih priključkov ter opravili še popis vodomerov v industriji ter gospodinjstvih, vendar zaenkrat le tam, kjer so vodomeri v zunanjih jaških.

Tudi ta teden je minil v znamenju priprav na prihajajoče božično-novoletne praznike, saj so naši električarji nadaljevali s krašenjem mesta ter tudi njenih mostov. Kljub obilici dela s pripravami na praznično osvetlitev mesta, pa niso zanemarili rednih vzdrževalnih del, saj so, med drugim, poskrbeli za zamenjavo sijalk na Japljevi ulici, priklop svetilk na Tomšičevi ulici, popravilo avtomatike na Vranji Peči in odpravo napake na črpališču v Zgornjih Stranjah, za nameček pa izobesili še zastave v počastitev skorajšnjega praznika – dneva Rudolfa Maistra, ki ga praznujemo 23. novembra.

 

OB CESTI POTOK – SNOVIK BO KMALU ZASIJALA NOVA JAVNA RAZSVETLJAVA

V četrtek smo pričeli z deli izgradnje nove javne razsvetljave na relaciji Potok – Snovik, in sicer v smeri proti termam, kjer bo v roku 14 dni oz. v začetku decembra, če je vmes le ne bo preveč zagodlo vreme, že stala nova javna razsvetljava, na kakem  950 m dolgem odseku omenjene ceste, pa bo postavljenih kar 26 novih kandelabrov za svetilke.

Pred začetkom del je bila urejena zapora, dela pa so se začela z izkopom in polaganjem cevi za javno razsvetljavo, valjanca ter jaškov.

DELA NA SADNIKARJEVI ULICI

V mestnem jedru je zaenkrat še mogoče opaziti razkopano Sadnikarjevo ulico, ki pa bo že kaj kmalu dobila povsem drugačno, prenovljeno oz. preurejeno podobo. V tem tednu je bil poudarek del namenjen prevezavi vodovodnih priključkov, že v prihodnjem tednu pa bo opravljen še preizkus tesnoti, ki mu bi bo sledil zasip ulice in končno polaganje granitnih kock.

NA KRANJSKEM RAKU RASTE ŽE TRETJI OPORNI ZID

Na Kranjskem Raku so od konca tedna misli usmerjene v izvedbo zadnjega, že tretjega opornega zidu. Dva, v dolžini 40 in 17 metrov, že stojita, za zadnjega, ki bo prav tako dolg 17 m, pa sta bila že opravljena izkop že zahteval izkop in izgradnja kamnite zložbe. V končni fazi projekta sledi še še postavitev odbojnih ograj in zamenjavo asfalta, ki bo predvidoma položen do začetka decembra.

OBNOVA CESTE V PODGORJU

V vasi Podgorje nadaljujemo s prenovo dela ceste, v tem tednu pa se je polagalo optično omrežje, nasipalo spodnji ustroj ceste in niveliralo jaške. V roku dobrega tedna dni bo omenjen del ceste, ki je bila še pred nekaj tedni močno potreben prenove, že prevlečen s svežim asfaltom.

Za 48. delovni teden tega leta načrtujemo:

VZDRŽEVANJE LOKALNIH CEST IN JAVNIH POTI

  • UREJANJE MAKADAMSKIH CEST: Špitalič, Stolnik, Črna
  • KRPANJE UDARNIH JAM NA MAKADAMSKIH CESTAH: Srednja vas
  • KRPANJE UDARNIH JAM NA ASFALTNIH CESTAH: Markovo
  • DOSIPAVANJE BANKIN: Rudnik pri Radomljah, Volčji Potok
  • UPRAVLJANJE IN NADZOR CEST: Pregled cest
  • ZAMENJAVA LTŽ MREŽE: Vavpetičeva, Tržnica
  • POSEK VEJEVJA: Ravne
  • OBEŠANJE IN SNEMANJE ZASTAV
  • POSTAVITEV IN OKRASITEV NOVOLETNIH SMREK
  • ČIŠČENJE JAVNIH POVRŠIN: Praznjenje košev za smeti in pasje iztrebke in njihovo deponiranje
  • VZDRŽEVANJE METEORNE KANALIZACIJE
  • VZDRŽEVANJE TRŽNICE
Komunalno podjetje Kamnik

KOPKOV LIKOVNI NATEČAJ ŠE TRAJA!

Tudi v tem tednu pozivamo otroke, da se pridružijo Kopkovemu likovnemu natečaju, na temo Kamnik 2021. Najbolj izvirne izdelke bo Kopko nagradil s simpatičnimi nagradami. Otroci naj izdelke posredujejo na naše naslove (klasično ali elektronsko), lahko pa ga pustijo tudi v poštnem nabiralniku uprave.

Natečaj se izteče 6. decembra, točno na Miklavžev dan.

Vljudno vabljeni!

 

2020-11-21

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Piškotki, ki so namenjeni anonimnemu spremljanju obiskanosti in delovanja naše strani.

Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Piškotki namenjeni prikazovanju oglasov naših zunanjih oglaševalskih partnerjev.

Google Adwords
Uporabljamo Adwords za beleženje konverzij preko google oglaševanja.

Google Tag Manager
Piškotki namenjeni spremljanju in analizi prometa na spletni strani.

Facebook Pixel
Facebookovi piškotki so potrebni za sledenje povezavam v družabnih medijih in prikaz vtičnikov z vsebinami (fotografije, videi, prenosi v živo...).  
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr
  • c_user
  • datr

Google Adsense
Uporabljamo Google AdSense za prikaz spletnega oglaševanja na naši spletni strani.
  • _tlc
  • _tli
  • _tlp
  • _tlv
  • DSID
  • id
  • IDE

Save
Shrani nastavitve
Exit mobile version
X