Naslovnica / ŠPORT / Mednarodna lokostrelska tekma za veronikin pokal

Mednarodna lokostrelska tekma za veronikin pokal

Ta vikend je na nogometnem stadionu v Mekinjah potekal pravi lokostrelski praznik. V Kamnik je na 4.tekmo za Veronikin pokal, ki šteje za točkovanje na svetovni rang lestvici, pripotovalo več kot 200 tekmovalcev iz 20 držav in sicer iz Avstrije, Belgije, Hrvaške, Češke, Egipta, Francije, Velike Britanije, Irske, Islandije, Italije, Luxemburga, Nizozemske, Romunije, Srbije, Švice, Slovaške, Švedske, Turčije, Združenih arabskih emiratov in Slovenije.

Zanimivost te tekme je, da na njej lahko tekmuje vsakdo, ki je član nacionalne lokostrelske zveze in na tekmi lahko zastopa tudi svoj klub. Toda večinoma pridejo tekmovalci, ki so oblečeni v športna oblačila z državnim grbom, kar pomeni, da so reprezentantje ali pa člani selekcij.

Na tem tekmovanju tekmujejo tekmovalci in tekmovalke ločeni po spolu  v dveh slogih in sicer z ukrivljenim (olimpijska disciplina) in sestavljenim lokom v kategorijah kadeti, mladinci in člani.

Raznoliko vreme, ki pa ni bilo tako moteče, je prikazalo Kamnik v vseh svojih barvah. Tujci so bili nad kuliso naših planin in nad mestom in okolico samega Kamnika iskreno navdušeni. Medtem, ko so vsega navajeni Islandci tekmovali v kratkih rokavih, so se tekmovalci iz južnejših držav stiskali v toplih puloverjih.

Izredno težko organizacijo tega velikega tekmovanja smo izpeljali člani Lokostrelskega kluba Kamnik. Na tekmovanju, ki ga je otvoril kamniški župan Matej Slapar, je tekmovalo tudi veliko slovenskih tekmovalcev, med njimi tudi 11 članov Lokostrelskega kluba Kamnik.

V petek, 26.4.2019, so potekale kvalifikacije za vse sloge in kategorije, v soboto, 27.4. so se v dvobojih pomerili tako individualno kot ekipno, v nedeljo, 28.4.2019 pa so potekali finalni dvoboji za medalje.

Naši kamniški tekmovalci in tekmovalke  so se v močni konkurenci kar dobro odrezali.

Najboljši med člani z ukrivljenim lokom je bil na odličnem 4.mestu Ravnikar Žiga.  Komočar Jaka je dosegel 9.mesto, Arnež Luka, Štrajhar Gašper in Habjan Den so bili na 17.mestu, Hrkalović Miro se je uvrstil na 33. mesto. Tekmovalo je 59 članov.

Med mladinci je odlično 4.mesto dosegel Rožič Miha (tekmovalo je 21 mladincev),  med mladinkami pa je Slana Teja dosegla 6 mesto ( 9 tekmovalk)

Kadeti so bili številčnejši. Med 18.tekmovalci je Jeras Timej dosegel 8.mesto, med kadetinjami pa je bila Šarec Anja na 4.mestu.

Prav tako je bil naš   Rožič Matija med kadeti s sestavljenim lokom na končnem 6.mestu.

Zanimivi so bili tudi dvoboji ekip.

Med moškimi kadetskimi ekipami, katere član je bil tudi naš  Jeras Timej, so fantje zasedli 2.mesto, mladinska moška ekipa, katere član je bil Rožič Miha, je dosegla zmago med 4.ekipami,

Najzanimivejši dvoboj pa je bila prava poslastice v boju za zlato in sicer med slovensko in turško moško člansko ekipo. Turki so na naše tekmovanje poslali svojo najboljšo ekipo, katere član je bil eden najboljših lokostrelcev na svetu Mete Gazoz, ki je nedavno izenačil svetovni rekord in naši trije fantje so žal morali priznati njihovo premoč. Slovensko ekipo sta sestavljala dva naša člana Ravnikar Žiga in Štrajhar Gašper, tretji član pa je bil Rok Bizjak iz LK Mins Postojna. Tretje mesto je zasedla ekipa iz Francije. Tekmovalo je 12 ekip.

Tekma za Veronikin pokal je postala zelo odmevna, pa čeprav smo jo organizirali šele četrtič zapored. Tekmovalci in tekmovalke radi pridejo v naš Kamnik, ki je znan po svoji zgodovini in naravnih lepotah, prav tako pa člani Lokostrelskega kluba Kamnik vložimo vso svojo energijo v ta zahtevni projekt.

Čestitamo vsem našim tekmovalcem za dosežene rezultate.

Besedilo in fotografije: Blanka Štrajhar, Lokostrelski klub Kamnik

2019-04-30

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Piškotki, ki so namenjeni anonimnemu spremljanju obiskanosti in delovanja naše strani.

Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Piškotki namenjeni prikazovanju oglasov naših zunanjih oglaševalskih partnerjev.

Google Adwords
Uporabljamo Adwords za beleženje konverzij preko google oglaševanja.

Google Tag Manager
Piškotki namenjeni spremljanju in analizi prometa na spletni strani.

Facebook Pixel
Facebookovi piškotki so potrebni za sledenje povezavam v družabnih medijih in prikaz vtičnikov z vsebinami (fotografije, videi, prenosi v živo...).  
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr
  • c_user
  • datr

Google Adsense
Uporabljamo Google AdSense za prikaz spletnega oglaševanja na naši spletni strani.
  • _tlc
  • _tli
  • _tlp
  • _tlv
  • DSID
  • id
  • IDE

Save
Shrani nastavitve
Exit mobile version
X