Naslovnica / NOVICE / Na Igri rož so bila včeraj najboljšim sodelujočim cvetličarjem podeljena priznanja

Na Igri rož so bila včeraj najboljšim sodelujočim cvetličarjem podeljena priznanja

V okviru prireditev Igra rož so v Kamniku včeraj razglasili novega državnega prvaka v cvetličarstvu. Mednarodna strokovna komisija je odločila, da je to postala Katarina Jasmina Zupančič Dežman iz Cvetličarne Emporia. Novi državni prvak bo potoval na evropsko prvenstvo v cvetličarstvu, ki bo leta 2020 v Katovicah na Poljskem. Drugo mesto je osvojil Matjaž Beguš iz Kalika d.o.o., tretje pa Brigita Klinar iz ŠHVU Celje.

Posebno nagrado je podelila tudi žirija slavnih, ki so jo sestavljali pevki Saša Lendero, Maja Oderlap in radijski voditelj Tony Carter. Tudi njih so navdušile kreacije Katarine Jasmine Zupančič Dežman. Drugo nagrado so podelili Matjažu Begušu iz Kalika d.o.o., tretjo pa Petri Knez iz GRM Novo mesto. Nagrade za nagrajence so prispevali: Združenje koč Velika Planina, Arboretum Volčji Potok, Gostilna Repnik, podjetje Unichem, Terme Snovik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Državno prvenstvo cvetličarjev je osrednje dogajanje prireditve Igra rož. Sedem tekmovalnih ekip je moralo pripravili 4 različne teme. V petek so okraševali portale v srednjeveškem mestu Kamnik, v soboto pa so morali pripraviti pogrinjek za dva z naslovom Planšarska malica, prosto vezan šopek z naslovom Poletje v Alpah ter poročni šopek Poroka v Alpah. Pripravljene teme je ocenjevala strokovna mednarodna žirija, ki so jo sestavljali Mariola Miklaszevska, lastnica prestižne in priznane cvetličarske akademije v Varšavi, Simon Ogrizek, predsednik sekcije cvetličarjev in vrtnarjev pri Obrtno podjetniški zbornici Slovenije in Franci Landeker, priznani slovenski cvetličar in sodnik. Vse kompozicije bodo na ogled do 3. junija, celotno prireditev pa bo ves čas spremljal tudi bogat spremljevalni program.

»Kamnik je ena mojih najljubših destinacij, danes pa je to mesto še bolj posebno,« je dejal slavnostni govornik njegova ekscelenca gospod Bart Twaalfhoven, veleposlanik Kraljevine Nizozemske in dodal, da se zaradi številnih rož počuti kot doma: »Kamnik sem nazadnje obiskal sredi zime in starega mestnega jedra danes sploh ne bi prepoznal. Kamnik je zacvetel od takrat. Pomlad ni prišla samo na travnike, ampak tudi v središče mesta. Prav lepo se povezuje s dobro poznano sliko Ivane Kobilice z naslovom Poletje. Za trenutek postojmo in uživajmo v Montmartre Kamnika, ko ulice ne napolnijo idilični slikarji, ampak rože najboljših umetnikov v državi – slovenskih cvetličarjev.«

Predsednik Obrtno – podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh je izpostavil dobro delo sekcije vrtnarjev in cvetličarjev: »Izredno sem ponosen na njih, ker vsepovsod žanjejo uspehe. S svojim delom spodbujajo cvetličarstvo in so promotorji poklica cvetličarja in vrtnarja.« Ob tem je opozoril tudi, da sprehod po starem mestnem jedru Kamnika prikaz, kako rože sovpadajo v staro in novo arhitekturo.

V imenu občine se je organizatorjem za ta lep dogodek zahvalil podžupan Občine Kamnik Matej Slapar: »Želim si, da bi ta prireditev postala tradicionalna in da bi v Kamnik pripeljali tudi evropsko prvenstvo v cvetličarstvu. Kamniku je mesto, kjer so rože doma, zato smo že aprila prebivalcem ožjega mestnega središča razdelili sadike balkonskega cvetja s prošnjo, naj v barvah Igre rož okrasijo svoje balkone in okenske police.«

Direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božena Peterlin se je zahvalila cvetličarjem in stanovalcem, ki so dovolili okrasitev vhodov v njihove hiše. »Kamnik je logična izbira za takšno tekmovanje. Koncept Igre rož smo zastavili kot prireditev, kjer se združita kulturna in naravna dediščina. In v Kamniku se. Zato je to idealni kraj za takšno predstavitev visoke mode v cvetličarstvu in za promocijo cvetličarskega poklica.«

Poleg državnega prvenstva Igro rož spremlja tudi pestro spremljevalno dogajanje. Med drugim je v petek, soboto in nedeljo moč poskusiti jedi iz cvetja v Parku Evropa, kjer nastopajo tudi številni pevski zbori, na Šutni poteka prikaz obrtnikov in rokodelcev, v Galeriji Dika so na ogled likovna dela z motivi cvetja in zelenja, v Arboretumu Volčji Potok pa potekajo tudi številne delavnice. V nedeljo bo tam še posebej pestro, saj bo na sporedu Čarobna simfonija. Na obrobju mesta v trgovskem centru Qlandia pa so na ogled cvetlični aranžmaji.

Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik
Foto: Klemen Brumec

2018-05-27

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Piškotki, ki so namenjeni anonimnemu spremljanju obiskanosti in delovanja naše strani.

Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Piškotki namenjeni prikazovanju oglasov naših zunanjih oglaševalskih partnerjev.

Google Adwords
Uporabljamo Adwords za beleženje konverzij preko google oglaševanja.

Google Tag Manager
Piškotki namenjeni spremljanju in analizi prometa na spletni strani.

Facebook Pixel
Facebookovi piškotki so potrebni za sledenje povezavam v družabnih medijih in prikaz vtičnikov z vsebinami (fotografije, videi, prenosi v živo...).  
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr
  • c_user
  • datr

Google Adsense
Uporabljamo Google AdSense za prikaz spletnega oglaševanja na naši spletni strani.
  • _tlc
  • _tli
  • _tlp
  • _tlv
  • DSID
  • id
  • IDE

Save
Shrani nastavitve
Exit mobile version
X