Naslovnica / NOVICE / Na potep z vodnikom Kamniške pravljične poti

Na potep z vodnikom Kamniške pravljične poti

Pred natanko tednom dni, 20. marca 2015, je bil na gradu Zaprice predstavljen družinski izletniški vodnik Kamniške pravljične poti, avtorice Irene Cerar, ki sta jo skupaj izdali Matična knjižnica Kamnik in založba Sidarta.

Gre za lično, pravzaprav celo strašno imenitno knjigo, ki se bržčas ne bo valjala zgolj po knjižnih policah, ampak utegne postati obvezna oprema popotne malhe številnih pravljično navdahnjenih obiskovalcev naših krajev in znamenitosti.

Na predstavitvi knjige, ki je potekala v nadvse veselem vzdušju, nenazadnje je izid vsake domače knjige potrebno vsaj malo proslaviti, sta knjigo predstavili avtorica Irena Cerar, ki mora biti najbrž nekoliko v žlahti s tistimi pravljičnimi bitji katerih zgodbe tako rada zbira, ter direktorica Matične knjižnice Kamnik, mag. Breda Podbrežnik Vukmir, ki ji zbiranje tovrstnih zgodb prav tako ni tuje.

Breda in Irena sta predstavili potek nastajanja knjige, sproščeno predstavitev, pa so s svojim nastopim popestrili tudi godci skupine z imenom JaPaJaDe, pripovedovalec Rok Kušlan ter seveda, kot pripovedovalka, tudi avtorica knjige Irena Cerar.

 

Sočasno z zelo dobro obiskano predstavitvijo knjige je na gradu Zaprice potekala tudi muzejska delavnica za otroke, med katero so otroci, pod vodstvom Janje Železnikar, iskali najrazličnejše grajske zaklade.

 

Svojevrsten zaklad v obliki sproščenega družabnega klepeta ob pogostitvi, ki jo je pripravil eden izmed pokroviteljev knjige – Janez Uršič iz gostilne Pri planinskem orlu, pa so našli tudi odrasli obiskovalci, ki so se ob godbi skupine JaPaJaDe, še kar nekaj časa zadržali v zavetju grajskega lapidarija.

V knjigi Kamniške pravljične poti, ki se ponaša s trdimi platnicami in obsega dobrih 170 strani, je opisanih in narisanih 20 izletniških točk iz okolice Kamnika. Vsaka izletniška točka ima svoje poglavje, ki je pospremljeno tudi z opisom in napotki za pot, zemljevidom, fotografijami ter ljudsko pravljico ali pripovedko, ki so jim dodane imenitne ilustracije avtorjev Polone Lovšin in Milana Eriča.

Vodnik je namenjen predvsem družinam z otroki, seveda pa tudi vsem ostalim, ki bi se želeli nekoliko drugače sprehoditi po krajih pod Kamniškimi planinami.

Knjigo, ki stane 29 evrov, je moč kupiti v vseh enotah Matične knjižnice Kamnik ter tudi na Potujoči knjižnici.

Prva pravljična pot pelje na Svetega Primoža

Da ne bo vse skupaj ostalo zgolj pri prebiranju knjig na domačem zapečku, v Matični knjižnici Kamnik že to soboto, 28. marca 2015, pripravljajo pravljično pot k sv. Primožu nad Kamnikom.

Zbirno mesto za pravljično pohajkovanje je v soboto ob 13. uri pred cerkvijo sv. Primoža nad Kamnikom. Do znamenite romarske cerkve in prelepe izletniške točke se bo vsak v svojem tempu odpravil kar sam, v nadaljevanju, pa se bo popoldne prevesilo proti večeru skupaj s pripovedovalko in snovalko poti Ireno Cerar, s katero si bodo lahko vsi udeleženci skupaj ogledali obe tamkajšnji cerkvi, prisluhnili zgodbam o Turkih, o okamenelem lovcu, zakladu pod srednjim oknom cerkve in še mnogočem, skupaj z avtorico, pa boste lahko pre tudi novi družinski izletniški vodnik, ki ga bo na Svetem Primožu moč tudi kupiti.

Vremenska napoved je sicer obetavna, če pa bo napovedano res grdo vreme, ali če bodo padale ušpičene prekle, pa bo izlet prestavljen za teden dni.

2015-03-27

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Piškotki, ki so namenjeni anonimnemu spremljanju obiskanosti in delovanja naše strani.

Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Piškotki namenjeni prikazovanju oglasov naših zunanjih oglaševalskih partnerjev.

Google Adwords
Uporabljamo Adwords za beleženje konverzij preko google oglaševanja.

Google Tag Manager
Piškotki namenjeni spremljanju in analizi prometa na spletni strani.

Facebook Pixel
Facebookovi piškotki so potrebni za sledenje povezavam v družabnih medijih in prikaz vtičnikov z vsebinami (fotografije, videi, prenosi v živo...).  
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr
  • c_user
  • datr

Google Adsense
Uporabljamo Google AdSense za prikaz spletnega oglaševanja na naši spletni strani.
  • _tlc
  • _tli
  • _tlp
  • _tlv
  • DSID
  • id
  • IDE

Save
Shrani nastavitve
Exit mobile version
X