Naslovnica / ŠPORT / Namiznoteniški virtuoz Janez Makovec

Namiznoteniški virtuoz Janez Makovec

V počastitev državnega praznika, Dneva državnosti in v spomin na našo dolgoletno članico Ivono Đurić, smo člani Namiznoteniškega kluba Kamnik organizirali in izvedli pozivni namiznoteniški turnir v OŠ Marije Vere v petek, 25.6.2021. V telovadnici OŠ Marije Vere se je zbralo 12 povabljenih mojstrov bele žogice. Ob otvoritvi smo slišali na flavti zaigrano Zdravljico. Prisotne je pozdravil in nas je s svojim obiskom prijetno presenetil podžupan g. Bogdan Pogačar. Z lepimi besedami nam je vsem čestital in voščil za jubilejni 30. praznik, Dan državnosti, nam zaželel veliko športnih uspehov in uspešno nadaljevanje z razvojem namiznega tenisa v naši občini.

Svoje znanje in veščine nam je pokazal 13 letni učenec OŠ Marije Vere, Luka Jokič, ki je pred tremi tedni postal državni prvak v kategorij mlajših kadetov posamezno in v dvojicah. Nastopil je tudi vodilni na jakostni lestvici R Slovenije, Maselj Bojan ter državni prvak do 40 let, Janez Jani Makovec. Kvalitetna skupinica velemojstrov je gledalcem ponudila pravi ognjemet udarcev, dolgih izmenjav, nepredvidenih rotacij, atletskega gibanja in akrobatskih potez. Za praznik se spodobi, da bi videli ognjemet mar ne? Pa smo ga pa celo še nekaj več.

Maksimalno zbranost in najmočnejše udarce je poleg izjemne telesne pripravljenosti tokrat imel Jani Makovec. V napetih dvobojih je v skupini premagal mladega Luka, v polfinalu, težje od pričakovanega, Marka Osolnika in v nervoznem finalu še Bojana Maslja, ki se je posebno pripravljal za ta dvoboj in je prinesel poseben lopar z ortodoksnima oblogama (trava in bunke). Posebno kombinacijo oblog na loparju proti hitrim in močnim spinerjem, je omislil za pričakovani finalni obračun. Nenavadni odboji so sicer v prvih nizih delali nekaj preglavic bodočemu zmagovalcu, toda po adaptaciji je odločilna bila telesna pripravljenost in ubijalski forhend spin našega virtuoza Janija.

Dobitniki kolajn so: 1. Janez Makovec, 2. Bojan Maselj, 3. Luka Jokić, 4. Marko Osolnik in 1. v tolažilni skupini Tadej Zelič. Odlično so igrali tudi domači igralci Berlic, Mikuš in Habajnič, ki so se resno zoperstavili omenjenim velemojstrom.

V dvorani je bil prisoten tudi najboljši trener mladih reprezentantov, David Orešnik iz NTK Mengeš. Z zanimanjem je spremljal tekmovanje. Čestital nam je na lepi in kvalitetni praznični športni prireditvi. Za odlično sodelovanje med namiznoteniškima kluboma Mengeš in Kamnik in za izredne uspehe na državni ravni smo se mu zahvalili s skromnim darilom naših sponzorjev.

Po tekmovanju smo mlademu Luku Jokiću poleg bronaste kolajne, predali še diplomo šole Marije Vere za izreden športi dosežek na državni ravni, ki mu jo je poslala ravnateljica, ga. Violeta Vodlan.  Povedal nam je sledeče: »V veselje in v čast mi je bilo, da po dolgem času nastopim v dvorani svoje šole in da igram s tako izkušenimi igralci. Današnjo kolajno za tretje mesto in pokala za državnega prvaka posvečam svoji babici, Ivoni Đurić, ki je 25. februarja sklenila svojo življenjsko pot. Velikokrat me je vozila na treninge in me spodbujala, da treniram namizni tenis. Čestitam za današnje zmage Janiju in Bojanu, res sta dobra mojstra.«

Trener, Boris Hribar ni skrival navdušenja nad videnim. Dejal je: «Vrhunska predstava, ostal sem brez besed, forma je odlična, kot da pandemije ni bilo. Vsem čestitam za čudovit namiznoteniški praznični večer«.

Zapisal: Željko Đurić
Foto: Franc Sitar

 

2021-06-28

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Piškotki, ki so namenjeni anonimnemu spremljanju obiskanosti in delovanja naše strani.

Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Piškotki namenjeni prikazovanju oglasov naših zunanjih oglaševalskih partnerjev.

Google Adwords
Uporabljamo Adwords za beleženje konverzij preko google oglaševanja.

Google Tag Manager
Piškotki namenjeni spremljanju in analizi prometa na spletni strani.

Facebook Pixel
Facebookovi piškotki so potrebni za sledenje povezavam v družabnih medijih in prikaz vtičnikov z vsebinami (fotografije, videi, prenosi v živo...).  
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr
  • c_user
  • datr

Google Adsense
Uporabljamo Google AdSense za prikaz spletnega oglaševanja na naši spletni strani.
  • _tlc
  • _tli
  • _tlp
  • _tlv
  • DSID
  • id
  • IDE

Save
Shrani nastavitve
Exit mobile version
X