Naslovnica / ŠPORT / Odbojka: Zamujena priložnost

Odbojka: Zamujena priložnost

Odbojkarji Calcit Volleyballa so bili na povratni tekmi pokala Slovenije le točko, oddaljeni od zmage s 3:1, ki bi jim prinesla uvrstitev na zaključni turnir. Žal dveh zaključnih žog za končno zmago niso izkoristili, v tie-breaku pa je bil, kot na prvi tekmi v Kamniku, spet boljši ACH Volley.

ACH Volley – Calcit Volleyball 3:2 (-20, -22, 18, 26, 11)

Ljubljana – Dvorana Tivoli. 250 gledalcev. Sodnika: L. Globačnik (Topolšica) in Tomc (Novo mesto).

ACH Volley: Flajs 18, Jereb 1, Plot – libero, Kozamernik 10, Roberts 19, Purič 1, Pokeršnik, Klobučar 12, Pleško 1, Jurić, Kowalski 2, Mochalski 3, Dolegombai 7, Koncilja 7. Trener: Tomi Šmuc.

Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan, T. Štern 20, Drobnič, Vidmar, Štembergar Zupan 7, Brus 14, Kvas, Stavbar 11, Kotnik 13, Ž. Štern 10, Brulec 4. Trener: Marko Brumen.

Minimalna zmaga proti Astec Triglavu in poraz v Murski Soboti v prejšnjem krogu državnega prvenstva ni bila nič kaj obetavna popotnica za odbojkarje Calcit Volleyballa pred povratno četrtfinalno tekmo pokala Slovenije proti ACH Volleyju. Na drugi strani so Ljubljančani v domačem prvenstvu še naprej z maksimalnim številom točk, brez njih pa so še v ligi prvakov, v primerjavi s prvo četrtfinalno tekmo pred dobrimi štirinajstimi dnevi v Kamniku – na njej so zmagali s 3:2 (-22, 17, 23, -14, 9) – pa so bili močnejši za poljskega organizatorja igre Michala Kowalskega. Toda čeprav so bili aktualni državni prvaki nesporni favoriti, Kamničani v dvoboj nikakor niso vstopili z belo zastavo. Trener Marko Brumen je tekmo začel z Janom Brulcem, Andrejem Štembergar Zupanom, Andrejem Flajsom, Borisom Brusom, Jernejem Stavbarjem, Tončkom Šternom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem. Pred prvim tehničnim odmorom so domači odbojkarji, v začetni postavi so bili Matija Jereb, Andrej Flajs, Nathan Roberts, Sem Dolegombai, Mario Koncilja, Eric Mochalski in Miha Plot na mestu prostega igralca, povedli za dve točki, toda z asom Stavbarja so s točko prednosti nanj odšli gostje. Z blokom Brusa so Kamničani prvič na tekmi povedli za dve točki (10:8), z dvema »bombama« Tončka Šterna pa že za štiri (16:12). Po vrnitvi na igrišče je domače napadalce z blokom zaustavil Brulec, v ekipi ACH Volleyja pa je prišlo do trojne menjave. Jereb, Dolegombai in Mochalski so svoje mesto prepustili Michalu Kozlowskem, Janu Kozamerniku in Danijelu Pokeršniku, toda prav po napaki slednjega so Kamničani povedli že za šest točk (19:13). Pred vstopom v končnico niza je v domači ekipi na igrišče stopil Jan Klobučar, s tremi zaporednimi točkami pa so se Ljubljančani gostom približali le na tri točke zaostanke (20:23). Po polminutnem odmoru je Domen Kotnik svoji ekipi priboril prvo zaključno žogo, ki jo je odlični Tonček Štern z asom pretvoril v zmago.

V drugi niz so odbojkarji ACH Volleyja, z izjemo Mochalskega, vstopili z postavo, ki je končala prvi niz, od igralcev, medtem ko pri Kamničanih ni bilo razloga za kakršnokoli spremembo. Z odlično igro v bloku so Brumnovi varovanci povedli s 4:1, vodili so tudi še s 7:4, toda na prvi tehnični odmor so odšli le še s točko prednosti. Takšna je bila njihova prednost tudi ob drugem tehničnem odmoru, z blokom Brusa pa so Kamničani pred končnico niza prišli do dveh točk prednosti (20:18). S tem blokov v gostujoči ekipi še ni bilo konec, kajti po novem bloku, tokrat Stavbarja so domačinom, pri katerih se je na igrišče vrnil kapetan Flajs pobegnili že za tir (22:19). Šmuc je vzel še svoj drugi polminutni odmor, kmalu za njim pa Brumen svojega prvega, kajti domači odbojkarji so dosegli dve točki zapored. Očitno ob pravem času, kajti po napaki Flajsa so Kamničani prišli do treh zaporednih žog za zmago tudi v drugem nizu. Po novem polminutnem odmoru je Kotnik izkoristil drugo za presenetljivo, a več kot zasluženo vodstvo z 2:0 v nizih.

Tretji niz se je začel v znamenju napak gostov in bolj učinkovite igre domače ekipe, ki je povedla s 6:1, razliko petih točk, navkljub polminutnemu odmoru Brumna, pa je zadržala tudi ob prvem tehničnem odmoru. Pri Ljubljančanih je tretji niz namesto Koncilje začel Dolegombai, medtem ko je pri Kamničanih še pred prvim tehničnim odmorom Brulca zamenjal Tine Kvas. Vendar se je Brulec pri zaostanku sedmih točk (7:14) vrnil v igro, kapetana Štembeergar Zupana pa je zamenjal Žiga Štern, nato pa Kotnika še Sergej Drobnič. A vse to ni obrodilo sadov, kajti Kotnik se je kmalu vrnil v igro, zaostanek pa je znašal že osem točk (9:17) in vse bolj je bilo jasno, da se bo v Tivoliju igral še najmanj en niz. Zmago ACH Volleyja v tretjem nizu je potrdil Roberts.

V četrti niz so bolje krenili kamniški odbojkarji, ki so povedli s 3:0, namesto Štembergar Zupana je bil na sprejemu Žiga Štern. Razliko treh točk so zadržali do prvega tehničnega odmora, v domači ekipi pa Kozlowskega na podaji zamenjal Jereb. Toda po bloku Šterna je bil Šmuc prisiljen vzeti polminutni odmor, kajti njegovi varovanci so za Kamničani zaostali za štiri točke (9:13). V zraku so imeli žogo tudi za plus pet, ki ne niso izkoristili. Kazen je hitro sledila, kajti po bloku Dika Puriča, so se jim Ljubljančani približali na točko zaostanka (13:14). Vendar to ni zmedlo gostov, ki so po bloku Brulca na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Po točki Tončka Šterna za vodstvo s 17:13, je Šmuc vzel še svoj drugi polminutni odmor v četrtem nizu, ki mu je kmalu zatem s svojim prvim sledil Marko Brumen, kajti ACH Volley je dosegel dve zaporedni točki. Z blokom Flajsa so se Ljubljančani odbojkarjem Calcita približali na točko zaostanka (17:18) in obetala se je nadvse zanimiva končnica, kajti na 19. točki sta bili ekipi že skupaj. Kamničani so povedli s 23:21, točko je dosegel Žiga Štern, toda z blokom Klobučarja je sledilo novo izenačenje, a so do prve zaključne žoge za končno zmago po zaslugi Kotnika prišli Kamničani. Servis Tončka Šterna je končal v avtu, nato so gostje imeli še eno, a je Klobučar ACH Volleyju zagotovil najmanj t. i. zlati niz.

Tie-break so bolje začeli kamniški odbojkarji, ki na menjavo strani odšli z

dvema točkama naskoka. S točko Robertsa je ACH Volley izid na osmi točki izenačil, s točko Kozamernik pa povedel z 11:10. Tudi po polminutnem odmoru Marka Brumna so domači odbojkarji dosegli še dve zaporedni točki. Kanček upanja je z uspešno zaključenim napadom gostom prinesel Žiga Štern, a sta Roberts in Matija Pleško, ki je namesto Kozamernika izvajal za servis, z asom, sta zapečatila usodo odbojkarjev Calcit Volleyballa. Na zaključni turnir, ki bo 16. in 17. januarja, so se tako uvrstili Ljubljančani, Kamničanom pa ostaja kaj slaba tolažba, da so bili statistični podatki krepko na njihovi strani. Predvsem to velja za blok, kjer sta s šestimi oziroma sedmimi blestela Tonček Štern in Boris Brus – skupaj so jih dosegli 19, domačini šest manj -, boljši pa so bili tudi na servisu in sprejemu. Le napad je bil statistično tisti, ki je bil na strani ACH Volleyja, toda …

Izjava po tekmi

Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: „Ves čas se nam dogaja, da v končnicah nizov odpove tudi, kakšen naš ključni igralec in to se nam je zgodilo tudi danes. Na splošno bi rekel, da je naša ekipa popuščala iz minute v minuto, da je malce manjkalo prodornosti, da je nasprotnik igral neverjetno uspešno v obrambi, morda tudi z malce športne sreče, ampak tako pač je v odbojki. ACH Volley je svoje priložnosti izkoristil, mi jih žal nismo. Ne glede na poraz sem ponosen na svoje igralce, ki so odigrali dobro tekmo, ves čas so bili zelo borbeni. Nikomur ne morem nič zameriti. Resničnost je pač takšna, da je kakovost še vedno na strani ljubljanske ekipe. Videli pa smo, da se lahko dogajalo manjši čudeži in danes se je ACH Volley izvlekel z roba propada.“

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Tine Forštnarič

2014-12-11

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Piškotki, ki so namenjeni anonimnemu spremljanju obiskanosti in delovanja naše strani.

Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Piškotki namenjeni prikazovanju oglasov naših zunanjih oglaševalskih partnerjev.

Google Adwords
Uporabljamo Adwords za beleženje konverzij preko google oglaševanja.

Google Tag Manager
Piškotki namenjeni spremljanju in analizi prometa na spletni strani.

Facebook Pixel
Facebookovi piškotki so potrebni za sledenje povezavam v družabnih medijih in prikaz vtičnikov z vsebinami (fotografije, videi, prenosi v živo...).  
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr
  • c_user
  • datr

Google Adsense
Uporabljamo Google AdSense za prikaz spletnega oglaševanja na naši spletni strani.
  • _tlc
  • _tli
  • _tlp
  • _tlv
  • DSID
  • id
  • IDE

Save
Shrani nastavitve
Exit mobile version
X