Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice Calcita so že v finalu

Odbojkarice Calcita so že v finalu

Odbojkarice Calcit Volleyja so v drugi polfinalni tekmi Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh s 3:0 (20, 23, 10) premagale domači Formis. Ker so tudi v prvi tekmi Kamničanke slavile s 3:0 (19, 23, 21), so se že uvrstile v finale, na drugega finalista pa bodo morale počakati, saj je GEN-I Volley v drugi tekmi premagal Novo KBM Branik in bo v sredo, 12. aprila, potrebna še tretja tekma v Mariboru.

Formis – Calcit Volley  0:3 (-20, -23, -10)

Hoče – Dvorana VŠD Hoče, sodnika: Pevc, Vrenko

Formis: Vodušek, Škoflek (L), Cvetko 3, Šteharnik 4, Zupan (L), Godec, Uršič 3, Grubišič Čabo 10, Milošič 8, Divjak, Klavžar, Halužan Sagadin 1, Bračič 1. Trener: Miloš Milić.

Calcit Volley: Griljc (L), Stojilković 5, Đorđević, Hutinski 11, Boisa 7, Kregar, Charuk 10, Sillah 20, Vukojević, Pucelj 11, Čižman, Banko (L). Trener: Gašper Ribič.

Kamniške odbojkarice so na povratno polfinalno tekmo v Hoče prišle brez obolelih Anđelke Radišković in Ane Marije Vovk, a jih to ni zaustavilo na poti do finala. V prvih dveh nizih, predvsem v drugem, so se morale varovanke Gašperja Ribiča pošteno potruditi, da so zlomile odpor mlade domače ekipe, ki se je v tretjem sprijaznila s porazom. Za presenečenje pa so v drugem polfinalu poskrbele novogoriške odbojkarice, ki so doma s 3:1 (-17, 25, 22, 14) premagale Novo KBM Branik. V prvi tekmi so bile boljše Mariborčanke, tako da bo o drugem finalistu odločala tretja tekma.

V prvem nizu so bile kamniške odbojkarice tiste, ki so prve prišle do dveh točk prednosti (10:8), po asu Lucille Charuk pa so povedle že s 15:12. Vendar se Hočanke niso predale in so z asom Julije Grubišič Čabo, toda po dveh uspešnih napadih Neneh Sillah in enem Naje Boise so Kamničanke spet prišle do prednosti treh točk (20:17). V končnici se je izkazala Charukova, ki je dosegla kar štiri zaporedne točke, zadnjo pa je dodala Sillahova za kamniško zmago v prvem nizu.

Čeprav so gostujoče odbojkarice po napaki domačink povedle s 5:2, vodile pa so tudi še s 6:3, so Hočanke s preobratom prišle do vodstva z 11:8. Z asom Nine Stojiljković so Kamničanke izid že na enajsti točki izenačile, do novega vodstva (13:12) pa jih je popeljala Boisa. Toda odbojkarice Formisa so pred vstopom v končnico povedle z 19:17, vendar njihovo veselje ni dolgo trajalo. S šestimi zaporednimi točkami, zadnjo je prispevala Maša Pucelj, je Calcit Volley prišel vodstva s 23:19, mlada kamniška sprejemalka pa je nato izkoristila drugo zaključno žogo.

Tretji niz je bil nato le še formalnost. Po dveh asih Sare Hutinski je bilo 8:3 za Kamničanke, po točki Charukove že 13:4 in po asu Boise 16:6. Do konca tekme so gostje prevladovale na igrišču in zanesljivo prišle do končne zmage, tako da bodo imele zdaj teden dni časa, da se v miru pripravijo na finalne obračune.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Ker sta Radiškovićeva in Vovkova zboleli, nismo želeli ničesar tvegati in sta raje ostali doma. Tako je priložnost dobila Boisa, ki si, tako kot vse njene soigralke, zasluži pohvale za dobro igro. Za razliko od prve tekme smo dobro igrali v bloku in obrambi, moram pa pohvaliti tudi domačinke, ki so prva dva niza resnično igrale dobro. Zdaj se lahko v miru pripravljamo na finale. Nisem sicer pričakoval, da bi Mariborčanke lahko izgubile v Novi Gorici, vendar se s tem ne obremenjujemo. Razmišljati moramo o svoji igri in upam, da bomo v finalu lahko igrali v polni zasedbi.«

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec

 

2023-04-09

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Piškotki, ki so namenjeni anonimnemu spremljanju obiskanosti in delovanja naše strani.

Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Piškotki namenjeni prikazovanju oglasov naših zunanjih oglaševalskih partnerjev.

Google Adwords
Uporabljamo Adwords za beleženje konverzij preko google oglaševanja.

Google Tag Manager
Piškotki namenjeni spremljanju in analizi prometa na spletni strani.

Facebook Pixel
Facebookovi piškotki so potrebni za sledenje povezavam v družabnih medijih in prikaz vtičnikov z vsebinami (fotografije, videi, prenosi v živo...).  
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr
  • c_user
  • datr

Google Adsense
Uporabljamo Google AdSense za prikaz spletnega oglaševanja na naši spletni strani.
  • _tlc
  • _tli
  • _tlp
  • _tlv
  • DSID
  • id
  • IDE

Save
Shrani nastavitve
Exit mobile version
X