Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice Calcita tudi v drugo niso zlomile Branika

Odbojkarice Calcita tudi v drugo niso zlomile Branika

Po porazu v 1. DOL za ženske pred dobrim mesecem dni so odbojkarice Calcita Ljubljane morale priznati premoč Nove KBM Branika tudi na drugem turnirju srednjeevropske lige v Poreču. Tudi tokrat so varovanke Gašperja Ribiča vodile z 2:1 v nizih, le tokat niso imele nobene zaključne žoge za končno zmago. Calcitovke bodo v novem letu svojo prvo preizkušnjo imele na zaključnem turnirju pokala Slovenije v Kamniku, ko bodo v petek, 8. januarja, v polfinalu igrale z Luko Koprom.

Calcit Ljubljana – Nova KBM Branik 2:3 (21, -15, 19, -23, -6)

Poreč – Športna dvorana Kaštelir, gledalcev 50, sodnika: Mezöffy in Horvath (oba Madžarska).
Calcit Ljubljana: Grudina 9, Božič 3, Vrhovnik 14, Igličar 2, Forštnarič, Kučej 11, Kostić 12, Aragao, Hribar 2, Jerala – libero, Turk, Potokar 12, Koleva. Trener: Gašper Ribič.
Nova KBM Branik: Mlakar 15, Blagne, Kaučič 7, Sužnik – libero, Cvetanović 12, Ammerman 20, Najdič 2, Keglevič, Planinšec 16, Sobočan – libero, Pintar, Eržen. Trener: Sebastijan Škorc.

Najboljši slovenski ženski odbojkarski ekipi zadnjih šestih let sta se tokrat pomerili na tekmi srednjeevropske lige. V nedeljo so odbojkarice Calcita Ljubljane s pol moči premagale domačinke turnirja v Poreču, danes so, podobno kot pred več kot mesecem dni, morale priznati premoč Nove KBM Branika, le da takrat v tekmi 1. DOL za ženske. Zanimivo je, da so tudi takrat ljubljanske odbojkarice vodile z 2:1 v nizih, imele so tudi tri zaključne žoge za zmago, vse tri so Mariborčanke ubranile, nato pa prišle do zmage. V Poreču sicer varovanke Gašperja Ribiča niso imele zaključne žoge za zmago, končni izid pa je bil enak kot v Ljubljani.

V prvem nizu je bila boljša ljubljanska ekipa, ki je tokrat igrala brez Brazilke Cecilie Aragao in bolgarske okrepitve Slavine Koleve, čeprav začetek tekme zanjo ni bil najbolj obetaven. Z asom razpoložene Sarah Ammermann so bankirke povedle z 12:8, toda z delnim izidom 8:3 so calcitovke na drugi tehnični odmor odšle z dvema točkama prednosti. Do odločilne prednosti so prišle z dvema zaporednima asoma Ane Katarine Hribar, ki je na začetnih udarcih zamenjala Moniko Potokar, ki je v nedeljo počivala, saj so po njenem drugem zaporednem asu vodile že z 22:15. Calcitovke so do vodstva z 1:0 v nizih prišle po napaki Ize Mlakar.

Drugi niz se je začel v znamenju mariborske ekipe, ki je ob boljšem servisu in slabem sprejemu nasprotnic, ki nikakor niso sestavile dobrega napada, povedle z 11:2. Zadnjo točko je z asom dosegla Saša Planinšec. S tem je bil niz, ki ga je z uspešnim napadom končala Marina Kaučič praktično že odločen. Zato pa so v tretjem pobudo spet prevzele aktualne slovenske državne prvakinje. Tokrat so bile Mariborčanke tiste, ki so imele težave na sprejemu in po asu Tine Grudine je bilo že 14:6 za Calcit Ljubljano. Ko je bila v napadu uspešna še Potokarjeva za vodstvo ljubljanske ekipe z 22:12, je bil tretji niz odločen.

Najbolj izenačen je bil četrti niz. Obe ekipi sta imeli še naprej veliko težav na sprejemu servisa, bankirke so imele ob koncu tekme v tem elementu igre le 42-odstotno uspešnost, calcitovke samo 33-odstotne, temu primerna je bila tudi igra v napadu. Četrti niz so sicer bolje začel varovanke Sebastijana Škorca, ki so z blokom Saše Planinšec prišle že skorajda do neulovljivih sedmih točk prednosti (19:12). Toda po še drugem polminutnem odmoru Gašperja Ribiča so se Ljubljančanke le vrnile v igro in na servis Elene Kučej izid na 23. točk izenačile. Da do popolnega preobrata ni prišlo, je poskrbela Mlakarjeva.

V tie-breaku so mariborske odbojkarice povedle s 5:2, s tremi točkami prednosti so vodile tudi ob menjavi strani, nato pa so dosegle pet zaporednih točk in vprašanje zmagovalk je bilo odločeno. Še drugič v letošnji sezoni so se minimalne zmage veselile odbojkarice Nove KBM Branika, ki bodo v sredo igrale še s Porečem, že čez dobra dva tedna pa se bodo v finalu pokala Slovenije, seveda, če v polfinalnih tekmah zaključnega turnirja, ki bo 8. in 9. januarja v Kamniku ne bo prišlo do kakšnega presenečenja, še enkrat pomerile s Calcitom Ljubljano. A bodo morale Ljubljančanke v polfinalu premagati Luko Koper, Nova KBM Branik pa GEN-I Volley.

Napisal: Miha Štamcar

2015-12-29

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Piškotki, ki so namenjeni anonimnemu spremljanju obiskanosti in delovanja naše strani.

Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Piškotki namenjeni prikazovanju oglasov naših zunanjih oglaševalskih partnerjev.

Google Adwords
Uporabljamo Adwords za beleženje konverzij preko google oglaševanja.

Google Tag Manager
Piškotki namenjeni spremljanju in analizi prometa na spletni strani.

Facebook Pixel
Facebookovi piškotki so potrebni za sledenje povezavam v družabnih medijih in prikaz vtičnikov z vsebinami (fotografije, videi, prenosi v živo...).  
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr
  • c_user
  • datr

Google Adsense
Uporabljamo Google AdSense za prikaz spletnega oglaševanja na naši spletni strani.
  • _tlc
  • _tli
  • _tlp
  • _tlv
  • DSID
  • id
  • IDE

Save
Shrani nastavitve
Exit mobile version
X