Naslovnica / ŠPORT / Oslabljeni kamniški odbojkarji so v Avstriji iztržili dragoceno točko

Oslabljeni kamniški odbojkarji so v Avstriji iztržili dragoceno točko

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi osmega kroga srednjeevropske lige v avstrijskem Zwettlu izgubili proti ekipi Union Raiffeisen Waldviertel z 2:3 (-19, 24, -20, 13, 15). Že v torek pa kamniške odbojkarje v Monzi čaka prva tekma četrtfinala pokala Challenge. Dvoboj s članom italijanske SuperLege se bo začel ob 19. uri.

Union Raiffeisen Waldviertel – Calcit Volley   3:2 (19 -24, 20, -13, 15)

Zwettl – Športna dvorana Zwettl, gledalcev 462, sodnika: Viktorini-Lisa, Kovač (oba Slovaška).

Union Raiffeisen Waldviertel: Binder (L), Plizga 2, Schober 6,  Bornemann 20, Bartoš, Tille (L), Fullerton 2, Boff 18, Hahn 1, Szarek 25, Siwiczyk 14. Trener: Zdenek Šmejkal.

Calcit Volley: Hribar (L), Golob (L), Jereb, Ratek, Vidmar 16, Babkov 2, Štalekar 12, Lakner 6, Kotnik 5, Štembergar Zupan 20, Ivković. Trener: Aleš Hribar.

Kamničani so v svoji tretji tekmi v štirih dneh na gostovanju v Zwettlu prišli do točke, s katero so še korak bližje uvrstitvi na zaključni turnir srednjeevropske lige. V Avstriji, kar je bila tudi njihova zadnja preizkušnja pred torkovo prvo tekmo četrtfinala pokala Challenge v Monzi, so igrali brez obolelega Mihe Bregarja, medtem ko je Dmitrij Babkov igral le v prvem nizu in del petega.

V prvem nizu so domači odbojkarji, ki so na domačem igrišču odvzeli točko ACH Volleyju, povedli s 5:1 in 7:3, vendar so jih Kamničani ulovili na deseti točki. Do 17. točke sta se ekipi menjavali v vodstvu, pred vstopom v končnico niza pa je avstrijska ekipa, je v glavnem sestavljena iz tujcev, vodila z 21:19. V končnici so imeli gostje težave na sprejemu, pri domačinih pa je bil razigran Poljak Lukasz Janusz Szarek, ki ima grški potni list, ki je bil z devetimi točkami tudi najbolj učinkovit igralec prvega niza. Tri manj je za domačo ekipo prispeval Brazilec Rudinei Boff, pri Kamničanih je bil s petimi razpoložen le Andrej Štembergar Zupan.

Drugi niz so bolje začeli Kamničani, ki so po vodstvu s 6:3 popustili in dovolili domačinom, da so povedli z 11:8. Sledilo je obdobje boljše igre kamniške ekipe, v kateri je z dobro igro v napadu nadaljeval Štembergar Zupan, na roke pa so jim šle tudi številne lastne napake Waldviertla, tako da je Calcit Volley vodil s 16:12. Toda tudi to gostom še ni zagotavljalo mirne končnice niza, v kateri so na koncu le izkoristili svojo drugo zaključno žogo. Zato pa so v tretjem nizu po izenačenem začetku spet prevladovali domači odbojkarji, ki so bili praktično ves čas v vodstvu. Prebudila sta se Szarek in Boff, ki so ju Kamničani v drugem nizu zaustavili, svoje je dodal še Nemec Lars Bornemann. Podobno kot v uvodnem nizu so tudi v drugem domačini v končnici brez večjih težav prišli do zmage.

V četrti niz so varovanci Aleša Hribarja vstopili bolj odločno in si do sredine nize priigrali sedem točk naskoka (13:6), niz pa je bil praktično odločen po njihovem vodstvu s 16:8. Kamničani so dvignili svojo učinkovitost v napadu, to je predvsem veljalo za Primoža Vidmarja, domačine pa so pustili na trinajsti točki. O zmagovalcu dvoboja je tako odločal tie-break, za obe ekipi drugi v letošnji sezoni. Za odbojkarje Calcit Volleyja se ni začel ravno obetavno, saj so domačini povedli s 5:2, vodili so tudi s 6:3, vendar je že na šesti točki sledilo izenačenje, na menjavo strani pa so Kamničani odšli z dvema točkama prednosti. V napeti končnici je Waldviertel s tremi zaporednimi točkami spet prišel do vodstva (11:10), bolj zbran pa je bil tudi v končnici in zasluženo prišel do dveh točk, čeprav so Kamničani prvi prišli do zaključne žoge za zmago. Kar v prvo ni uspelo kamniški četi, je v drugo domačinom.

Izjava po tekmi

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Imam občutek, da v letošnji sezoni vse nezgodne drugih klubov mi ‘pokasiramo’, saj smo v petek ostali brez Mihe Bregarja, ki ima v ponedeljek zdravniški pregled, šele po njem pa bomo vedeli, ali bo potrebna operacija. V Zwettlu smo bili blizu zmage, morda bi do nje tudi prišli, če bi imeli tudi malce več sreče. Za nameček smo imeli v prvem nizu nekaj težav s sojenjem, saj se je niz končal z dvema rdečima kartonoma, pa tudi sicer je bilo kar nekaj dosojenih točk, ki niso bile v našo korist. V naslednjih nizih so fantje dali od sebe vse, česar so zmožni, je pa res, da smo bili v napadalnih akcijah preveč mehki, kar je bil glavni razlog za poraz. Dobili smo tudi 16 blokov, kar je za našo ekipo vendarle preveč.«

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec

2019-01-27

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Piškotki, ki so namenjeni anonimnemu spremljanju obiskanosti in delovanja naše strani.

Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Piškotki namenjeni prikazovanju oglasov naših zunanjih oglaševalskih partnerjev.

Google Adwords
Uporabljamo Adwords za beleženje konverzij preko google oglaševanja.

Google Tag Manager
Piškotki namenjeni spremljanju in analizi prometa na spletni strani.

Facebook Pixel
Facebookovi piškotki so potrebni za sledenje povezavam v družabnih medijih in prikaz vtičnikov z vsebinami (fotografije, videi, prenosi v živo...).  
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr
  • c_user
  • datr

Google Adsense
Uporabljamo Google AdSense za prikaz spletnega oglaševanja na naši spletni strani.
  • _tlc
  • _tli
  • _tlp
  • _tlv
  • DSID
  • id
  • IDE

Save
Shrani nastavitve
Exit mobile version
X