Naslovnica / KOMENTARJI / Pisma bralcev / Pismo bralca: Adventno razmišljanje občana in člana Odbora za proračun in gospodarjenje z občinskim premoženjem

Pismo bralca: Adventno razmišljanje občana in člana Odbora za proračun in gospodarjenje z občinskim premoženjem

Advent, čas pričakovanja radosti nečesa lepšega, boljšega in bolj plemenitega, me vsako leto prevzame in letos se še toliko bolj čutim odgovornega, da ga vsaj delno delim z vami, spoštovane občanke in občani občine Kamnik.

Pol mandata tega članstva članov Občinskega sveta in tudi župana, kakor tudi članov delovnih teles, je za nami in prav je, da si vsaj v dneh pred Božičem in Novim leto nalijemo čistega vina.

Res smo delodajalci – to je volivke in volivci dali izbranim našim delojemalcem – beri izvoljenim članom in tudi županu posebno zaupanje in jih nagradili, da odločajo o boljšem in lepšem »jutri nas vseh, ki živimo in delamo v Občini Kamnik«.

Kot občana in tudi člana Odbora za proračun in gospodarjenje z občinskim premoženjem me je zmotilo v teh dneh sprejeto drastično povečanje prispevkov v obračunu za vodo in njej pripadajoče postavke na obračunu, ki jih dobivajo gospodinjstva vsak mesec (nekatere od postavk so se enormno dvignile) ter enako dajatev za stavbno zemljišče in to v prestopnem letu 2020, za katerega lahko z lahkoto rečemo »PRESTOPNO LETO VELIKO OBLJUBLJA – A MALO DA!«

In prav tako se bo začelo polniti sklad za zamenjavo sedežnice na Veliko planino – res ne bom pisal številk in zneskov – a zame kot občana je to zopet polnjenje jame brez dna in mogoče me ob tem navdaja še misel, da vodo izpod Velike planine uporabljamo za humane namene in ne kot industrijsko vodo! Ja, ta planina in žičnice so pa res vsaj po mojem skromnem mnenju požrle v času delovanja toliko denarja, da bi podjetnik kova Ivan Hribar (naj mi oprosti ko uporabim njegovo ime in to izključno v pozitivnem pomenu besede) postavil še ene terme ali pa podoben objekt, ki bi tudi kaj dal v proračun in ne da iz njega samo pobira – a iz tega »našega, davkoplačevalskega denarja” bi imeli lahko že kaj drugega, mogoče v tem trenutku izredno perečega narejenega.

Sedaj bi rada Občina postala še lastnik nepremičnin na področju KIKa in ko sem to opazoval sem preprosto ugotovil, da bi radi na področju, ki je do konca uničeno in degradirano ter mogoče celo v neskladju z zakonom uporabljeno zgradilo infrastrukturo (ceste in poti) in si s tem nakopalo še eno breme več (oprostite mi, ker pač laično razmišljam) – a s tem pozabilo na ureditev podeželja, kamor gotovo spadajo tudi gozdne ceste, za katere prispevek plačujemo lastniki gozdov – a uporabljamo jih res prav vsi in so včasih tudi rešilna bilka ob neprevoznosti javnih cest v trenutku intervencij.

O pregrešno dragi gradnji šole pa imam samo en pomislek

»AKO JE ŠOLA NEVARNA – ZAKAJ POTEKA POTEM DEJAVNOST V NJEJ  IN JE ŠE NISTE ZAPRLI?  AKO PA JE VARNA IN POTREBNA SAMO DOLOČENE SANACIJE, PA PROSIM, ZAKAJ TEGA NE STORITE?«

Dotaknil pa se bom samo še problema parkiranja pred javnimi zavodi – predvsem mislim zdravstveni dom, kje so bila pred dvema letoma obljubljena urejena parkirišča ob zdravstvene domu (v programu je županski kandidat zapisal »izgradnje parkirne hiše«) in je res živ obup najti parkirno mesto.

Spoštovani naši delojemalci, to ste članice in člani Občinskega sveta Občine Kamnik, preprosto Vam kot občan želim mnogo več modrosti in osebne zavzetosti, treznih premislekov in mogoče tudi pogovora z prebivalci ter potem pravilno odločitev ob glasovanju, saj lahko prav vaša odločitev pripelje ali pa izpelje nas vse iz (ali pa še slabše) stanje kot ga imamo!

Pa res SREČNO IN MODROSTI POLNO LETO 2021, DA BOMO VSI SREČNI IN ZADOVOLJNI!
(Ne samo Vi, naši izbranci, ki ste pozabili na nas in na naš račun polnite svoj mošnjiček)

Joško

Jožef Romšak, Podjelše

2020-12-09

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Piškotki, ki so namenjeni anonimnemu spremljanju obiskanosti in delovanja naše strani.

Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Piškotki namenjeni prikazovanju oglasov naših zunanjih oglaševalskih partnerjev.

Google Adwords
Uporabljamo Adwords za beleženje konverzij preko google oglaševanja.

Google Tag Manager
Piškotki namenjeni spremljanju in analizi prometa na spletni strani.

Facebook Pixel
Facebookovi piškotki so potrebni za sledenje povezavam v družabnih medijih in prikaz vtičnikov z vsebinami (fotografije, videi, prenosi v živo...).  
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr
  • c_user
  • datr

Google Adsense
Uporabljamo Google AdSense za prikaz spletnega oglaševanja na naši spletni strani.
  • _tlc
  • _tli
  • _tlp
  • _tlv
  • DSID
  • id
  • IDE

Save
Shrani nastavitve
Exit mobile version
X