Naslovnica / NOVICE / Podokničarjevo veselje s Hišnim ansamblom Avsenik, Polka puncami in Kocjanovim hlevom

Podokničarjevo veselje s Hišnim ansamblom Avsenik, Polka puncami in Kocjanovim hlevom

Kljub temu, da je Podokničarja tokrat izdalo zdravje in je po glasu bolj spominjal na Košnikovega ata, je vseeno uspel izpeljati oddajo v kateri je gostil Hišni ansambel Avsenik, veselo družbo Kocjanovega hleva in poskočne Polka punce.

Podokničar, ki je cele velikonočne praznike preživel v postelji, kjer ga je tako kuhalo, da so menda še sosedje, zavoljo varčne uporabe energije, pirhe v kuhanje nosili kar k njemu pod kovter, je cviček zamenjal za čajček in kljub precejšnji hripavosti uspel temeljito izprašati svoje goste.

V gosteh je bil dobršen del zasedbe Hišnega ansambla Avsenik, ansambla, ki je, na pobudo Marjana Legata ter Slavka in Gregorja Avsenika, nastal leta 1999, in sicer z namenom, da bi zabaval goste v znameniti gostilni Pri Jožovcu v Begunjah, vendar se ansambel, ki se je sprva imenoval Ansambel Jožovc, ni ustavil zgolj pri zabavanju tamkajšnjih gostov, ampak naredil zavidljivo glasbeno kariero, ki je bila letos okronana s t.i. narodno-zabavnim »Oskarjem«, oz. »Oberkrainer award«, ki je nekako najvišje mednarodno priznanje za tovrstno glasbo.

Nekaj zgodovine, predvsem pa zabavnih dogodivščin ansambla, sta Podokničarju in gledalcem najprej predstavila Marjan Legat in Toni Iskra, da pa je bila zgodba, ki se z moškega vidika običajno suče zgolj okrog glasbe, pijače in luštnih punc, popolna, sta svoje pridali še obe vokalistki zasedbe Hišnega ansambla Avsenik, Tina Debevec, ki naj bi bila, po neuradnih podatkih, kar nekakšno ljubljansko čudo, saj je menda edina pevka narodno-zabavne glasbe, ki prihaja iz Ljubljane, ter Marjana Urankar, ki ni zgolj pevka, ampak tudi strastna ljubiteljica konj, kar je, ob posrečenih izjavah o njenih največjih ljubeznih, povzročilo salve smeha.

Kako bi jih ne, ko pa so bili gostje oddaje tudi ljubitelji konj Kocjanovega hleva iz Godiča, saj je Marjana tudi njihova članica, zato njeno ljubezen do konj in njene kobilice poznajo še kako dobro.

Delo in utrip Kocjanovega hleva je na kratko predstavil Franc Košir, ki se v narodno-zabavno oddajo odlično vklaplja že zaradi svojega imena, dasiravno ne gre za pokojnega Avsenikovega trobentača, ki je bil znan tudi po svojih šalah in duhovitih nastopih. Precej duhovit, pa je bil tudi godiški Franc Košir, ki je Podokničarju zaupal zgodbo o tem, da so Kocjanovo kmetijo, kamor se je pred leti priženil, kupili ženini starši s furanjem, vendar so pred desetletji konje izrinili traktorji, dokler se z ženo nista odločila, da tradicijo ponovno obudita in nadaljujeta.

Tradicijo svojih navihanosti je nadaljeval tudi Krčmar, ki se je tokrat predstavil, najprej kot harmonikar, ko je zapel in zaigral Moj očka ima konjička dva, nato pa tudi kot kvalificiran osel, saj ima za ta častni naziv tudi ustrezno licenco oz. izpit, ki si ga je težko prislužil še v časih, ko je bil oskrbnik planinskega doma v Kamniški Bistrici, kjer je, po službeni dolžnosti stregel in fural tudi osle.

Z oslovsko vprego so pred leti, ko je praznoval svoj 60. rojstni dan, popeljali tudi hišnega kuharskega mojstra Janeza Uršiča, ki je za tokratno oddajo znova pripravil cel kup zanimivih in okusnih jedi. Glede na to, da so bili prisotni še dodobra naphani z raznovrstnimi velikonočnimi dobrotami, bi Orlovemu Janezu nihče ne zameril, če bi na mizo postavil zgolj veliko skledo regrata, ampak Janez za svoje goste vedno dobro poskrbi, gledalcem pa je hkrati dal tudi nekaj idej, kako je moč preostanek velikonočnih dobrot reciklirati v nove, prav tako okusne jedi.

 

Še posebej na svoj račun, pa je v tokratni oddaji prišla na svoj račun maskerka Sandra Puhar, po kateri je Janez poimenoval novo sladico, ki si jo je izmislil posebej v ta namen in moramo reči, da se ob »Sandri« človek z veseljem oblizne.

Za prste obliznit, pa so tudi vesele Polka punce, ki so med oddajo skrbele za zabavne viže. Kljub mladosti niso od muh, saj so tudi one nedavno dobile visoko priznanje »Oberkrainer award«, kot najbolj obetaven mlad ansambel, da pa so res prave Polka punce, pa so dokazale tudi na koncu oddaje, ko so, tudi ob manjši pomoči Krčmarja, zaigrale še za ples, v katerem so se zavrteli ljubitelji konj iz Kocjanovega hleva.

Skratka, kljub temu, da je bil Podokničar tokrat na slabem glasu in, razen z vsemi žavbami, namazan tudi s smrkljem, je uspel izpeljati še eno zabavno oddajo, katere ponovitev si lahko ogledate v soboto na TV Golica.

 

2015-04-11

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Piškotki, ki so namenjeni anonimnemu spremljanju obiskanosti in delovanja naše strani.

Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Piškotki namenjeni prikazovanju oglasov naših zunanjih oglaševalskih partnerjev.

Google Adwords
Uporabljamo Adwords za beleženje konverzij preko google oglaševanja.

Google Tag Manager
Piškotki namenjeni spremljanju in analizi prometa na spletni strani.

Facebook Pixel
Facebookovi piškotki so potrebni za sledenje povezavam v družabnih medijih in prikaz vtičnikov z vsebinami (fotografije, videi, prenosi v živo...).  
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr
  • c_user
  • datr

Google Adsense
Uporabljamo Google AdSense za prikaz spletnega oglaševanja na naši spletni strani.
  • _tlc
  • _tli
  • _tlp
  • _tlv
  • DSID
  • id
  • IDE

Save
Shrani nastavitve
Exit mobile version
X