Naslovnica / POUDARJENO / Prejemniki nagrad Naj športnik Občine Kamnik v letu 2018

Prejemniki nagrad Naj športnik Občine Kamnik v letu 2018

V Domu kulture Kamnik se je nocoj odvila slovesna podelitev priznanj najboljšim kamniškim športnicam in športnikom ter športnim ekipam. Priznanje za naj športnika in športnico sta prejela atletinja Neja Kršinar ter odbojkar Sašo Štalekar, naj športna ekipa Občine Kamnik leta 2018, pa je prva ženska članska ekipa Calcit Volley.

Podeljenih je bilo 52 priznanj v več kategorijah. Priznanja so dobitnikom podelili župan Občine Kamnik Matej Slapar, direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger, predsednik Športne zveze Kamnik Dušan Papež in vodja športnih programov na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik Franci Kramar.

Župan Matej Slapar je zbrane v polni dvorani Doma kulture Kamnik nagovoril z besedami: »Zmagovati ne pomeni le, da prvi prečkaš ciljno črto, ali da premagaš nasprotnika. Pomeni, da se trudiš izboljšati vsak aspekt svojega življenja. Da se zmoreš, kljub padcem in porazom, vsakič znova pobrati in motivirati za nadaljnje delo. Pa naj si gre za olimpijske igre, vaške igre, vodenje podjetja, ali diplomo na univerzi.« Pri tem je mladim položil na srce, naj zmaga za vsako ceno ne bo njihovo vodilo: »Bodite pripravljeni na trdo delo, imejte neizmerno voljo, energijo in strast pri uresničevanju svojih načrtov. Upajte si tvegati. Razmišljajte izven okvirjev. Bodite pošteni in tolerantni do drugačnih. In bodite vzor. Ne le v športu, tudi v vseh področjih življenja.«

Razen priznanj najboljšim športnicam in športnikom, so bila podeljena tudi priznanja zaslužnim kamniškim športnim delavcem, ki so jih prejeli: Franc Spruk iz Kegljaškega kluba Kamnik in Vladimir Stanič iz Karate kluba Virtus Duplica ter David Šućur iz Košarkarskega kluba Kamnik in Primož Romšak iz Vaterpolskega društva Kamnik.

»Te nagrade sem zelo vesela,« je po podelitvi dejala Naj športnica leta 2018 Neja Kršinar in dodala: »Vsako leto dobim povabilo na to prireditev in vsako leto jo z veseljem obiščem, letos pa do zadnjega trenutka nisem vedela, da bom prejemnica te nagrade. Zato sem bila še toliko bolj presenečena in vesela.« Odbojkar Sašo Štalekar je nagrado Naj športnik prejel že lani, v tem letu je dodatno napredoval in si prislužil še naziv Naj športnik 2018: »Vsaka nagrada, ki jo športnik dobi, pomeni posebno priznanje za njegov trud. Tako tudi meni ta nagrada pomeni, da sem na pravi poti in je dodatna spodbuda za moje nadaljnje delo.«

Nagrade so bile vesele tudi odbojkarice Calcit Volley. »Naziv Naj ekipa leta 2018 je potrditev, da se v našem klubu dobro dela. Zelo smo vesele, da to dobro delo opazijo tudi drugi, še posebej lepo pa je, ko vidiš, da to opazi tudi vodstvo občine in ti podeli to pomembno nagrado,« je njihove občutke povzela članica Calcit Volley Nina Kotnik.

 

Slovesna podelitev priznanj je bila popestrena s plesnimi točkami plesalk in plesalcev plesne šole ŠINŠIN ter glasbo mlade kamniške zasedbe Before Time, nekoliko manj naporno športno druženje, pa se je končalo s tradicionalno pogostitvijo.

Seznam vseh prejemnikov nagrad
Naj športnik Občine Kamnik v letu 2018 z obrazložitvami.

NAJ ŠPORTNICA  OBČINE KAMNIK ZA LETO 2018

Neja Kršinar – atletika


Odlična atletinja,  tekačica v različnih disciplinah. Državna prvakinja v Ljubljani  na 5000 m, kjer je dosegla normo za Balkansko prvenstvo,  in  tudi državna prvakinja na 3000 m.  V Postojni je na krosu dosegla naziv državne podprvakinje. Bila je tudi članica ženske štafete v gorskih tekih, kjer so dosegle srebro, mešana ekipa pa zlato. Udeleževala se je  mednarodnih tekem v polmaratonu:  v Nemčiji je zmagala, v Italiji  je bila druga in šesta, na Češkem pa  sedma. Kot  odlična polmaratonka  je  na Ljubljanskem maratonu pometla z vso konkurenco in med 2425 tekačicami dosegla naziv državne prvakinje.

 NAJ ŠPORTNIK OBČINE KAMNIK ZA LETO 2018

Sašo Štalekar – odbojka

Nadarjeni bloker Sašo Štalekar, odbojkar Calcit Volleyja, je s slovensko člansko reprezentanco na svetovnem prvenstvu v Bolgariji in Italiji osvojil 12. mesto. Bil je eden nosilcev uspehov, ki jo je ekipa Calcit Volley dosegla v letu 2018. Štalekar je edini kamniški kategoriziran športnik svetovnega razreda.

 NAJ ŠPORTNA EKIPA OBČINE KAMNIK ZA LETO 2018

Calcit Volley – članice

Tik ob izteku leta so odbojkarice Calcit Volleyja v domače vitrine znova prinesle zlato pokalno lovoriko, ki so jo osvojile po tem, ko so v Kanalu na zaključnem turnirju v napetih dvobojih odpravile svoje največje nasprotnice iz Nove Gorice in Maribora. Odbojkarice Calcita so tudi aktualne državne podprvakinje, v Evropskem pokalu Chalenge pa so se uvrstile v četrtfinale.

 

ŠPORTNI DOSEŽKI OTROK, MLADINE IN ODRASLIH V ŠPORTNIH DRUŠTVIH

deklice do 15 let

 

Bende Eva – predlagatelj Plavalni klub Kamnik
Eva Bende je na letnem državnem prvenstvu za kadetinje osvojila naslov državne prvakinje, v disciplini 200 m hrbtno in 2. mesto 100m hrbtno.

Babnik Živa – predlagatelj Plesni klub Šin Šin
Živa je v kategoriji show dance duo,  skupaj s soplesalcem Gregom Golobom, osvojila 1. mesto na državnem prvenstvu in 1. mesto v skupnem seštevku pokalnih turnirjev. Na svetovnem prvenstvu sta v tej kategoriji osvojila 4. mesto.

Maček Inti – predlagatelj Uroš Maček
Osem letna Inti Maček igra šah že od svojega 5. leta. V letu 2018 je osvojila tri naslove državne prvakinje, in sicer v standardnem šahu, v pospešenem šahu in naslov osnovnošolske prvakinje do 9 let. Inti je trenutno na državnem prvenstvu.

Škrjanc Vita – predlagatelj Triatlonski klub Trisport Kamnik
Vita  je osvojila drugo mesto na državnem prvenstvu v duatlonu v Logatcu ter drugo mesto na državnem prvenstvu v triatlonu v Kočevju. Poleg zmage na triatlonu v Kopru je tudi na drugih tekmah nizala uvrstitve na zmagovalnih stopničkah, kar je zadostovalo za skupno končno 1. mesto v duatlonskem pokalu in 2. mesto v triatlonskem pokalu Slovenije v njeni kategoriji

Kranjec Žagar Hana – predlagatelj Kolesarsko društvo Calcit Kamnik
Hana je državna prvakinja v olimpijskem krosu in v MTB vzponu, pokalna  SloXcup zmagovalka in skupna zmagovalka v ciklokrosu. Na EP mladih v gorskem kolesarstvu je v kategoriji U15 dosegla odlično peto mesto med 79 tekmovalkami.

Lanišek Ana – predlagatelj Jože Lanišek
Ana je slovenska poletna državna prvakinja v tenisu deklic do 14 let  ter Državna zimska podprvakinja v tenisu deklic do 14 let v konkurenci dvojic skupaj s partnerko Petjo Drame. Je zmagovalka prestižnega turnirja Ten Pro Global tour na akademiji Patrica Mouratogloua v Francoski Nici.

Šarec Anja – predlagatelj Lokostrelski klub Kamnik
Anja je v sezoni 2018 dosegla naslov državne prvakinje na zunanjem državnem prvenstvu, prav tako pa je zmagala na zunanjem državnem prvenstvu v tarčnem lokostrelstvu v kategoriji deklice. Dosegla je tudi nov dvoranski državni rekord med deklicami na 18 metrov.

dečki do 15 let

 

Okorn Miha – predlagatelj Odbojkarski klub Kamnik
Miha je v paru z Luko Marovtom osvojil naslov državnih prvakov v odbojki na mivki v kategoriji do 14 let. Okorn in Marovt celoten del prvenstva do vključno finalne tekme nasprotnikom nista oddala nobenega niza.

Golob Grega – predlagatelj Plesni klub Šin Šin
Grega se je na 1. mesto povzpel v seštevku pokalnih turnirjev in državnih naslovov v kategorijah: show dance solo, modern solo in show dance duo.  Na svetovnem prvenstvu je v modern kategoriji dosegel 3. mesto, v show dance duo kategoriji pa je skupaj s soplesalko Živo Babnik dosegel 4.  mesto.

Sladič Aljaž – predlagatelj Športno društvo Grbina
Aljaž je državni prvak v Big Airu in Slopestylu v kategoriji U12, Zmagovalec Snowboard Kids Tour Slovenija, zmagovalec JibKing v AbsolutParku – Flachauwinkl kategorija U12. Dosegel je tudi 7. mesto skupno dečki  ter 10. mesto skupno moški na prestižnem tekmovanju Qparks v Avstriji.

Jerman Luka – predlagatelj Plezalni klub Kamnik
Luka je v lanskem letu blestel v vseh treh disciplinah športnega plezanja. Tako v težavnosti kot hitrosti je postal državni prvak v kategoriji mlajših dečkov. V skupnem seštevku balvanskega plezanja pa je postal vice prvak.

Ilar Nal –  predlagatelj Triatlonski klub Trisport Kamnik
Nal  je vsestranski športnik, odličen akvatlonec, plavalec, tekač, smučar in nogometaš. Poleg državnih naslovov v akvatlonu, ima precej medalj z državnih prvenstev v plavanju pa tudi veliko zmag v uličnih tekih. Med temi sta dve ne Veronikinem teku v Kamniku, na kateri je še posebej ponosen.

dečki/deklice – ekipno

Vaterpolsko društvo Kamnik – predlagatelj Vaterpolsko društvo Kamnik
Ekipa do 15 let je v letu 2017/18 osvojila 2. mesto v državnem  in pokalnem prvenstvu. Uspešni so bili tudi na mednarodnih tekmovanjih. Zmagali so na turnirju v Slovaški, bili 8 v Dubrovniku na najmočnejšem turnirju v Evropi. V ekipi je večina igralcev rojenih 2004, ki so v večini člani Slovenske reprezentance. Ekipo sestavljajo: Gašper Brišnik,Aleksander Cerar, Lukas Z. Gligorovski, David Golob, Matic Kordež, Ažbe Cerar, Vasja G. Burja, Blaž Nadižar, Marko Pilič, trener ekipe je Primož Romšak

Calcit Volley – mala odbojka – predlagatelj Odbojkarski klub Kamnik
Po sedmih letih čakanja je ekipi dečkov v mali odbojki OK Kamnik uspelo domov pripeljati naslov državnih prvakov v mlajši kategoriji. Selekcija malih odbojkarjev letnika 2005 pod vodstvom Jureta Sitarja  dominirala skozi celotno sezon. Za ekipo so igrali: Miha Okorn, Luka Blaževič, Enej Sladič, Gregor Frece, Domen Stele, Marcel Kotnik, Jakob Drolc, Jaša Skvarča, Maj Koncilija, Gašper Babnik, Jaka Albič in Miha Škrinjarič.

kadeti in kadetinje do 17 let – enotna kategorija

 

Debevec Betka – predlagatelj Plezalni klub Kamnik
Betka je članica mladinske reprezentance v športnem plezanju in si je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Bruslju priplezala 3. mesto v balvanskem plezanju v kategoriji starejših deklic. Za ta nastop je prejela tudi nagrado PZS za perspektivno plezalko leta.

Prebil Jernej – predlagatelj Plavalni klub Kamnik
Jernej je na zimskem državnem prvenstvu za kadete osvojil tri naslove državnega prvaka v disciplinah; 100 in 200m prosto ter 100m mešano, 2. mesto 50m prosto ter 3. mesto 50 m prsno in 400m prosto. Na letnem državnem prvenstvu je osvojil naslova državnega prvaka na 100 in 200m prosto ter 3. mesto 400m prosto.

Škrjanc Jan  – predlagatelj Triatlonski klub Trisport Kamnik
Jan je v letu 2018 dosegel verjetno največji uspeh slovenskega triatlona in se kot prvi v moški konkurenci uvrstil na Olimpijske igre mladih v Buenos Airesu. Uspeh je dopolnil z uspešnimi nastopi na evropskih pokalih, ter si zagotovil mesto med najboljšimi osmimi mladinci v Evropi.

Uršič Nejc – predlagatelj Klub Gorskih tekačev Papež
Nejc je med mladinci na DP pritekel naziv državnega prvaka, je tudi nosilec zlate medalje na DP v štafetah. Na mednarodni tekmi za mlade v Italiji je dosegel 40. mesto. Na EP  v Makedoniji se je dokazal kot velik borec, saj je kljub padcu in poškodbi na začetku proge dosegel 45. mesto.

Žle Blaž – predlagatelj Kolesarsko društvo Calcit Kamnik
Blaž je državni podprvak v olimpijskem krosu in državni prvak v MTB vzponu. V skupni razvrstitvi pokala SloXcup v gorskem kolesarstvu je dosegel tretje mesto. Na EP mladih je kljub tehničnim težavam dosegel mesto v prvi tretjini tekmovalcev.

Habjan Teja – predlagatelj Lokostrelski klub Kamnik
Teja je državna prvakinja na dvoranskem državnem prvenstvu med kadetinjami, na zunanjem državnem prvenstvu pa je dosegla 3.mesto. Udeležila se je tudi tekem za srednjeevropski pokal, kjer je v kategoriji kadetinje v Srbiji zmagala, v Avstriji pa zasedla 2. Mesto.

Rožič Miha – predlagatelj Lokostrelski klub Kamnik
Miha je osvojil 3. mesto na dvoranskem državnem prvenstvu in prav tako 3. mesto na zunanjem državnem prvenstvu v tarčnem lokostrelstvu v kategoriji kadeti. Kot član slovenske mladinske reprezentance se je udeležil mladinskega evropskega prvenstva in tekme za evropski mladinski pokal.

Repnik Tea – predlagatelj Kegljaški klub Kamnik
Tea  je še kadetinja vendar že tretjo sezono nastopa tudi za prvo ekipo KK Kamnik v 1.A ligi in je tudi podprvakinja med kadeti posamezno in kandidatinja za državno reprezentanco.

Jerala Manja – predlagatelj  Odbojkarski klub Kamnik
Manja je slovensko kadetsko odbojkarsko reprezentanco v vlogi kapetanke skozi kvalifikacije popeljala na evropsko prvenstvo, kjer so dekleta osvojila končno 8. mesto. Manja je bila ena najučinkovitejših slovenskih odbojkaric na prvenstvu.

mladinci in mladinke do 19 let – enotna kategorija

 

Dobrovoljc Živa – predlagatelj Plavalni klub Kamnik
Živa je na letnem državnem prvenstvu med članicami osvojila 2. mesto v disciplini 200m delfin in 3. mesto na 50m prsno.

Obreza Domen – predlagatelj Triatlonski klub Trisport Kamnik
Domen je v letu 2018  zmagal na državnem prvenstvu starejših mladincev tako na sprint razdalji v Kočevju, kot tudi na enkrat daljšem olimpik triatlonu na Bledu.

Vrtačič Tjaša – predlagatelj Triatlonski klub Trisport Kamnik
Tjaša je v letu 2018 odlično nastopala v evropskem triatlonskem pokalu in v končni razvrstitvi osvojila  5.mesto. Dosegla je svojo prvo zmago na tekmi evropskega mladinskega pokala, postala Balkanska prvakinja in se udeležila Sredozemskih iger in evropskega prvenstva. Doma pa je tretje leto zapored postala absolutna državna prvakinja v triatlonu, osvojila pa je tudi drugo mesto na DP v krosu.

Štajnar Mihael – predlagatelj Kolesarsko društvo Calcit Kamnik
Mihael je državni mladinski prvak v olimpijskem krosu in državni podprvak v MTB vzponu. V skupni razvrstitvi pokala SloXcup v gorskem kolesarstvu je dosegel tretje mesto, v ciklokros pokalu v elite kategoriji pa prvo mesto.

Ravnikar Žiga – predlagatelj  Lokostrelski klub Kamnik
Žiga je državni prvak med mladinci na dvoranskem državnem prvenstvu, podprvak na dvoranskem državnem prvenstvu med člani, državni prvak v tarčnem lokostrelstvu med mladinci in državni prvak v poljskem lokostrelstvu med člani. Velik uspeh je dosegel na dvoranskem svetovnem prvenstvu v ZDA, kjer je bil med mladinci na 9.mestu, prav tako pa je na svetovnem prvenstvu v poljskem lokostrelstvu v Italiji dosegel 3. mesto med mladinci individualno in 3.mesto ekipno.

mladinci/mladinke – ekipno

Vaterpolsko društvo Kamnik – predlagatelj Vaterpolsko društvo Kamnik
Ekipa mladincev je v sezoni 2017/19 osvojila 2. mesto v državnem in pokalnem prvenstvu.  Fantje so nepogrešljivi  člani kadetske in mladinske reprezentance, kar trije so zastopali Slovenijo, na evropskem prvenstvu v Minsku. Ekipo sestavljajo: Blaž Briški, Rok Bergant, Tim Ostrež, Kristijan Burger, Luka Sokler, Blaž Belentin, David Lukič, Bor Peterlin, Gašper Brišnik, Aleksander Cerar, Lukas Z. Gligorovski.  Trener ekipe Elvir Bečič

Calcit Volley – mladinci – predlagatelj Odbojkarski klub Kamnik
Mladinska ekipa OK Kamnik pod taktirko Aleša Hribarja je v Stranjah gostila finalni turnir najboljše četverice državnega prvenstva in osvojila končno drugo mesto. Mladi odbojkarji Calcit Volleyja vse do finala niso izgubili niti enega niza.

Zala Špoljarič/Lana Žužek – predlagatelj Odbojkarski klub Kamnik
Zala Špoljarič in Lana Žužek sta v kategoriji do 18 let postali državni prvakinji v odbojki na mivki, v kategoriji do 20 let pa sta osvojili drugo mesto. Na srednjeevropskem prvenstvu do 18 let sta osvojili tretje mesto

veterani in veteranke nad 45 let – enotna kategorija

 

Kregar Miro – predlagatelj  Triatlonski klub Trisport Kamnik
Miro  je v sezoni 2018  poleg treh naslovov veteranskega državnega prvaka TZS v olimpik, srednjem in kros triatlonu, na španski Ibizi osvojil še naslov veteranskega evropskega prvaka ETU v srednjem triatlonu, v danski Odensi naslov svetovnega podprvaka ITU v dolgem triatlonu  in na  Havajih naslov svetovnega prvaka v Ultraman triatlonu.

Trobec Urška – predlagatelj  Klub Gorskih tekačev Papež
Urška je a državnem prvenstvu gor-dol postala med mlajšimi veterankami državna prvakinja, v disciplini gor pa podprvakinja. V Pokalu Slovenije v gorskih tekih je bila skupno druga. Na SP veteranov je v kategoriji 50+ dosegla 6. mesto, bila pa je tudi članica ekipe, ki je dosegla bron.  Urška pa se kiti tudi s prestižnim naslovom: je nosilka evropskega priznanja  za fairplay, ki  ji ga je na kongresu v Bruslju podelilo Evropsko združenje za fair play.

Cvet Miran – predlagatelj Klub Gorskih tekačev Papež
Miran je  sicer mlajši veteran a  je med člani dvakrat dosegel naziv državnega podprvaka in bil  član zlate  štafete v Socki. V Super pokalu Slovenije in Pokalu Slovenije skupno je bil drugi. Na EP v Makedoniji je dosegel 32.,  na SP v Andori pa 43. mesto. Bil je tudi član bronaste štafete v Collini v Italiji. Miran je v Železnikih osvojil tudi naslov svetovnega prvaka v kategoriji nad 50 let.

Kemperl Bojan – predlagatelj Kolesarsko društvo Calcit Kamnik
Bojan je državni podprvak v olimpijskem krosu v kategoriji veterani 3 in SloXcup pokalni zmagovalec v gorskem kolesarstvu.

Jereb Uroš – predlagatelj Praktično strelski center Kamnik
Uroš je aktualni državni prvak v kategorijah: pištola standard, puška  standard, puška šibrenica. Osvojil je prvo mesto v treh orožij ( 3 gun ) ter prvo mesto  na azijskem  prvenstvu  pištola ipsc – level IV.

 

ŠPORTNI DOSEŽKI OTROK, MLADINE IN ODRASLIH S POSEBNIMI POTREBAMI (ŠPORTNIKI INVALIDI)

člani in članice nad 20 let – enotna kategorija

Pinter Franc – predlagatelj Strelska družina Kamnik
Franc  je na mednarodni tekmi v Rušah osvojil 12. mesto. Dobro je streljal tudi na Svetovnem prvenstvu v Cheongju (Koreja), kjer je osvojil 15. mesto. Je član slovenske paraolimpijske reprezentance.

člani in članice nad 20 let – enotna kategorija

 

Planko Matevž – predlagatelj Triatlonski klub Trisport Kamnik
Matevž je  v letu 2018 postal  državni prvak v duatlonu, osvojil 3. mesto na Balkanskem prvenstvu in v Belgiji zabeležil svojo najboljšo uvrstitev na tekmah za Evropski pokal – 13. mesto. Na Evropskem prvenstvu v kategoriji U23 je zasedel 17.mesto, v skupnem seštevku Evropskega pokala pa se je uvrstil na 20. mesto.

Bečan Timotej – predlagatelj Klub Gorskih tekačev Papež
Timotej je dvakratni državni prvak med člani, član zlate moške in mešane štafete v Socki. Je zmagovalec  Pokala Slovenije in  Super pokala Slovenije skupno. Na EP v Makedoniji je dosegel odlično 13. mesto, na SP  v Andori pa 24.  V  svetovnem pokalu je dosegel 6. in 7. mesto. Bil je tudi član bronaste štafete v Collini v Italiji. S svojimi dosežki si je pridobil dva laskava naziva : Naj gorski tekač  2018 in Naj atlet AZS : 3. mesto med mlajšimi člani.

Naglič Rok – predlagatelj Kolesarsko društvo Calcit Kamnik
Rok je državni prvak v olimpijskem krosu. Na EP kategorije U23 je dosegel 10. mesto, na tekmi svetovnega pokala pa 17. mesto. Rok je tudi pokalni zmagovalec SloXcup tekmovanja v gorskem kolesarstvu.

Štrajhar Gašper – predlagatelj Lokostrelski klub Kamnik
Gašper ima bronasto medaljo na dvoranskem državnem prvenstvu med člani, na zunanjem državnem prvenstvu pa je postal državni prvak. Kot član slovenske reprezentance je na dvoranskem svetovnem prvenstvu v  ZDA med člani dosegel 17. mesto, uvrstitev je ponovil na evropskem prvenstvu na Poljskem. Največji uspeh pa je dosegel na Sredozemskih igrah v Španiji, kjer je dosegel dve srebrni medalji in sicer individualno in ekipno. S strani Lokostrelske zveze Slovenije je bil razglašen za najboljšega slovenskega lokostrelca v letu 2018.

Habjan Den – predlagatelj Lokostrelski klub Kamnik
Den se je kot član slovenske članske reprezentance na članskem evropskem prvenstvu na Poljskem uvrstil na 17.mesto, isto uvrstitev je osvojil tudi na tekmi za svetovni pokal v Turčiji in na Sredozemskih igrah v Španiji, kjer pa je osvojil z ekipo srebrno medaljo.

Koprivc Irena – predlagatelj Kegljaški klub Kamnik
Irena je članica prve ekipe KK Kamnik in državna prvakinja v sprint članice in tudi skupaj s soigralko Noemi Živkovič  v tandem dvojice.

člani/članice – ekipno

Kegljaški klub Kamnik – člani – predlagatelj Kegljaški klub Kamnik
KK Calcit Kamnik člani – so končali tekmovalno sezono 2017-18 na drugem mestu in tako si priigrali udeležbo na Evropa pokalu v bosanskem mestu Sarajevo. Za prvo ekipo so igrali Peter Jantol, Gašper Burkeljca, Jakob Jančar, Jure Starman, Matej Turk, Kristjan Mijatovič , Igor Zamljen in Matic Babnik.

Calcit Volley – člani – predlagatelj Odbojkarski klub Kamnik
Odbojkarji Calcit Volleyja so znova potrdili, da spadajo v sam vrh slovenske odbojke. Klubske vitrine so okitili s srebrom iz državnega, pokalnega in srednjeevropskega tekmovanja.

 PRIZNANJA ZA DELO V ŠPORTU

Bronasto priznanje Občine Kamnik

Šućur David – predlagatelj Košarkarski klub Kamnik

David Šućur kot športni delavec v Košarkarskem klubu Kamnik deluje že vse od njegove  ustanovitve pred več kot 15. Leti. Bil je prvi klubski trener. Ljubezen do kamniške košarke ga je privedla celo do tega, da je domačo Borovnico zamenjal za Kamnik. Že v drugi sezoni je z igralci letnika 1991 in 1992 uspešno prestal kvalifikacije za 1. Slovensko ligo v U14. Svoje udejstvovanje je nadgradil z vključitvijo v vodstvene funkcije kluba, kjer je sprva tri mandate vodil disciplinsko komisijo, kasneje pa je postal stalni član upravnega odbora kluba. Da bi klubu zagotovil prihodnost, je svoje delo usmerjal predvsem v mlade selekcije in jih kot trener vodil več sezon. V nekaterih sezonah tudi dve ali tri ekipe hkrati. Pod njegovo taktirko so se ekipe redno uvrščale v vrh slovenske košarke. S svojo vztrajnostjo in predanostjo si je leta 2014 pridobil zaupanje svojega tedanjega vodstva kluba, ki mu je v sezoni 2014/15 prvič ponudilo mesto glavnega trenerja članske ekipe. v lanski sezoni je s člani dosegel najboljši rezultat v zgodovini kluba, saj je ekipa izgubila le dve tekmi v celi sezoni. V preteklih dveh mandatih zaseda mesto predsednika košarkarskega kluba. Njegovo predsednikovanje zaznamuje izrazita povezovalnost s preostalimi kamniškimi športnimi klubi predvsem z odbojkarskim in plavalnim klubom. Poleg preostalih funkcij, ki jih opravlja, skrbi tudi za arhiviranje. Z vsemi deležniki v klubu,  bodisi z igralci, trenerji, funkcionarji, sponzorji in starši je spletel tople in prijateljske vezi. Izzivov mu tudi v prihodnje ne manjka, kot glavni cilj pa si je zadal uvrstitev članske ekipe v 2. Slovensko ligo, kar bi bil največji uspeh kamniške košarke.

Romšak Primož – predlagatelj Vaterpolsko društvo Kamnik

Primož Je nepogrešljiv član v Vaterpolskem društvu Kamnik od leta 1993, na začetku kot igralec mlajših kategorij in nato pri članih. Kmalu je začel pomagati pri učenju najmlajših, naredil izpit za sodnika  in trenerja. Bil je uspešen kot sodnik hkrati pa se je odločil tudi za trenersko pot. V vseh uspehih od leta 2002 dalje je delež njegovega znanja neprecenljiv. Mladi, ki so prehajali v višje kategorije niso nikoli imeli problemov z vključitvijo v nove skupine. Ekipe ki jih je treniral so osvajale naslove  državnih in pokalnih prvenstev, ekipe redno se uvrščajo v finalne boje. Njegovo dobro delo je bilo opaženo tudi na Zvezi vaterpolskih društev Slovenije kjer so ga povabili, da reprezentanco 2004 prevzame. Odzval se je vabilu, da sodeluje kot pomočnik trenerja.

Srebrno priznanje Občine Kamnik

Spruk Franci – predlagatelj Kegljaški klub Kamnik

Franci Spruk je pomemben člen športne tradicije Kegljaškega kluba Kamnik ter eden od najbolj zaslužnih članov kluba za trenutno odlično športno kondicijo kluba. Njegova športna pot se je začela leta 1982, največji uspeh pa je dosegel leta 1986, ko je postal mladinski prvak. Na žalost mu je poškodba preprečila aktivno igranje v profesionalnem kegljanju zato se je odločil pot nadaljevati kot trener. Zelo studiozen multidisciplinaren trenerski pristop do igre kegljanja je kmalu prinesel prve trenerske uspehe, najprej v vlogi pomočnika trenerja, kasneje pa še v vlogi glavnega trenerja. Sledilo je obdobje 1997-2005, ko je Kamnik ostal brez kegljišča in je bilo potrebno treninge preseliti na kegljišča v sosednjih občinah. Želja po lastnem kegljišču in nemotenem klubskem delovanju se je uresničila leta 2005, ko se je odprlo Kamniku  najsodobnejšo šest stezno kegljišče. Pri tem je pomembno poudariti, da je gradbena dela vodil klub sam, Franci pa je bil eden najbolj zaslužnih za izgradnjo le tega.

Od leta 2005 se je pod trenerskim vodstvom Francija začel preporod kamniškega kegljanja. Od tega leta je prva moška ekipa osvojila dva naslova državnih prvakov in vrsto odličnih rezultatov v Sloveniji in Evropi. Eden največjih uspehov Kamničanov pa je bilo osvojeno osmo mesto v svetovnem pokalu v sezoni 2016/17. Za velik uspeh pa lahko štejemo tudi tekmovanje v ligi prvakov v naslednji sezoni. Franci pa ni le glavni trener moške ekipe ampak je tudi klubski funkcionar. Leta 2012 je bil imenovan tudi za predsednika kluba. Dvojna vloga je zelo zahtevna klubska preizkušnja, toda izziva se je lotil profesionalno in s svojim delom in trudom zagotavljal nemoteno delovanje kegljaškega kluba. Leta 2018 je predla vlogo predsednika kluba novoizvoljenemu predsedniku Igorju Zamljenu, sam pa še naprej ostaja visok funkcionar v kamniškem klubu.

Stanič Vladimir – predlagatelj Franci Šimenc

Vladimir se je s karatejem prvič srečal leta 1975, ko je začel trenirati Budokai karate stil v Karate klubu Kamnik. Z resnimi treningi karateja  je pričel leta 1978, ko je na delovni akciji opravil prve izpite za pasove.  V obdobju 1981/85 je v Karate klubu Kamnik deloval kot asistent in pomočnik glavnega trenerja, v letih 1985/87 pa tudi kot glavni trener. Ravno tako se je udejstvoval kot sodnik. Leta 1987 so na pobudo nekaterih članov Karate kluba Kamnik pri Športnem društvu Virtus Duplica ustanovili karate sekcijo, ki se je čez leta preimenovala v Karate klub Virtus Duplica. Vodenje le te in trenersko delo je prevzel Vladimir Stanič.

Do leta 1989 je treniral Sankukai karate, nato pa se je odločil za spremembo karate stila in začel z treniranjem Shotokan karateja, katerega goji še danes. Vsa leta si je nabiral in izpopolnjeval znanja na raznih seminarji pri priznanih karate mojstrih, tako doma kot v tujini. Ravno tako je vsako leto potrjeval trenersko licenco pri Karate zvezi Slovenije. Naj omenimo, da je bil leta 2015 pomemben član organizacijskega odbora za pripravo 1. svetovnega prvenstva United World Karate zveze, ki je potekalo v Kopru, kjer se je prvič v zgodovini zgodilo, da se je tekmovalo v tradicionalnem, športnem in kontaktnem karateju. Njegova učenka je na tem tekmovanju dosegla 5. mesto v borbah. Nenehno se je trudil svoja znanja prenašati na svoje učence, hkrati pa širšo javnost poučiti, da karate ni grob šport, da je varen in primeren za vsa starostna obdobja. Kot trener je uspel dvigniti kvaliteto treniranja in uspehi tekmovalcev so se večali. Njegovi učenci so začeli posegati po državnih naslovih in mednarodnih uspehih. Da so njegove usmeritve pravilne, dokazuje veliko število članov in dobri rezultati na tekmovanjih že vrsto let. Pod njegovim vodstvom je Karate klub Virtus Duplica postalo nedvomno najuspešnejše karate društvo v kamniški občini.

Vsem prejemnikom priznanj iskreno čestitamo in jim želimo še veliko športnih uspehov tudi v letošnjem letu!

 

2019-02-19

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Piškotki, ki so namenjeni anonimnemu spremljanju obiskanosti in delovanja naše strani.

Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Piškotki namenjeni prikazovanju oglasov naših zunanjih oglaševalskih partnerjev.

Google Adwords
Uporabljamo Adwords za beleženje konverzij preko google oglaševanja.

Google Tag Manager
Piškotki namenjeni spremljanju in analizi prometa na spletni strani.

Facebook Pixel
Facebookovi piškotki so potrebni za sledenje povezavam v družabnih medijih in prikaz vtičnikov z vsebinami (fotografije, videi, prenosi v živo...).  
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr
  • c_user
  • datr

Google Adsense
Uporabljamo Google AdSense za prikaz spletnega oglaševanja na naši spletni strani.
  • _tlc
  • _tli
  • _tlp
  • _tlv
  • DSID
  • id
  • IDE

Save
Shrani nastavitve
Exit mobile version
X