Naslovnica / ŠPORT / Prvi letošnji poraz kamniških odbojkarjev

Prvi letošnji poraz kamniških odbojkarjev

V petem krogu srednjeevropske lige so odbojkarji Calcit Volleyja prvič v letošnji sezoni izgubili. Na domačem igrišču jih je s 3:0 (23, 26, 17)  premagala avstrijska ekipa Union Raiffeisen Waldviertel. Po porazu so Kamničani zdaj na tretjem mestu, prihodnjo soboto, 9. novembra pa jih čaka gostovanje pri ekipi Mladost Brčko.

Calcit Volley – Union Raiffeisen Waldviertel  0:3 (-23, -26, -17)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 300, sodnika: Stipaničev Matečić, Brlas (oba Hrvška).

Calcit Volley: Pereira 13, Hribar (L), Bregar 4, Koncilja 3, Hebda 10, Jordanov, Planinc (L), Brulec 2, Kvas, Lakner, Kotnik 3, Štembergar Zupan 7, Lazar, Rotar. Trener: Marko Brumen.

Union Raiffeisen Waldviertel: Darmois 12, Bornemann 12, Bartoš , Tille (L), Fullerton, Boff, Hahn 1, Szarek 22, Siwiczyk 7, De Vries 2, Borris . Trener: Zdenek Šmejkal.

V letošnji sezoni so odbojkarji iz Waldviertla v treh tekmah osvojili le en niz, lani pa so v domači dvorani s 3:2 premagali Calcit Vollelyju, po rednem delu osvojili tretje mesto, Kamničane pa potisnili na četrto, kar je pomenilo, da so se morali v polfinalu končnice pomeriti z ACH Volleyjem. Čeprav so po koncu minule sezone v Kamniku precej spremenili ekipo, je v njej še vedno kar nekaj igralcev, ki tega niso pozabili. Toda Union Raiffeisen Waldviertel je bil za kamniške odbojkarje še enkrat usoden. Tokrat celo na njihovem igrišču.

V uvodni niz so bolj zbrano vstopili gostujoči odbojkarji, ki so z uspešnim napadom Janusza Szareka domačinom pobegnili za tri točke (10:7), zato je Marko Brumen takoj posegel po polminutnim odmorom. V še težjem položaju so bili njegovi varovanci po bloku Adama Siwczyka, saj so zaostajali že za pet točk (7:12). Z dvema zaporednima asoma Milosza Hebde so se Kamničani nasprotnikom približali na 19:21, vendar do preobrata ni prišlo, kajti zadnji servis domače ekipe je končal v avtu.

Tudi v drugem nizu je mednarodna zasedba iz Waldviertla nadaljevala z dobro igro v polju, kar ji je po zaostanku dveh točk (6:8) prineslo vodstvo s 15:12. Z asom je Andrej Štembergar Zupan izid na 16. točki izenačil, z novim asom pa svojo ekipo popeljal do novega vodstva, ki pa ni trajalo dolgo. Pred vstopom v končnico so z dvema točkama prednosti spet vodili gostje (19:21), ki so tudi prvi prišli do zaključne žoge. Z blokom so jo domačini izničili, v še eni napeti končnici pa so z asom Larsa Bornemanna gostje izkoristili četrto zaključno žogo.

Odlični Szarek, ki je v prvih dveh nizih dosegel 19 točk ob 86-odstotni učinkovitosti, je bil nerešljiva uganka za domačo ekipo tudi v tretjem nizu, v katerem so gostje z asom Arthurja Darmoisa povedli s 7:3. Za slabo voljo v domači ekipi je poskrbela še hrvaška sodnica Ana Stipaničev Matečić, ki tudi ni imela svojega večera, v skorajda brezizhodnem položaju pa so bili Kamničani pri zaostanku 6:13. V nadaljevanju se domači odbojkarji niso več pobrali, tekma pa se je končala z napako na servisu odbojkarjev Calcit Volleyja.

Izjava po tekmi

Marko Brumen, trener Calcit Volleyja: »Skrbi me, ker smo že v Kašteli do zmage prišli zahvaljujoč dobremu servisu in sprejemu, na bloku pa smo še drugič zaporedoma popolnoma zatajili. Morda se nam je nekoliko poznalo, da je bil Mario Koncilija en teden bolan, in da tudi Miha Bregar dva dni ni treniral, predvsem pa moram nasprotnikom čestitati za izredno igro, in če bi tudi na prejšnjih tekmah igrali tako, kot so nocoj, bi imeli zagotovo večje število točk. Pred tekmo smo se opozarjali, da tekme ne smemo vzeti prelahko, ampak očitno to ni bil naš večer, medtem ko so Avstrijci odigrali odlično. Njihov korektor Szarek je bil za nas nezaustavljiv, vendar je imel veliko pomoči tudi s strani soigralcev. Preprosto nam jih ni uspelo odstraniti od mreže, tako da jih je njihov podajalec odlično razigral, mi pa smo bili izgubljeni v bloku. Ni kaj, zmaga Waldviertla je zaslužena, vseeno pa moram reči, da je sodnica v drugem nizu krepko sodila v našo škodo, in če bi tisti niz dobili, bi se morda tekma drugače obrnila.«

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec

 

2019-11-02

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Piškotki, ki so namenjeni anonimnemu spremljanju obiskanosti in delovanja naše strani.

Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Piškotki namenjeni prikazovanju oglasov naših zunanjih oglaševalskih partnerjev.

Google Adwords
Uporabljamo Adwords za beleženje konverzij preko google oglaševanja.

Google Tag Manager
Piškotki namenjeni spremljanju in analizi prometa na spletni strani.

Facebook Pixel
Facebookovi piškotki so potrebni za sledenje povezavam v družabnih medijih in prikaz vtičnikov z vsebinami (fotografije, videi, prenosi v živo...).  
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr
  • c_user
  • datr

Google Adsense
Uporabljamo Google AdSense za prikaz spletnega oglaševanja na naši spletni strani.
  • _tlc
  • _tli
  • _tlp
  • _tlv
  • DSID
  • id
  • IDE

Save
Shrani nastavitve
Exit mobile version
X