Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Lokalne volitve 2018 / SD Kamnik – Združuje nas energija mladih in izkušenost starejših

SD Kamnik – Združuje nas energija mladih in izkušenost starejših

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

Socialni demokrati se zavedamo, da se je v občini Kamnik v preteklosti naredilo veliko dobrega, a hkrati verjamemo, da lahko sami prispevamo k razvoju naše občine.

Kamnik prepoznavamo kot mesto, ki ima potencial zlasti za razvoj turizma, športa in kulture. Svoje moči, energijo, znanje in izkušnje bomo v prihodnjem mandatu radi združili z vsemi, ki bodo pripravljeni sodelovati in skupaj nenehno izboljševati standard življenja v naši občini.

Naša lista predstavlja združitev energije mladih in izkušenosti starejših, zato se zavedamo, da nemogočega ne moremo obljubljati. Imamo pa seveda nekaj ključnih prioritet. Želeli bi si, da v prihodnjem mandatu začnemo z gradnjo kolesarske steze od Ljubljane vse do Kamniške Bistrice. Rekreacijski športi imajo v naši občini ogromen pomen, zato si bomo prizadevali, da se nekateri projekti, ki so bili v preteklosti začeti, kot je na primer pokritje kamniškega bazena, čim prej zaključijo.

Vsekakor si bomo prizadevali za pomoč socialno šibkejšim družinam v naši občini, saj je to eden izmed glavnih ciljev stranke Socialnih demokratov. V letošnjem letu smo že dokazali, da nam je mar za ohranjanje čiste narave s tem, ko smo v duhu tovarištva v mesecu marcu združili moči z ribiči ribiške družine Bistrica Domžale in očistili bregove reke Kamniške Bistrice. V prihodnosti želimo to sodelovanje in pomen trajnostnega razvoja občine Kamnik  še okrepiti.

Veliko nam pomeni tudi varnost prebivalcev občine Kamnik, zlasti varnost v prometu, zato si bomo prizadevali za obnovo in vzdrževanje cest v občini Kamnik, hkrati pa bi si želeli sodelovati pri obnovi Osnovne šole Frana Albrehta. V ta namen smo se odločili podpreti Dušana Papeža pri njegovi kandidaturi za župana. Vemo, da ima izkušnje in potrebno znanje za kakovostno vodenje Občine Kamnik, hkrati pa se lahko pohvali s številnimi konkretnimi, predvsem organizacijskimi dosežki iz preteklosti.

Večina kandidatov stranke Socialnih demokratov nas še ni  opravljalo funkcije občinskega svetnika, vendar menimo, da si zaslužimo priložnost. Tu živijo naši otroci, starši, bratje, sestre, stari starši, prijatelji, zato nam nikakor ni vseeno, kaj se dogaja v občini Kamnik.

Walter Maj Vidmar,
podpredsednik SD Kamnik

 

Naročnik objave: SD – Socialni demokrati