Naslovnica / NOVICE / Stranjski gasilci so 90 let PGD Kamniška Bistrica proslavili s slovesnostjo, novim vozilom in super veselico

Stranjski gasilci so 90 let PGD Kamniška Bistrica proslavili s slovesnostjo, novim vozilom in super veselico

Gasilke in gasilci PGD Kamniška Bistrica so v soboto, 17.  8. 2019, s parado in prevzemom novega gasilskega vozila GVGP-2 ter veliko in zelo dobro obiskano veselico, proslavili 90 letnico svojega prostovoljnega gasilskega društva.

Članice in članice PGD Kamniška Bistrica so se, v spremstvu narodnih noš, Mestne godbe Kamnik ter številnih gasilskih tovarišev in tovarišic iz različnih prostovoljnih gasilskih društev od blizu in daleč, v slavnostni paradi najprej podali skozi Stranje, kjer so jih ob cesti pozdravili številni tamkajšnji krajani.

Pri stranjski šoli, pri kateri stoji tudi njihov gasilski dom, so se gasilci in gasilke sprehodili tudi mimo častne tribune, s katere so jih pozdravili župan Matej Slapar, vaški župnik Anton Prijatelj, podžupan Aleksander Uršič, poslanka DZ Karla Urh, predsednik Gasilske zveze Kamnik Tomaž Zabavnik, poveljnik Gasilske zveze Kamnik Gašper Baloh, predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Kamniška Bistrica Nejc Koželj ter predstavnik Gasilske zveze Slovenije Franc Bradeško.

Pod šotorom, kjer je bilo že vse pripravljeno za slovesnost in kasnejšo gasilsko veselico, se je odvil kulturni program z nagovori in podelitvijo priznanj ter odlikovanj zaslužnim gasilcem in gasilkam, ki  ga je povezoval Franc Pestotnik Podokničar, v njem pa so nastopili Mestna godba Kamnik ter Tomaž in Ana Plahutnik.

Podrobnosti oz. del parade, nagovore in slovesnost s podelitvijo priznanj ob 90. obletnici PGD Kamniška Bistrica, si lahko ogledate tudi v videoposnetku, ki smo ga, tekom prireditve, v živo predvajali FB strani portala Kamnik.info.

Razen z že omenjeno slovesnostjo, so stranjski gasilci in gasilke 90. obletnico delovanja svojega društva, ki je pred devetimi desetletji nastalo na pobudo peterice naprednih mož v nekdanji gostilni Pri Korlnu v Stahovici, so jubilej svojega društva proslavili tudi z obnovljenim pročeljem gasilskega doma ter nakupom novega gasilskega vozila GVGP-2, ki zagotovo sodi med bolje opremljene, predvsem pa, spričo svojih manjših dimenzij, najbolj praktična in uporabna gasilska vozila v naši občini.

Da bo novo gasilsko vozilo, tudi z božjo pomočjo, krajevnim gasilcem dobro in dolgo služilo, pa je z blagoslovom poskrbel lokalni župnik Anton Prijatelj, ki je novega gasilskega konjička pošteno in domala čisto po gasilsko, da bo bolje držalo, pošteno zalil z žegnano vodo.

Skrbnik in voznik novega gasilskega vozila, ki je malo pred tem iz rok poveljnika prejel ključe, se je s prižganimi sirenami s prizorišča odpeljal na častni krog po domačih krajih, kar je obenem služilo tudi kot povabilo na zasluženo slavje z veselico, ki se je, kot je to v navadi, zavleklo vse do zgodnjih jutranjih ur.

Za vesele viže so poskrbeli, najprej in za ogrevanje Humske Punce, nato pa Ansambel Saša Avsenika, ki je uspel s svojimi vižami, predvsem pa z vižami Sašovega dedka, pripraviti prav veselo in zabavno vzdušje.

Še posebej veselo in bučno pa je bilo, ko je, že bolj proti koncu veselice, pevko ansambla začasno zamenjala domača gasilka Anja Šink, ki je mladim Avsenikom, v velikem slogu najboljših Avsenikovih pevk, dala tisti pravi in prav zares Avsenikov zven.

Ob 90 letnici PGD Kamniška Bistrica vsem gasilkam in gasilcem PGD Kamniška Bistrica voščimo vse najboljše ob visokem jubileju ter jim želimo, da bi bilo njihovo druženje in delovanje večkrat prijetnega, kot intervencijskega značaja. Predvsem pa, da še naprej ostanejo tako zagnani, aktivni in složni kot doslej, saj s svojim dobrim delovanjem niso zgolj ponos domačega kraja, ampak nam vsem skupaj dajejo tudi zelo dober zgled.

Hvala za vse in obilo uspešnih ter ustvarjalnih let še naprej!

Fotoutrinki

 

2019-08-19

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Piškotki, ki so namenjeni anonimnemu spremljanju obiskanosti in delovanja naše strani.

Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Piškotki namenjeni prikazovanju oglasov naših zunanjih oglaševalskih partnerjev.

Google Adwords
Uporabljamo Adwords za beleženje konverzij preko google oglaševanja.

Google Tag Manager
Piškotki namenjeni spremljanju in analizi prometa na spletni strani.

Facebook Pixel
Facebookovi piškotki so potrebni za sledenje povezavam v družabnih medijih in prikaz vtičnikov z vsebinami (fotografije, videi, prenosi v živo...).  
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr
  • c_user
  • datr

Google Adsense
Uporabljamo Google AdSense za prikaz spletnega oglaševanja na naši spletni strani.
  • _tlc
  • _tli
  • _tlp
  • _tlv
  • DSID
  • id
  • IDE

Save
Shrani nastavitve
Exit mobile version
X