Naslovnica / NOVICE / Svetniki so soglasno “požegnali” izgradnjo »pregrešno drage« nove OŠ Frana Albrehta

Svetniki so soglasno “požegnali” izgradnjo »pregrešno drage« nove OŠ Frana Albrehta

Kamniški občinski svetniki so na današnji, 13. redni seji Občinskega sveta Kamnik, domala brez razprave, predvsem pa brez kakršnih koli pomislekov in (zoprnih) vprašanj o morebitni (ne)racionalnosti že dolgo razvpitega projekta, zaradi katerega se bo morala Občina Kamnik v prihodnje zadolžiti za več kot 12 milijonov evrov, potrdili investicijski program nove OŠ Frana Albrehta, katere izgradnja bo (predvidoma) stala okoli 18 milijonov evrov.

Četudi gre za daleč največji projekt Občine Kamnik v prihodnjih letih, zaradi katerega se bo morala Občina zadolžiti za več kot 12 milijonov evrov, je bil predlog investicijskega načrta potrjen domala brez razprave in kritičnih vprašanj, s čemer se je, nekako v smislu rekla: »Gliha vkup štriha!«, domala do potankosti izpolnila tudi naša včerajšnja napoved, ko smo v prispevku »Zavožen projekt “mamutsko” drage OŠ Frana Albrehta« zapisali: »Kaj bodo na jutrišnji, 13. seji Občinskega sveta Občine Kamnik na vse skupaj rekli kamniški svetniki in svetnice je za enkrat še velika uganka, saj ne smemo pozabiti, da sta v »zavoženo« in drago zgodbo vpleteni tako županova (ne)koalicija, kot LMŠ-jeva opozicija, zato se utegne zgoditi, da bodo, skrivajoč svojo pretirano razsipništvo in nesposobnost, pod pretvezo nujnosti in dobrobiti otrok, skupaj tulili v isti rog ter potrdili investicijski načrt za »kamniški T6«.

Pri obravnavi Predloga Sklepa o potrditvi investicijske dokumentacije – Investicijskega programa (IP) »Izgradnja nove OŠ Frana Albrehta s športno dvorano in zunanjo ureditvijo, I. faza« – (klik za prenos gradiva) so namreč sodelujoči svetniki, z nekakšnim lokalnim političnim fatalizmom, povečini predvsem upravičevali storjene napake, bodisi svoje, bodisi napake svojih predhodnikov, obenem pa, bržkone z enakim namenom, (po)hvalili trud in prizadevnost zdajšnje občinske uprave, ki je, nekako v slogu: »Varčujmo, pa naj stane kolikor hoče,« uspela z varčevanjem pri materialih, zaenkrat zgolj na papirju, prihraniti kaka dva milijona evrov.

Obnova oz. izgradnja OŠ Frana Albrehta, katere temeljita prenova bi moral biti izvedena že vsaj pred desetimi leti, je zagotovo nujna, ampak najbrž ne za vsako ceno. Ne smemo namreč spregledati, da so bile v preteklih letih marsikje v Sloveniji primerljive nove šole zgrajene bistveno oz. nekajkrat ceneje (Ajdovščina), obenem pa so, kamniški OŠ Frana Albrehta podobne oz. skoraj identične šole, ki jih je sprojektiral znani slovenski arhitekt Emil Navinšek, marsikje, tudi v bližnjih Vodicah in Ljubljani, uspeli statično sanirati, nadgraditi, dograditi, povečati… za približno tretjino sredstev, kot jih bo za izgradnjo nove šole namenila Občina Kamnik.

Ker pa vrana vrani ne izkljuje oči, so kamniški svetniki in svetnice investicijski program izgradnje nove OŠ Frana Albrehta, brez kakršnih koli javno izraženih pomislekov, danes soglasno potrdili z 28. glasovi. Najbrž tudi zaradi tega, ker si nihče med njimi, kljub morebitnim in povsem upravičenim pomislekom, ni upal glasovati proti, saj bi bil bržkone edini (zoprni) glas vpijočega v puščavi, obenem pa bi bil v istem trenutku označen tudi za nasprotnika izgradnje oz. obnove OŠ Frana Albrehta. Le-tej zagotovo nihče ne nasprotuje, ampak, kot smo že omenili, ne za vsako ceno.

Kakorkoli že, kljub precej nerazumljivemu razsipništvu občinskih oblasti, je pri vsem skupaj razveseljivo vsaj to, da se bo OŠ Frana Albrehta, predvidoma v prihodnjem letu, slednjič le začela graditi. Ko bo nova Šola zgrajena in ko se bo potrebno soočiti še vsemi drugimi stroški, ki jih bo gradnja potegnila za seboj, denimo s stroški prometne ureditve Šolske ulice in okolice šol, kjer že zdaj vlada pravi kaos, o vsem skupaj pa zaenkrat ni bilo spregovorjene še niti besede, pa utegne marsikoga hudo zaboleti glava.

Ampak takrat bo, vsaj upamo, da bo temu tako, v Kamniku že nova oblast.

2020-11-25

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Piškotki, ki so namenjeni anonimnemu spremljanju obiskanosti in delovanja naše strani.

Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Piškotki namenjeni prikazovanju oglasov naših zunanjih oglaševalskih partnerjev.

Google Adwords
Uporabljamo Adwords za beleženje konverzij preko google oglaševanja.

Google Tag Manager
Piškotki namenjeni spremljanju in analizi prometa na spletni strani.

Facebook Pixel
Facebookovi piškotki so potrebni za sledenje povezavam v družabnih medijih in prikaz vtičnikov z vsebinami (fotografije, videi, prenosi v živo...).  
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr
  • c_user
  • datr

Google Adsense
Uporabljamo Google AdSense za prikaz spletnega oglaševanja na naši spletni strani.
  • _tlc
  • _tli
  • _tlp
  • _tlv
  • DSID
  • id
  • IDE

Save
Shrani nastavitve
Exit mobile version
X