Naslovnica / Črna kronika / Obsežna iskalna akcija na Menini planini: Pogrešanega Jerneja (Nejca) Drolca bodo še naprej iskali

Obsežna iskalna akcija na Menini planini: Pogrešanega Jerneja (Nejca) Drolca bodo še naprej iskali

Na širšem območju Menine planine je danes potekala obsežna iskalna akcija v kateri so gorski reševalci, policisti, vodniki službenih psov in gasilci iskali Jerneja Drolca, ki ga pogrešajo že od začetka letošnjega leta.

preiskano obmocje

Skica preiskanega območja Menine planine na katerem so danes iskali pogrešanega Jerneja Drolca.

V obsežni skupni iskalni akciji, ki se je pričela z zborom pri gasilskem domu PGD Špitalič ob 7. uri zjutraj, je sodelovalo 35 pripadnikov različnih služb, od tega 16 članov GRS Kamnik, 5 vodnikov reševalnih psov GRS Slovenije, 7 policistov, članov Gorske enote Policije, 6 članov GRS Celje ter več gasilcev lokalnih prostovoljnih gasilskih društev PGD Špitalič in PGD Tuhinj, ki so skrbeli predvsem za logistično podporo in prevoze reševalcev na teren.

iskalna akcija grs drolc 27

 

Kot je povedal vodja iskalne akcije, gorski reševalec ter predsednik društva Gorskih reševalcev Kamnik, Franc Miš,

iskalna akcija grs drolc 11

Vodja iskalne akcije, gorski reševalec Franc Miš.

so tekom današnje akcije pregledali vse možne poti, kar jih je od planinskega doma na Menini planini v smeri proti Okrogu oz. Češnjicam in Golicam. Glede na to, da je Nejc Drolc dober poznavalec Menine planine in tamkajšnjih steza, so posebno pozornost namenili tudi vsem manjšim ter neoznačenim potem, žal pa njihova iskalna akcija ni bila uspešna, saj pogrešanega niso uspeli najti. Vse prehojene oz preiskane poti so tudi evidentirali in posneli s pomočjo GPS naprav, kar jim bo pomagalo pri nadaljnji podrobni analizi iskalne akcije.

 

 

iskalna akcija grs drolc 9

 

Kljub temu, da pogrešanega niso odkrili, Franc Miš iskalno akcijo označuje za uspešno, saj je služila kot nadvse koristna vaja in izkušnja, ki utegne priti prav kdaj v prihodnje. Območje Menine planine je namreč zelo obsežno, hkrati pa Menina predstavlja tudi mejno območje med Gorenjsko in Štajersko, pri tovrstnih akcijah pa je izjemno pomembno dobro in usklajeno sodelovanje različnih enot in služb, ki sodelujejo pri iskalnih in reševalnih nalogah na obeh straneh Menine planine. Sodelovanje se je danes izkazalo za odlično, kot zelo dobra in učinkovita, pa se je izkazala logistična pomoč domačih gasilcev, kajti cesta na Menino planino je bila na nekaterih mestih, zaradi nanešenega snega oz. snežnih zametov, domala neprevozna, pomoč gasilcev pa je bila ob tem več kot dobrodošla.

iskalna akcija grs drolc 18

 

Današnja iskalna akcija se je končala okrog 14. ure, ko so se udeleženci zbrali v Lovskem domu Špitalič, kjer so ob zasluženi malici analizirali potek današnje akcije in proučili možne nadaljnje ukrepe, saj se bo iskanje pogrešanega Jerneja Drolca še naprej nadaljevalo, čeprav ponovno iskanje v tolikšnem obsegu, kot je bilo izvedeno danes, glede na to, da je Jerneja pogrešajo že skoraj mesec dni, zaenkrat še ni načrtovano.

Fotografije: Matjaž Šerkezi, Vladimir Habjan, Kamnik.info

Policijska postaja Kamnik je bila obveščena, da je pogrešan 63- letni Jernej (Nejc) DROLC iz Kamnika. Slednji je bil nazadnje opažen 2. 1. 2016 popoldne, na relaciji iz Laz v Tuhinju v smeri Kamnika.

Jernej Drolc 1

Jernej (Nejc) Drolc – 63 let

Jernej Drolc je visok okoli 170 cm, osivelih las, oblečen naj bi bil v modre kavbojke, temno modro puhovko. Na glavi nosi črno pleteno kapo, obut v pohodne čevlje. S seboj ima večji nahrbtnik rdeče črne barve in harmoniko.

Naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešani osebi, da vse podatke sporočijo na Policijsko postajo Kamnik, ali intervetno številko 113, ali anonimni telefon 080 1200.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve