Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Predstavitev nastajajočega Etno kampa Velika planina v Godiču

Predstavitev nastajajočega Etno kampa Velika planina v Godiču

V Godiču je danes potekala predstavitev nastajajočega rekreacijsko-turističnega središča oz. Etno kampa Velika planina, kot so projekt poimenovali investitorji iz podjetja Palmieri.

Prispevek, da podjetje Palmieri v Godiču gradi turistično-rekreativni center, ki smo ga pred par dnevi objavili na našem portalu, ni zgolj potešil radovednosti domačinov, ki se že lep čas sprašujejo kaj nastaja v nekdanji »Hlevn’kovi gmajni«, ampak je pritegnil tudi precejšno pozornost večjih medijev. Nič nenavadnega, portal Kamnik.info je kar precej bran, projekt novega turistično-rekreativnega centra oz. etno kampa podjetja Palmieri, pa nadvse zanimiv in privlačen tudi za medije. Spričo precejšnjega zanimanja medijev so se v podjetju Palimieri odločili, da danes, kar na gradbišču novega turistnično- rekreativnega kompleksa, za predstavnike medijev in nekaj povabljenih gostov, ki so jim na različne načine pomagali pri zagonu projekta, pripravijo krajšo predstavitev.

eko kamp vp 30

Gostitelj predstavitve ter hkrati tudi vodja projekta in direktor podjetja Palmieri Matjaž Zorman je vidno zadovoljen pozdravil vse prisotne, na kratko orisal projekt, mimogrede navrgel še nekaj zabavnih anekdot ter dejal, da načrtujejo, da bo Etno kamp Velika planina, kot so projekt poimenovali, do polovice končan v mesecu maju 2016, medtem ko naj bi bila v decembru 2016 na tem mestu, v kopiji kapelice Marije Snežne z Velike planine, po njegovih besedah, tudi že polnočnica.

eko kamp vp 2

Predstavitve, ki je potekala v že skorajda kičasto lepem jesenskem vremenu, se je, razen predstavnikov medijev, udeležil tudi kamniški župan Marjan Šarec, ki se mu je Matjaž Zorman ob tej priložnosti tudi javno zahvalil za vso pomoč in podporo že od samih začetkov naprej, samega župana pa je povabil, da spregovori tudi nekaj besed.

Župan Marjan Šarec je v svojem kratkem nagovoru povedal, da Občina Kamnik že od samega začetka z zanimanjem podpira in spremlja projekt, saj se, kot je dejal župan, vsi skupaj nadejamo, da bo to še dodaten biser v mozaiku ponudbe kamniškega turizma. Župan je investitorjem zaželel uspešno delo še naprej ter veliko obiskovalcev.

eko kamp vp 48

Po kratkih nagovorih se je dogajanje preselilo v že postavljen, vendar še ne povsem dokončan centralni objekt, kopijo planšarije z Velike planine, kjer je projekt z besedo in sliko predstavila njegova projektantka, arhitektka Monika Cvirn, predstavitev pa se je zaključila z malico in s krajšim ogledom zemljišča na katerem nastaja Etno kamp Velika planino.

eko kamp vp 71

Etno kamp Velika planina

Nov turistično-rekreacijski center oz. Etno kamp Velika planina, kot se bo imenoval, bo v prvi vrsti namenjen predvsem družinam, ki bodo lahko uživale v športnih, etnoloških in trajnostno obarvanih vsebina, ki bodo primerne za vse generacije, od najmlajših vnučkov, do tudi najstarejših dedkov in babic, glede na to, da ugodna lega in konfigracija terena to dopuščata, pa razmišljajo tudi o tem, da bodo vsaj nekatere dejavnosti omogočene in prilagojene tudi gibalno oviranim osebam.

eko kamp vp1

Razen centralnega objekta, ki je kopija značilne pastirske bajte na Veliki planini in bo edini trajen objekt, bo na zemljišču postavljenih še 24 mobilnih objektov. Ducat že v do maja 2016, naslednji ducat pa v letu 2017. Vse mobilne hišice bodo narejene iz lesa in bodo pravzaprav pomanjšane kopije velikoplaninskih koč, tako da bo v Godiču nastala nekakšna pomanjšana različica pastirskega naselje po katerem naj bi se sprehajale tudi živali.

eko kamp vp 4

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve