Naslovnica / NOVICE / 15. srečanje veteranov in veterank Gasilske zveze Kamnik v Češnjicah v Tuhinju

15. srečanje veteranov in veterank Gasilske zveze Kamnik v Češnjicah v Tuhinju

V petek, 24. avgusta 2018, je na športnem igrišču v Češnjicah v Tuhinju potekalo 15. srečanje veteranov in veterank gasilske zveze Kamnik. Srečanja se je udeležilo 96 veteranov in veterank iz 10 društev.

Poleg veteranov in veterank so se srečanja udeležili gostje, in sicer poslanec Državnega zbora mag. Matej Tonin, predsednik komisije za veterane regije Ljubljana III Janez Vidic, podžupan Občine Kamnik Matej Slapar, predsednik GZ Kamnik Tomaž Zabavnik in poveljnik GZ Kamnik Gašper Baloh.

Srečanje se je pričelo s predajo prapora veteranov GZ Kamnik. Veterani iz PGD Nevlje so za eno leto prapor predalo veteranom iz PGD Zg. Tuhinj. Veterani se z omenjenim praporom udeležijo gasilskih prireditev in parad, ki potekalo v naši zvezi, prav tako se z njim udeležujejo pogrebov.

Na srečanju je potekalo tudi tekmovanje. Kljub dežnim kapljam je nastopilo 25 ekip (ekipo sestavljajo 3 veterani/veteranke). Sledilo je še tekmovanje posameznikov, ki se ga je udeležilo 22 veteranov in veterank. Tekmovanje je bilo sestavljeno iz gasilsko-športnih disciplin. Tekmovalci so morali z vedrovko izbiti tarčo, potrebno je bilo razviti C cev, metati reševalno vrv, metati pikado, zbijati piramido z žogicami in metati obroče na ročnik. Ob koncu tekmovanja so najboljše ekipe prejele pokale in najboljši posamezniki medalje.

 

Vzdušje na 15. srečanju veteranov in veterank je bilo prijetno, kljub dežnim kapljam. Seveda pa ni manjkalo niti tekmovalnega duha in boja s točkami in sekundami. Z željo po zdravju, nadaljnjem medsebojnem povezovanju in uspešnem delu še naprej, se je prijetno druženje zaključilo.

Poudariti je potrebno, da je vloga veteranov in veterank nepogrešljiva v društvih, predvsem pri spodbujanju mladega kadra, pri svetovanju ter moralni podpori, da mladi začutijo potrebo po vključitvi v gasilske vrste. Pomemben pa je tudi družabni vidik udejstvovanja, pri čemer se prijetno združi s koristnim.

Cvetka Slapnik, PGD Zg. Tuhinj

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve