Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Davčne blagajne nekaterih (še) ne zanimajo

Davčne blagajne nekaterih (še) ne zanimajo

V KIKštarterju so v torek, 15. decembra 2015, organizirali zanimiv brezplačen seminar o davčnih blagajnah, ki s skorajšnjo obvezno uvedbo prinašajo tudi številne nejasnosti.

Na seminarju z naslovom Vse o davčnih blagajnah, na katerem sta predavala stanovalka KIKštarterja Natalija Kunstek in Janko Kuhar iz kamniškega podjetja POS Elektronček, so prisotni lahko izvedeli marsikatero zanimivost in uporabno informacijo v zvezi z davčnimi blagajnami, dasiravno je spričo obetajočih se novosti ostalo precej vprašanj še odprtih in nejasnih. Zato so udeleženci seminarja ob koncu predlagali, da bi seminar čez nekaj mesecev, ko bodo stvari nekoliko bolj jasne, še enkrat ponovili, saj bodo takrat lažje zastavljali konkretna vprašanja v zvezi z vsemi zapleti in konkretnimi težavami, ki jih bo s seboj prinesla uvedba davčnih blagajn.

Glede na to, da je uvedba davčnih blagajn precej aktualna problematika s katero so soočeni vsi, ki imajo pri svojem poslovanju opraviti z gotovino, pa je zanimivo, da se brezplačnega seminarja ni udeležilo večje število zainteresiranih. Seminar je bil sicer razmeroma dobro obiskan, glede na aktualnost brezplačnega seminarja pa bi bilo pričakovati, da bo KIKštarter v torek pokal po šivih. Tudi zaradi tega, ker je že dan kasneje eden izmed kamniških občinskih svetnikov na seji občinskega sveta predlagal, da naj občina kamniškim društvom in klubom zagotovi maksimalno pomoč pri uvedbi davčnih blagajn.

Vse kaže, da kamniških društev in klubov, katerih predstavniki niso izkoristili možnosti udeležbe na torkovem brezplačnem seminarju v KIKštarterju, tovrstna pomoč zaenkrat očitno še ne zanima, upamo pa, da ne bodo, ko jim bo začela v grlo teči voda, ali pa bodo zaradi nepravilnosti pri poslovanju morda celo kaznovani, prsta uperjali v občino, češ, da jim le-ta pri uvedbi davčnih blagajn ne nudi nobene pomoči. Ne gre namreč pozabiti, da Mladinski center Kotlovnica, katere vse bolj uveljavljen projekt je tudi KIKštarter, v katerem redno organizirajo številne tovrstne delavnice in predavanja, sofinancira prav Občina Kamnik, čeprav je bilo prav iz svetniških vrst že večkrat slišati, da se za delo MC Kotlovnica namenja preveč denarja. Zato bi lahko sklepali, da so posamezni kamniški svetniki, bržčas pa tudi predstavniki posameznih društev in klubov, ki pri uvedbi davčnih blagajn pričakujejo pomoč občine, bodisi nezainteresirani za iskanje informacij o dogajanju v občini, bodisi pričakujejo, da jim bo občina seminarje, kakršnega so v torek organizirali v KIKštarterju, izvedla kar na domu.Včasih je vendarle potrebno pogledati tudi izza domačega zapečka in izkoristiti že ponujene možnosti, mar ne?

Mladinski center Kotlovnica in KIKštarter si za svoje delovanje in organizacijo številnih podobnih prireditev, kakršno je bilo torkov brezplačni seminar o davčnih blagajnah, nedvomno zaslužita vso pohvalo, nadejamo pa se, da bodo njihov trud in prizadevanja čim prej prepoznali in koristno uporabili tudi tisti, ki jih tamkajšnje dogajanje, ki mu bržčas niso bili še nikoli priča, zanima zgolj kot proračunska postavka.

Foto: KIKštarter

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve