Naslovnica / NOVICE / Kamniško drsališče je odprto

Kamniško drsališče je odprto

Kamniško drsališče na prostem, ki bo letos že drugo leto prezimilo na Frančiškanskem trgu, je danes odprlo svoja vrata vsem navdušenim drsalkam in drsalcem. Odprtje priljubljenega stičišča predvsem kamniških otrok sta pospremila župan Marjan Šarec in v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Franci Kramar.

Vreme nam sicer ne prinaša nizkih temperatur in snežnih padavin, a je vseeno že skrajni čas za ukvarjanje z zimskimi športi. Ker Velike planine sneg še ni dovolj pobelil, bo smučanje še nekoliko počakalo, se bo pa s pomočjo modernih pripomočkov od danes naprej in vse do konca zimskih počitnic v Kamniku veselo drsalo.

Na ledeno ploskev je voditeljica dogodka Oriana Girotto sprva poklicala mlad drsalni par Mino Švajger in Michaela Chrasteckya, ki sta do letošnjega leta drsala kot solista, letos pa zadrsala skupaj in se že uvrstila na mladinsko svetovno prvenstvo. Sledil je nastop kamniške pevke Ines Kern, ki bo v duetu z Loti popestrila tudi koncert Nuše Derenda v sredo, 30. decembra 2015, na Glavnem trgu.

drsalisce 2015 9

Župan Marjan Šarec je vsem drsalcem, ki so že težko čakali na dovoljenje za vstop na drsališče, zaželel prijetno drsanje in čim manj poškodb, v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Franci Kramar pa je povabil tudi na ostale prireditve Pravljični Kamnik 2015.

drsalisce 2015 7

Ob drsališču, ki bo vsak dan odprto od 9. do 21. ure, bo tudi letos možna izposoja drsalk, za ceno 2 evra, in drugih pripomočkov za lažje drsanje. V manjši okrepčevalnici bodo na voljo topli napitki za, upajmo, prihajajoče mrzle dni.

Vsako sobotno dopoldne bo od 10.30 do 11.30 drsališče rezervirano za otroke, saj bo na njem potekala vodena animacija, za lažje učenje pa lahko starši svoje otroke prijavite na 12-urno Šolo drsanja, ki se bo začela v soboto, 2. januarja 2016. Na svoj račun boste lahko prišli tudi ljubitelji nekoliko hitrejšega drsanja, saj bo vsak dan po 20. uri drsališče namenjeno rekreativnim igram hokeja. Obeta se tudi nekaj prav posebnih dogodkov, eden izmed njih bo tudi februarska pustna animacija na ledu.

drsalisce 2015 8

Kamniško drsališče je brezplačno in obratuje v vsakem vremenu, kar omogoča streha nad ledeno ploskvijo. Že jutri lahko otroci preizkusite svoje drsalke, starši pa medtem opravite tedenske nakupe na Praznični tržnici Okusi Kamnika – Podeželje in Eko, ki bo na Glavnem trgu potekala od 8. do 13. ure.

Doživimo Pravljični Kamnik skupaj!

Besedilo: Sara Vidmar,
Zavod za turizem in šport v občini Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve