Naslovnica / NOVICE / 8-letna Mija, junakinja 3. nadstropja, je županu predala zlato pentljo

8-letna Mija, junakinja 3. nadstropja, je županu predala zlato pentljo

Junakinja 3. nadstropja, Kamničanka 8-letna Mija je v spremstvu staršev včeraj obiskala župana Mateja Slaparja in mu, v okviru ozaveščanja o otroškem raku, ki poteka v mesecu septembru, predala zlato pentljo, ki simbolno opozarja na to  zahrbtno bolezen.

Otroci 3. nadstropja in njihovi starši ter skrbniki so resnično pravi junaki. Junaki, ki se zdravijo v 3. nadstropju Pediatrične klinike na Hematoonkološkem oddelku, ravno tako pa tudi drugi bolni otroci, so junaki, ki jim ni para. Otroci, ki so se borili oziroma se še borijo s hudimi krvnimi boleznimi in različnimi oblikami raka ali pa drugimi boleznimi so junaki, ki si zaslužijo aplavz in podporo, predvsem pa čim prejšnjega okrevanja.

Pobudnika projekta Zlata pentlja sta zakonca Valerija in Ivo Čarman, ki že več kot 20 let ob godu svetega Miklavža razveseljujeta otroke, obolele z rakom in krvnimi boleznimi. Projekt je zaživel v letošnjem letu, ko so avtorji želeli s pentljami opremiti tekače na teku Štirih mostov, a je tek zaradi pojava COVID-19 odpadel in tako so morali za nekaj časa preložiti idejo. A niso obupali, saj v okviru projekta skupaj z otroki in njihovimi starši zlate pentljice razdeljujejo po slovenskih občinah.

 

Med njimi je tudi prikupna in pogumna Kamničanka, 8-letna Mija, ki je včeraj županu ponosno predala zlato pentljico in sliko, ki jo je sama naslikala. Župan Matej Slapar se ji je za to iskreno zahvalil in poudaril, da so Junaki 3. nadstropja ter tudi drugi bolni otroci in mladostniki naši majhni junaki, ki jim moramo nameniti velik aplavz ter jim tudi s pripeto pentljo zaželeti, da bi premagali nepremagljive ovire in nikoli obupali ter ostali pogumni in močni tako, kot so pogumni tudi njihovi starši in skrbniki.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik

X