Naslovnica / NOVICE / Brezjansko društvo aktivno vstopa v 10. leto svojega delovanja

Brezjansko društvo aktivno vstopa v 10. leto svojega delovanja

Na 9. Občnem zboru Športnega, turističnega in kulturnega društva Brezje nad Kamnikom, ki ga je upravni odbor sklical v začetku letošnjega marca, se je predsednik Marjan Osolnik lahko s ponosom sprehodil po vseh dogodkih, ki so v minulem letu pozitivno zaznamovali delovanje priljubljenega vaškega društva.

Člani so se tako družili ob pletenju velikonočnih butaric, žegnanju velikonočnih jedi, ogledu komedijie gostujočega KUD-a Ivana Cankarja iz Zgornjega Tuhinja, teku na Vovar, pohodu na Kompotelo, romanju k Mariji Zvezdi v Novo Štifto, Brezjanskemu srečanju z igrami, strokovni ekskurziji po Beli krajini in Miklavževih delavnicah, kjer so udeleženci izdelovali voščilnice, okraske in adventne venčke.

 

Leto se je prijazno sklenilo z obiskom in obdarovanjem Miklavža. Njegov prihod je oplemenitilo vaško Gledališče z razgledom, ki je za številne obiskovalce pripravilo igro Sapramišja sreča.

 

Prizadevnemu delu igralcev sta se s plemenito gesto poklonila zakonca Zmaga in Stane Grah. Skupini sta namreč darovala 2000 evrov, ki so jih namenili za nakup ozvočenja. Slednje je bilo dolgoletna želja ustvarjalcev, zato težko popišemo veselje in navdušenje vseh, ki sodelujejo pri nastajanju miklavževih iger.

Zaradi omenjene donacije sta zakonca prejela naziv častnega člana duštva.

Poleg vseh prej naštetih aktivnosti se upravni odbor že vrsto let prizadeva, da se dostojno obeležijo okrogle obletnice svojih članov. Tako se vaščani na predvečer praznika zberejo pred hišo slavljenca, mu ob zvokih vaške harmonike postavijo rožo, mlaj ali viharnik in velikodušno nazdravijo rojstnodnevniku. V minulem letu so se tako okroglo zakotalili Bojan Zvržina, Irena Grčar, Jože Lednik, Olga Pivk in Stane Burja. O konkretnih številkah ne bomo, zagotavljamo pa, da so vsi, brez izjeme, pravi mladci – tako po srcu kot duši …

Lanskoletni plan je bil  več kot očitno uspešno izpeljan.

Pred društvom so zdaj novi izzivi. V spomladanskih mesecih Brezjane tako poleg tradicionalnih dogodkov čaka še čistilna akcija, prvi veliki dogodek pa se obeta 27. aprila. Vaška gledališka skupina bo namreč pripravila kulturno prireditev z naslovom Ljubezen z razgledom. Na odru se bo deklamiralo, pelo, igralo in plesalo – vse na temo ljubezni. S prireditvijo bi se radi poklonili prihodu pomladi, nazdravili ob minulih praznikih, posvečenim možem in ženam ter v zakonski stan dostojno pospremili svojega prizadevnega člana in njegovo srčno izbranko.

Osmo leto delovanja brezjanskega društva pa je prineslo še eno obvezo. Volitve. Na občnem zboru so se tako podali  predlogi imen devetih članov upravnega odbora, ki so bili soglasno sprejeti in izvoljeni.

Na tem mestu je s svojega položaja predsednika stopil Marjan Osolnik, ki za ponovno izvolitev ni kandidiral. Gospod Marjan je zelo predano, srčno, zavzeto in povezovalno  vodil društvo kar osem let. V veliko oporo in pomoč sta mu bili, poleg upravnega odbora, predvsem Pavla Tomec in Mihela Gabrovec. Njihovo usklajeno delovanje ocenjujemo kot zelo uspešno in smo jim za vse storjeno izjemno hvaležni.

 

Zdaj je čas za nove zmage. Upravni odbor se je pomladil, vajeti pa je v svoje roke pogumno prevzela Mihela Gabrovec, ki je postala nova predsednica društva.

Njeni desni roki, Uroš Tomec kot tajnik in Aleš Osolnik kot blagajnik, bosta skupaj z njo in člani upravnega odbora skrbela, da bo društvo tudi v bodoče delovalo v dobrobit vaščanov.

Kličemo jim vse dobro!

Bojana Lužar
Fotografije: Mihela Gabrovec

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve