Naslovnica / NOVICE / Budnica, golaž in sonce v Snoviku

Budnica, golaž in sonce v Snoviku

Godba Tuhinjska dolina je nekaj čez osmo uro zjutraj prebudila obiskovalce term Snovik, s seboj pa so člani godbe po vaškem potepu in bujenju prebivalcev Sel in Snovika pripeljali tudi sonce.

Že tradicionalna glasbena budnica, ki jo godba Tuhinjske doline izvaja na prvega maja že od leta 2015 je zbranim na terasi term Snovik ob jutranji kavi pričarala praznično vzdušje, po dolini pa je zavel tudi vonj sveže kuhanega golaža.

Zbujene poslušalce je pozdravil predsednik turističnega društva Ivan Hribar, zbrane pa je nagovoril kamniški župan Matej Slapar: “Spoštovani Tuhinjke in Tuhinjci, dragi turisti, spoštovani Kamničanke in Kamničani … Maj je praznik dela in delavstva v spomin na krvave spopade oziroma upore ki so se zgodili v Chicagu leta 1886, takrat so delavci dosegli svoje pravice. Na nek način se ta boj za pravice delavstva vrši tudi danes, predvsem boj za dostojno plačilo, predvsem tudi za to da je delo nagrajeno in spoštovano. Vsako delo je cenjeno in če pravi delavci s pravim vodjem stopijo skupaj je možno doseči marsikaj. Vsem skupaj čestitam ob mednarodnem prazniku dela in vam želim lep dan danes in praznovanje jutri.”

Zbrani so bili po nastopu godbe Tuhinjska dolina in venčku slovenskih vabljeni tudi na slasten golaž, ob zajtrkovanju pa so Terme izkoristile pozornost navzočih ter jim dostavile še jutranji odmerek kulturnega udejstvovanja ter jim predstavile pesmi iz štirinajstega razpisanega literarnega natečaja v počastitev meseca kulture.