Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Še pet novih okužb v Kamniku, novi primeri pa tudi v Domžalah, Mengšu in Trzinu

COVID-19: Še pet novih okužb v Kamniku, novi primeri pa tudi v Domžalah, Mengšu in Trzinu

Število potrjenih okužb je včeraj, 17. septembra 2020, znova poskočilo tudi med prebivalci Kamnika in Domžal, nove okužbe pa so bile odkrite tudi v Mengšu, Trzinu, Preddvoru, na Vranskem in v Zagorju ob Savi. V soboto bo kamniško tržnico znova potrebno obiskati z nadeto masko.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bilo med prebivalci občine Kamnik včeraj odkritih in potrjenih pet novih primerov okužbe z novim koronavirusom, naraslo pa je tudi skupno število aktivnih okužb, in sicer na 26 aktivnih primerov.  V Zdravstvenem domu, kjer so v tem tednu uvedli tudi “drive-in” odvzem brisov, so včeraj opravili okoli 60 testiranj, po informacijah Občine Kamnik pa se včeraj okužba ni (na novo) pojavila v nobenem izmed kamniških javnih zavodov, medtem ko so, zaradi potrjenih okužb, v Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra in CIRIUS-u, vse potrebne ukrepe sprejeli že pred dnevi.

Včeraj, 17. septembra 2020, so bile nove okužbe potrjene tudi med občani občin Domžal, kjer so bili odkriti trije novi primeri, v domžalski občini pa trenutno beležijo 19 primerov aktivnih okužb z novim koronavirusom.

Nove okužbe so bile včeraj odkrite tudi med prebivalci nekaterih drugih sosednjih občin, in sicer v Trzinu, Mengšu, Preddvoru, na Vranskem in v Zagorju ob Savi, v vseh omenjenih občinah pa je bil potrjen po en nov primer okužbe z novim koronavirusom.

Zaradi politično določenih preventivnih ukrepov vlade, ki zapovedujejo obvezno nošenje mask tudi na odprtih javnih mestih, kjer se zbira več ljudi, pa bo potrebno kamniško tržnico v soboto znova obiskati z masko.