Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Tri okužbe v CIRIUSU, v karanteni 27 mladostnikov in 5 zaposlenih

COVID-19: Tri okužbe v CIRIUSU, v karanteni 27 mladostnikov in 5 zaposlenih

Število okuženih oseb z novim koronavirusom še vedno narašča, saj so bili med prebivalci občin Kamnik, Domžale in Trzin včeraj odkriti novi primeri potrjenih okužb, zaradi okužbe dveh mladostnikov in zaposlenega, pa je v karanteni 27 mladostnikov in 5 zaposlenih iz CIRIUS-a.

Po podatkih Ministrstva za zdravje oz. sledilnika COVID-19, so bili včeraj, 15. septembra 2020, med prebivalci kamniške občine odkriti in potrjeni trije novi primeri okužbe, medtem ko je bilo v občini Domžale včeraj potrjenih pet novih okužb, nov primer pa je bil odkrit tudi v občini Trzin.

Problematiko širjenja okužb se soočajo tudi v kamniškem zavodu za izobraževanje in usposabljanje invalidne mladine CIRIUS, kjer so bili zaenkrat odkriti že trije primeri potrjene okužbe, in sicer pri dveh mladostnikih in enem zaposlenem, zaradi česar je bila, kot je navedeno v obvestilu staršem in skrbnikom, s strani NIJZ odrejena karantena za 27 mladostnikov in 5 zaposlenih.

Spričo pojava okužbe znotraj CIRIUS-a je vodstvo omenjenega zavoda zaostrilo tudi preventivne ukrepe, tako da se otroci in mladostniki znotraj zavoda lahko gibajo samo v spremstvu zaposlenega, samostojni izhodi niso dovoljeni, zavod pa lahko varovanci zapuščajo le v okviru svoje epidemiološke družine.

Ob hitrem pojavljanju novih primerov potrjenih okužb se je precej povečalo tudi število zabeleženih aktivnih okužb, saj je le-teh na območju občine Kamnik trenutno zabeleženih 18, v Domžalah 16, v Komendi in Lukovici 3, dve pa tudi v Trzinu in Mengšu.