Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Več kot sto novih potrjenih primerov okužbe v treh dneh

COVID-19: Več kot sto novih potrjenih primerov okužbe v treh dneh

Število novoodkritih primerov okužbe s COVID-19 je še vedno zelo visoko, saj je bilo v zadnjih treh dneh samo med Kamničani potrjenih prek 100 novih primerov, zaradi posledic bolezni, ki jo povzroča COVID-19, pa so v občini Kamnik doslej umrle že tri osebe.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 se število aktivnih okužb v Kamniku in okoliških občinah sicer že nekaj časa počasi zmanjšuje, vendar je še vsak dan potrjenih veliko število novih primerov. Samo v prvih treh dneh tega tedna je bilo v naši občini potrjenih več kot sto novih primerov okužbe, in sicer 37 v ponedeljek, 22 v torek, včerajšnjo sredo, ko je občino Kamnik, razen pandemije, zajela še epidemija občinskih podražitev, pa še 46 novih primerov.

 

Dobršen del novoodkritih okužb med občani kamniške občine izvira iz Doma starejših občanov Kamnik, v katerem imajo, po podatkih Občine Kamnik,  trenutno okuženih kar 42 oskrbovancev in 24 zaposlenih. Kot nam je v telefonskem pogovoru zatrdil poveljnik kamniške civilne zaščite, pa so razmere še vedno pod nadzorom, zato okuženih oskrbovancev oz. stanovalcev DSO Kamnik za enkrat še ni potrebno seliti na morebitne nadomestne lokacije, saj so bile v DSO urejene nove rdeče cone.

Umrli po občinah zaradi COVID-19 do srede, 25. 11. 2020 – Vir: Sledilnik COVID-19

Se je pa v zadnjih sedmih dneh, v katerih je bilo v naši občini skupaj potrjenih 166 novih primerov okužbe, žal povečalo tudi število umrlih oseb. Okužba je bila, po podatkih Ministrstva za zdravje, usodna za še za dva prebivalca občine Kamnik, v kateri je, po uradnih podatkih, trenutno oz. do srede, 25.11.2020, še vedno 310 aktivno okuženih občank in občanov.