Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Virus v CIRIUS-u, nove okužbe pa tudi v Domžalah in Kamniku

COVID-19: Virus v CIRIUS-u, nove okužbe pa tudi v Domžalah in Kamniku

Okužba z novim koronavirusom je bila odkrita tudi v CIRIUS-u, zaradi česar so bili otroci in zaposlena, ki so bili v tesnejšem stiku, napoteni v karanteno, včeraj pa so bili novi primeri potrjenih okužb znova odkriti tudi v Domžalah (3) in Kamniku (1).

Po podatkih sledilnika COVID-19 in Ministrstva za zdravje je bila včeraj med prebivalci kamniške občine odkrita in potrjena nova okužba z novim koronavirusom, tako da je trenutno v občini Kamnik zabeleženih 15 aktivnih primerov okužbe.

Že včeraj pa so s Centra za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik Občino Kamnik obvestili, da je bila tudi v njihovem zavodu odkrita okužba, zaradi česar so bili otroci in zaposlena, ki so bili v tesnejših stikih z okuženo osebo, skladno z navodili NIJZ, poslani v karanteno, o čemer je bilo obveščeno pristojno ministrstvo ter starši in skrbniki otrok. CIRIUS je tako, poleg GSŠRM, že druga izobraževalna ustanova v Kamniku, v kateri je bil, odkar se je začel pouk, odkrit primer okužbe.

Tri nove okužbe so bile včeraj odkrite in potrjene tudi med prebivalci občine Domžale, kjer imajo trenutno zabeleženih 11 aktivnih primerov, eno novo potrjeno okužbo pa so zabeležili tudi v sosednji občini Vransko.