Naslovnica / NOVICE / Delavnice projekta Večgeneracijski center Ljubljana (v Kamniku)
Skupina Marjetice.

Delavnice projekta Večgeneracijski center Ljubljana (v Kamniku)

V Mladinskem centru Kotlovnica so brezplačne delavnice, ki potekajo v sklopu projekta Večgeneracijski center Ljubljana (VGC) in so namenjene predvsem otrokom, mladim in starejšim iz socialno ogroženih okolij ter brezposelnim, po poletnem zatišju ponovno v polnem zagonu.

 VGC, ki v MC Kotlovnica deluje pod okriljem nosilca projekta Javnega zavoda Cene Štupar – Centra za izobraževanje Ljubljana, predstavlja osrednji prostor zbiranja in srečevanja v lokalnem okolju, njegov namen pa je druženje, ohranjanje in širjenje socialne mreže ter zadovoljevanje potreb različnih ranljivih ciljnih skupin, družin in posameznih družinskih članov v vseh življenjskih obdobjih.

Med januarjem in septembrom 2018 je bilo tako v sklopu 11 različnih aktivnostih izvedenih 151 terminov delavnic. Skupno to znaša 359 ur, do konca letošnjega leta pa bo izvedena še 201 ura. V tem času se bo možno udeležiti delavnic …

… za mlade:

Improigrarije – Ste si kdaj želeli, da bi se preizkusili v improvizaciji? Kamniški improvizatorji  vse mlade vabijo na nedeljske delavnice, kjer se boste spoprijeli z osnovami improvizacijskega gledališča.

Impro igrarije.

Verine miške – Na delavnicah, ki so namenjene osnovnošolcem med 12. in 15. letom starosti, se boste učili, kako biti bolj sproščen in spontan v različnih situacijah v življenju in tudi na odru, saj boste iz inspiracije ene besede ali prostora naredili kratek prizor.

The Producers – Delavnica popelje otroke po ustvarjalni poti priprave improviziranega gledališkega dogodka, tehničnih posebnosti, priprave reklamnega materiala, do generalne vaje in ponovitve dogodka. Namenjena je mladim iz domačih in migrantskih družin.

Verine ustvarjalne delavnice – Ustvarjalne delavnice s področja cirkusa, fizičnega gledališča in vzorčenja glasbe so namenjene mladim. Bogatijo njihov doživljajski prostor, višajo kompetence in preko skupinskega dela pospešujejo socializacijo.

… za starejše:

Marjetice – Cilj skupine je ohranitev in dvig kvalitete življenja, ohranjanje telesnih aktivnosti, zdrave prehrane in aktivnih socialnih mrež za starejše (60+).

Skupina Marjetice.

Klub svojcev nepokretnih – Tematike srečanj segajo od ozaveščanja svojcev, energetske izgorelosti ob težkih bolnikih, osebnostne rasti in postavljanja mej do ohranjanja telesne kondicije, tehnik in veščin pri negi nepokretnega bolnika …

Klub svojcev nepokretnih.

Skupina za aktivno starost – Ljudske pevke Predice ob nastopu poslušalce povabijo k petju. Kasneje sledita pogovor in druženje, ki služita večji aktivizaciji starejših ter njihovi socialni participaciji.

Skupina za aktivno starost.

IKT starejši – Na medgeneracijskem izobraževanju mladi prenesejo vsaj del osnovnega računalniškega znanja na starejše. Slednji si pridobijo računalniško pismenost za doseganje večje samostojnosti in socialne vključenosti, mladi pa so bolj pripravljeni na spremembe v njihovem staranju.

Informacijske in spletne tehnologije za starejše.

… za brezposelne:

Spletne tehnologije za brezposelne – Cilj skupine je dvig računalniške pismenosti med udeleženci. S pomočjo predavanj in delavnic udeleženci pridobijo kompetence na področju spletnih tehnologij in izdelajo vsaj osnovno predstavitveno spletno stran.

Spletne tehnologije za brezposelne.

Informacije in kontakt

Mesečni programi aktivnosti na projektu VGC so objavljeni na spletni stani MC Kotlovnica na www.kotlovnica.si.

Še več informacij dobite po elektronski pošti info@kotlovnica.si ali na telefonski številki 070 405 484 (od ponedlejka do petka med 9. in 13. uro).

Mladinski center Kotlovnica je za obiskovalce odprt od torka do petka med 17. in 21. uro.

 

Javni razpis za izbor operacij financirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru projekta Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020.

9. Prednostna os: Socialna vključenost in zmanjševanje tveganja revščine.

9.1 Prednostna naložba: Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti.

9.1.3 Specifični cilj: Preprečevanje zdrsa v revščino oziroma socialno izključenost in zmanjševanje neenakosti v zdravju.

Projekt podpirajo tudi Mestna občina Ljubljana, občina Kamnik, občina Vrhnika, občina Grosuplje in občina Ivančna Gorica.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve