Naslovnica / NOVICE / Dež je letošnji Veronikin festival pregnal v dvorano

Dež je letošnji Veronikin festival pregnal v dvorano

Letošnji tradicionalni Veronikin festival, ki ga že deveto leto zapored organizira vrtec Antona Medveda Kamnik, se je tokrat, zavoljo dežja oz. muhastega in nepredvidljivega vremena, namesto na prostem odvil v kamniški športni dvorani.

Veronikin festival, prav luštna otroška prireditev, ki je v minulih letih z veselim otroškim živžavom že večkrat dodobra napolnila stare mestne ulice Kamnika oz. Keršmančev park, se je morala danes popoldne, spričo nekakšnega monsunskega maja, ki ni nič kaj radodaren s sončnimi žarki ter onemogoča rajanje na prostem, žal preseliti v precej zatohlo in soparno kamniško športno dvorano, kar je prireditvi zagotovo vzelo vsaj nekaj, vseeno pa ne preveč običajnega čara in žara.

K sreči pa otrok in vzgojiteljic vrtca Antona Medveda Kamnik prisilna menjava lokacije tokratnega Veronikinega festivala ni kaj prida zmotila, saj so znova uspeli pripraviti raznovrsten in živopisen program, od najrazličnejših stojnic in delavnic, do simpatičnega spremljevalnega programa, na katerem so se predstavili domala vi otroci, ki obiskujejo različne enote največjega kamniškega vrtca.

Zbrane otroke, starše, sorodnike in vzgojitelje sta uvodoma pozdravila podžupan Sandi Uršič in ravnateljica vrtca mag. Liana Cerar, ki sta se vsem skupaj zahvalila za obisk, vsem nastopajočim in sodelujočim, pa za vloženi trud pri pripravi prireditve.

Otroci in njihovi nastopi so bili luštni kot vedno, nekoliko manj pa nekateri njihovi starši, tete, strici, dedki in babice, ki bi jim najbrž ne škodovalo, če bi se svojimi najmlajšimi pridružili v vrtcu takrat, ko se otroci učijo manir in lepega vedenja. Bodisi nasploh, še bolj pa na prireditvah.

Še posebej tisti starši, ki se v trenutkih, ko na odru nastopa njihov otrok, povsem brezobzirno do otrok in ostalih gledalcev, v želji po čim boljšem posnetku ali fotografiji, domala živinsko zgnetejo pred oder z visoko dvignjenimi telefoni.

Nato pa, takoj po koncu »njihovega nastopa«, medtem ko ponosno žarečih obrazov zro in objavljajo bolj ali manj zmazane posnetke na družabnih omrežjih, z nestrpnostjo, da ne zamudijo te ali one razprodaje, ali katere izmed TV žajfnic, za roke vlečejo otroke s prireditve, brez najmanjše želje, da bi videli nastope še kake druge skupine otrok, pa četudi bi se otroci z veseljem vsaj še nekaj časa družili z vilami cvetličnicami in svojimi vrstniki.

V spočetka precej, če že ne povsem polni dvorani, se je namreč kar poznalo, da je bilo v soparni dvorani po vsakem nastopu nekaj več zraka in prostora.

Ampak kaj bi to, k sreči je tistih drugih staršev, ki so svoje otroke pustili uživati ob različnih igrah, poslikavah obraza, pletenju cvetličnih venčkov, sajenju sadik in brskanju po zemlji, ali pa zgolj radostnemu prostodušnemu tekanju, več kot dovolj, pogled na vesele otroke med igro, pa navdušujoč.

Letos jo je Veronikinem festivalu sicer resda precej zagodlo vreme, se pa zato nadejamo, da bo imela Veronika in njen kamniški podmladek toliko več sreče prihodnje leto, ko bo na vrsti jubilejni, že 10. Veronikin festival in bo zagotovo še bolj luštno in veselo.