Naslovnica / POUDARJENO / Državni prvaki v namiznem tenisu

Državni prvaki v namiznem tenisu

Kamniški igralci namiznega tenisa nas v zadnjih tednih navdušujejo podobno, kot sta to počela kolesarja Roglič in Pogačar na dirki »tour de France 2020«.

Luka Jokič, učenec 7. razreda OŠ Marije Vere je na državnem prvenstvu za mlajše kadete postal dvojni  državni prvak. To mu je uspelo v posamezni kategoriji in v kategoriji dvojic s soigralcem Majem Murnom iz Novega Mesta. Tekmovanje je odigrano v Lučah v soboto in v nedeljo, 26. in 27. septembra. Po osvojenih pokalih nam je povedal sledeče: »Na državno prvenstvo sem prišel v vlogi favorita, ker sem trenutno prvi na jakostni lestvici za mlajše kadete. To je zame bilo zelo obremenilno. Po prvih zmagah v skupinskem delu sem se sprostil in pokazal, da sem trenutno v odlični formi. S trenerjem Davidom Orešnikom sva opravila veliko individualnih treningov in psiholoških priprav. Upam, da bom tudi v prihodnosti napredoval. Vzornika sta mi članska reprezentanta Bojan Tokič in Darko Jorgič. Rad bi nekoč bil tako dober, kot sta Bojan in Darko«.

Janez Makovec, štirideset letni Kamničan je na državnem prvenstvu za rekreativce in veterane, postal državni prvak v kategoriji do 40 let. Igral je sproščeno in napadalno. Z obojestransko močno spin igro je spravljal nasprotnike v obup in je neustavljivo osvajal točke, nize in dvoboje.  Po veličastni in nenadejani zmagi na namiznoteniškem prvenstvu, ki je odigrano v Novem mestu v soboto 19. septembra nam je povedal: »Presrečen sem, ker je moj napredek v zadnjih letih tako viden in to je za športnika največje veselje. Pokalov in kolajn imam že veliko in osvojitev novih me ne osrečuje toliko, kot pa dejstvo, da napredujem in da uživam v športnih tekmovanjih«. Spomnimo se, da je Janez Makovec, državni prvak v več športnih panogah in sicer v: odbojki, odbojki na mivki, skvošu, reketlonu in sedaj še v namiznem tenisu. Ta vsestranskost ga uvršča na vodilno mesto najboljših kamniških športnikov vseh časov.

Robert Mali, rojen in odraščal v Kamniku, je na istem prvenstvu v Novem Mestu postal državni prvak v namiznem tenisu v kategoriji mešanih dvojic s soigralko Darinko Mlakar iz Šenčurja. Uspeh je dopolnil še z bronasto kolajno v moških dvojicah z Bojanom Masljem iz Domžal. Robert je v Kamniku bolj zapisan, kot odličen igralec rokometa. Pred leti je rokomet bil zelo razvita športna panoga v naši občini. Po osvojenima kolajnama nam je povedal: »Rokomet sem imel rad toda za starejše športnike je namizni tenis bolj primeren, ker ni poškodb. Potrebno je le veliko volje, ker je panoga tehnično izjemno zahtevna. Na hitro ne moreš postati zelo dober ne glede na telesne zmogljivosti. Potrebno je veliko vaje, ki je sicer tako zanimiva, da te pritegne. Bojim se, da sem že malce odvisen od namiznega tenisa, ker ne premorem niti enega tedna brez treningov«.

Vsi kamniški ljubitelji športa, še zlasti namiznega tenisa smo navdušeni nad vrhunskimi dosežki naših: Luke, Janeza in Roberta. Čestitamo jim z besedami legendarnega nogometnega selektorja, Srečka Katanca: »Fantom kapo dol«!

Zapisal: Željko Đurić