Naslovnica / NOVICE / Fotoutrinki prvega dne Kamfesta 2022

Fotoutrinki prvega dne Kamfesta 2022

Za nami sta prva dva pestra kamfestovska dneva, ki sta postregla s kopico dogodkov na različnih prizoriščih, današnjo nedeljo pa se bo Kamfest še nekoliko razširil, saj se novi prizorišči odpreta tudi v samostanu Mekinje in na Duplici, dogajalo pa se bo tudi v Keršmančevem parku.

Po dveh, koronsko precej nesproščenih letih, smo v Kamniku, kjer se je v petek, 5. avgusta 2022, začel 19. Kamfest, znova lahko priča pravemu poletnemu festivalskemu utripu, kakršnega v naše mesto prinese zgolj Kamfest.

Po stari navadi se je vse skupaj začelo z otroškim programom na Glavnem trgu, ker so se otroci, poletni sopari navkljub, zabavali ob klovnih in uvodnih pozdravih župana in organizatorjev, sameval pa ni niti Samčev predor, ki je za nekaj časa postal plesišče.

Del Glavnega trga, na katerem je tudi Mestni oder, so v smeri proti Malemu gradu tudi letos zasedle sejemske stojnice, ki z različno, bolj ali manj uporabno oz. dekorativno ponudbo, prispevajo k začasni poživitvi mestnega utripa.

Osrednje prizorišče letošnjega Kamfesta, ki se je v skoraj dveh desetletjih odvijal domala že v vseh kotičkih mesta, se letos nahaja v t.i. kulturni četrti pri Domu kulture Kamnik oz. v južnem delu nekdanje smodnišnice, kjer sta postavljena smodnišnični in večerni oder, medtem ko staro obzidje smodnišnice že lep čas služi za zasilno kamniško razstavišče.

Današnja nedelja bo postregla še z nekaj novimi prizorišči, saj se bo festivalsko dogajanje razširilo tudi na Duplico, v Keršmančev park in samostan Mekinje, ki se bo znova spremenil v kamniški letni kino.

Majhen utripa prvih dveh kamfestovskih dni v Kamniku,  lahko ogledate v spodnji fotogaleriji, seveda pa je Kamfest še vedno lepše in bolše doživeti v živo.

Prvi dan festivala Kamfest 2022

Foto: Aleš Romaniuk

 

Foto: Kamnik.info

 

Drugi dan festivala Kamfest 2022

Foto: Aleš Romaniuk

 

Foto: Kamnik.info