Naslovnica / Črna kronika / Gasilci in reševalci iz stanovanja rešili obnemoglo osebo in njenega kužka, ki je z lajanjem opozarjal, da je nekaj narobe

Gasilci in reševalci iz stanovanja rešili obnemoglo osebo in njenega kužka, ki je z lajanjem opozarjal, da je nekaj narobe

Nekaj pred 10. uro so bili gasilci in reševalci poklicani na intervencijo v Stahovico oz. na Kregarjevo, kjer so iz stanovanja rešili obnemoglo osebo ter jo odpeljali na zdravljenje v Ljubljano.

Da 49-letna ženska utegne potrebovati pomoč, so posumile njene sosede, saj se omenjena v zaklenjenem stanovanju ni odzivala na njihove klice in trkanje, v stanovanju pa je glasno lajal tudi njen pes, ki ga soseda v jutranjem času običajno pelje na sprehod.

Zaskrbljene sosede so o vsem skupaj obvestile reševalce in policiste, le-ti pa so na pomoč poklicali še gasilce, da so s tehničnim posegom omogočili vstop v zaklenjeno stanovanje.

 

Gasilci PGD Kamnik so v stanovanje, ob prisotnosti policistov, vstopili skozi okno v nadstropju, na katerem so razbili steklo ter z notranje strani odprli vrata stanovanja v katerem se je nahajala obnemogla ženska.

Obnemoglo žensko je reševalna ekipa NMP Kamnik najprej oskrbela, nato pa ob pomoči gasilcev prenesla v reševalno vozilo, s katerim so jo odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Ljubljano, medtem ko so njenega kužka v začasno oskrbo vzele sosede, ki so obnemogli, s pristno človeško skrbjo, prevsem pa preudarnim in pravočasnim ukrepanjem, morda rešile tudi življenje.