Naslovnica / NOVICE / Gasilci PGD Gozd so slovesno prevzeli novo gasilsko vozilo

Gasilci PGD Gozd so slovesno prevzeli novo gasilsko vozilo

Včeraj je v Gozdu nad Kamnikom potekala gasilska slovesnost prevzema novega gasilskega vozila GVC 16/25.

Slovesnost se je pričela z zborom gasilcev, godbe in gasilskih vozil na cesti Gozd-Laze, po kateri se je parada sprehodila mimo častnega odra do šotora, kjer je poveljnik razvrstil ešalon pred glavni oder. Godba Kamnik je pričela uradni del s slovensko himno, potem pa so bili k nagovoru vabljeni predsednik Gasilske zveze Kamnik Tomaž Zabavnik, predsednik PGD Gozd Simon Golob in župan občine Kamnik Matej Slapar.

Po kratkih ampak nadvse spodbudnih besedah govorcev je bil na oder vabljen tudi župnik Pavel Pibernik, ki je blagoslovil novo vozilo in vse zbrane gasilce, da jim bo dobro služil in jih tudi z božjo pomočjo varoval.

Novega vozila, ki ga je društvo kupilo lansko leto, pa zagotovo ne bi bilo brez številnih donatorjev, pokroviteljev in botrov, ki so po svojih močeh prispevali sredstva s katerimi je bil nakup sploh mogoč. Donatorji so prejeli zahvale v obliki kipca, podeljeni pa sta bili tudi dve gasilski plamenici za zasluge pri nakupu vozila. Prejela sta ju Lado Osolnik – gasilsko plamenico druge stopnje in Nejc Pančur – gasilsko plamenico prve stopnje.

 

Po govorih in zahvalah je na vrsto prišel trenutek, na katerega so vsi nestrpno čakali: predaja ključev. Župan Matej Slapar je ključe novega vozila predal poveljniku društva Gašperju Šornu, ta pa jih je predal vozniku novega vozila Andreju Spruku, ki je podal zaobljubo. Andrej Spruk je po zaobljubi zagnal vozilo in prižgal sirene, botri, župan, predsednik in poveljnik ter ostali gostje pa so z odprtjem šampanjca nazdravili ob spremljavi godbe.

Po uradnem delu in predanem vozilu je nastopil čas za pravo vaško gasilsko veselico. Zbrane je zabaval ansambel Pogum, obiskovalci so se lahko preizkusili v raznih vaških družabnih igrah kot na primer zabijanje žeblja v hlod, merjenje pršuta ali pa so zgolj kupili srečko. Proti večeru se je družba ogrela in zapolnila plesišče, na katerem pa je bilo moč zapaziti tudi župana, kako se vrti na takte narodno-zabavnih skladb.

Gasilska veselica in predaja novega vozila na “Gojzdu” je bila uspešna, slavje pa je trajalo, kakor se spodobi, vse do poznih jutranjih ur.

Laura Hribar