Naslovnica / Črna kronika / Gasilci so rešili ujetega in poškodovanega laboda

Gasilci so rešili ujetega in poškodovanega laboda

Kamniški gasilci so na jezeru Pristava pri Mengšu priskočili na pomoč poškodovanemu mlademu labodu, ki se je nesrečno zapletel v ribiško vrvico.

Včeraj, okoli pol desete dopoldne, so bili gasilci obveščeni, da se na sredini jezera Pristava pri Mengšu že nekaj časa nahaja ujet labodji mladič, ki se očitno sam ne more rešiti iz zagate.

Na pomoč labodu, premlademu in prelepemu, da bi odpel svojo labodjo pesem, so nesebično priskočili na pomoč gasilci PGD Kamnik, ki so se do laboda odpeljali s čolnom in ga rešili iz ribiške vrvice, v katero je bil zapleten, ter ga prepeljali do obale.

Na obali so gasilci laboda še dodatno oskrbeli in ga rešili iz zapleta ribiških laksov, ki so se nesrečni ptici zapletli okoli kljuna, peruti in plavuti.

Ker je nesrečna ptica utrpela več vidnih poškodb, so kamniški gasilci obvestili tudi veterinarsko službo, ki je prispela na kraj intervencije ter laboda odpeljala na veterinarsko kliniko, kjer bo deležen oskrbe in rehabilitacije, nato pa vrnjen nazaj v naravno okolje.

 

 

Kamniški gasilci so z reševanjem laboda spisali še eno lepo zgodbo v 140-letni zgodovini Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik, katerega častitljivo obletnico bodo na  proslavili v soboto, 27. 8. 2022, ko bodo v središču Kamnika pripravili bogat program, kateremu lahko prisostvujete tudi sami.