Naslovnica / Črna kronika / Gorski reševalci z drevesa rešili muco

Gorski reševalci z drevesa rešili muco

Gorski reševalci ne pomagajo zgolj ljudem, ki v gorah zabredejo v težave, ampak na pomoč, če je potrebno, priskočijo tudi živalim.

V nedeljo so kamniški gorski reševalci tako priskočili na pomoč mladi mucki v Homcu, ki se je zaplezala na visokem drevesu in njenim lastnikom povzročila nemalo težav, saj sama ni znala splezati tudi nazaj dol.

Sprva so ji na pomoč, kot že ničkolikokrat v podobnih primerih, priskočili domžalski gasilci, ki pa so bili pri poskusu reševanja žal neuspešni, saj se je mucka košare z gasilcem na gasilski lestvi, ki jo je želel rešiti z drevesa, prestrašila in splezala še višje ter še globlje v krošnjo, kjer je gasilci niso mogli doseči.

resevanje-muce-2

Po prvem neuspelem poskusu reševanja je morala mucka, v upanju, da bo z drevesa morda le upela splezati kar sama, preživeti noč na drevesu, na katerem pa se je očitno kar dobro ugnezdila, saj je bila na njem tudi naslednje jutro.

resevanje-muce-1

Njenim zaskrbljenim lastnikom zato ni preostalo nič drugega, da so znova poklicali na pomoč, z Regijskega centra za obveščanje pa so jim tokrat na pomoč poslali trojico kamniških gorskih reševalcev, ki so se podali na drevo ter v tehnično kar zahtevni reševalni akciji, z nemalo truda uspeli prestrašeno, najbrž pa tudi premraženo in lačno muco slednjič le rešiti z drevesa.

resevanje-muce-3

Hvaležni lastniki in prestrašena muca so si lahko oddahnili, vrli gorski reševalci, pa si za svojo nesebično pomoč zaslužijo vse pohvale.