Naslovnica / Črna kronika / Huda prometna nesreča na Mengeškem polju je terjala življenje 64-letnega voznika

Huda prometna nesreča na Mengeškem polju je terjala življenje 64-letnega voznika

V prometni nesreči, do katere je nekaj po 9. uri prišlo na regionalni cesti Kamnik – Mengeš, v bližini Šmarce, je življenje izgubil 64-letni voznik osebnega vozila znamke Mercedes.

Danes dopoldne, okoli 9. ure, so bili policisti obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti med Kamnikom in Mengšem, v kateri je umrl voznik osebnega vozila.  Po podatkih Policijske uprave Ljubljana, je po do  sedaj  zbranih obvestilih policistov znano, da je  64-letni  voznik, ki je vozil iz smeri Mengša, zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v tovorno vozilo, ki je pripeljalo  nasproti.

Voznik  osebnega  vozila  se  je v nesreči tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl, medtem ko 42-letni voznik tovornjaka ni  bil  poškodovan.

Na prizorišču nesreče so, razen policistov in reševalcev NMP Kamnik, posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, pogasili manjši požar na osebnem vozilu, s tehničnim posegom rešili preminulega voznika iz osebnega vozila in ga predali ekipi NMP Kamnik, odklopili akumulatorja, policiji nudili pomoč pri usmerjanju prometa, delavcem cestnega podjetja pa pri sanaciji cestišča in avtovleki pri nalaganju obeh vozil.

Zaradi nesreče in odpravljanja njenih posledic, je bila regionalna cesta Kamnik – Mengeš do približno 13:30 zaprta za ves promet.

 

Policisti okoliščine prometne nesreče še preiskujejo, o ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.