Naslovnica / NOVICE / Informativni dnevi na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra

Informativni dnevi na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra

Naj časi kazali so ostre zobe,
se v soncu valile so mirne vode,
nas sto in eden ponosno v nov dan,
stopilo je z znanjem hramu v bran.

(Himna GSŠRM)

 

Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra je 15. in 16. februarja vrata odprla vsem devetošolcem, ki v letošnjem šolskem letu zaključujejo z osnovno šolo.

Obiskovalce so pričakali dijaki z obilo dobre volje, smeha, petja in plesa, informativni dan pa so začeli s himno šole, ki jo je odpel zbor s spremljavo šolskega banda.

Ravnateljica Bernarda Trstenjak je nagovorila bodoče dijake z željo, da bi prav vsak našel smer, ki bi mu ustrezala, za šolo pa si želi dijakov, ki imajo željo po opravljeni srednji šoli nadaljevati študij.

Viktorija, ena izmed dijakinj, je malo za šalo, malo zares povedala: »Hodim na gimnazijo, naravoslovna smer; meni je na tej šoli izredno všeč, jaz skoraj cel dopoldan preživim v šoli!«

Poleg naravoslovne gimnazijske smeri izvajajo tudi družboslovno in jezikovno smer, prav tako pa izvajajo program predšolske vzgoje in ekonomskega tehnika.

PROGRAMI:

Splošni gimnazijski program: dopolnjujejo z različnimi usmeritvami, ki dijakom pomagajo razviti potenciale na različnih področjih: naravoslovje, jeziki in družboslovje. S šolskimi in obšolskimi dejavnostmi poskrbijo za široka in uporabna znanja za življenje in študij.

Predšolska vzgoja: je dinamično potovanje skozi pesem, igro, barvo in besedilo. Dijake in učitelje povezuje veselje do učenja, ustvarjanja in vzgajanja.

Možnosti nadaljnjega izobraževanja in zaposlitve: Zaposlitev v vrtcih kot pomočnik vzgojitelja, nadaljevanje študija na višjih in visokih strokovnih programih ali nadaljevanje študija na nekaterih univerzitetnih programih.

Ekonomski tehnik: V tem programu združujejo znanje in energijo, ki predstavljata ključ uspešne poslovne prihodnosti. Spodbujajo zdravo ambicioznost, inovativnost in poslovno komunikativnost.

Možnosti nadaljnjega izobraževanja in zaposlitve: Zaposlitev v raznovrstnih podjetjih, nadaljevanje študija na višjih in visokih strokovnih programih ali nadaljevanje študija na nekaterih univerzitetnih programih.

PO SLOVENIJI IN V SVET

Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra omogoča v okviru evropskih projektov 14-dnevno prakso v tujini. Dijaki tako lahko opravljajo prakso v Angliji, Avstriji in na Portugalskem. Poleg prakse nudi tudi izmenjave z nemško gimnazijo KRG iz mesta Neustadt an der Weinstrasse.

PO OPRAVLJENI SREDNJI ŠOLI dijake čaka še matura. Na gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra gimnazijci opravljajo splošno maturo, tehniki pa poklicno, pri čemer so zelo uspešni, saj se šola že nekaj let zapored ponaša z nadpovprečnim uspehom ter številnimi zlatimi maturanti.

V kolikor se današnjega informativnega dne na GSŠRM morda niste mogli udeležiti, pa lahko priložnost izkoristite še jutri dopoldne.

Napisala: Laura Hribar
Fotografije: Laura Hribar in GSŠRM Kamnik