Naslovnica / NOVICE / Zaklonišče prepeva v Kotlovnici

Zaklonišče prepeva v Kotlovnici

Javljanje v živo: V Kotlovnici, v varno-toplem zavetju pred »stoletnim snežnim metežem«, so na oder pravkar stopili člani zasedbe Zaklonišče prepeva in občinstvo, ki ga apokaliptične vremenske napovedi niso prilepile na domač zapeček, zazibalo rahlo pozibavanje, ki se iz komada v komad stopnjuje proti gibanju, ki bi ga kak optimistični koreograf lahko poimenoval prvinsko nezaveden ples.

Žur se stopnjuje in vzdušje se počasi ogreva do te mere, da požirki domačega kamniškega piva Mali grad spolzijo po grlu, kot sredi najtoplejšega poletja, zato se človek nehote vpraša, kako to, da Kotlovnica ni napolnjena do zadnjega kotička, čeprav smo prepričani, da v tem trenutku vsaj pol ducata mladcev in mladenk jamra, da se v Kamniku nič ne dogaja.

Skratka, Kotlovnica je nocoj pojoče zaklonišče, glede na to, da se je vse skupaj šele dobro začelo, pa še ni prepozno, da zdolgočaseno natakarico, ki pozna že vse vaše prežvečene snubitvene finte zamenjate s svežo prostovoljko, ali prostovoljcem, ki se nahaja za šankom Kotlovnice, da lepljivih računalniških mišk in TV daljincev, ne omenjamo. Mar smo se za to borili?

No ja, samo da mine demokracija.

zaklonisce_prepeva1

Če ob koncu koncerta povzamemo: Še en kakovosten in odličen dogodek, ki se je odvil v Kotlovnici, ampak, žal, ste ga Kamničani najbrž spet zamudili. Je pa toliko bolj razveseljivo, da znajo dogodke in dogajanje v Kotlovnici ter tudi v Kamniku, bolj od Kamničanov, ki še vedno živijo v prepričanju, da se v Kamniku nič ne dogaja, ceniti prebivalci okoliških občin, ki se dogodkov v Kamniku udeležujejo pogosteje od tistih, ki se jim vse skupaj odvija domala pred nosom.

Na svidenje v petek, 13. februarja, ko je Kotlovnici na vrsti  Psihobilly party.